Renault Yetkili Serviste Balata Değişimi Sonrası Ses Sorunu

Renault Yetkili Serviste Balata Değişimi Sonrası Ses Sorunu
Kemal
23 Ekim 2023 23:20

Renault Renser İkitelli yetkili servisinde 10 Temmuz'da 2020 model Clio Touch 1.3 Tce EDC 130 bg aracımın ön balata takımlarımı değiştirdim. Aracı servisten alıp yola çıktığımda balatalardan ses geldiğini fark ettim ve aynı servisi telefonla arayıp durumu ilettim. Tedarik edilememesi nedeniyle balataların orijinal takılmadığını, Renault'un tavsiye ettiği başka bir marka takıldığını ve bu nedenle ses yapmasının normal olduğu söylendi. İleride ses geçer mi diye sorduğumda geçmeyebileceği söylendi. Beni servise çağırıp frenleri kontrol ederek aracın frenlerinde sorun olmadığını ses ile ilgili bir şey yapılamayacağını söylediler. Servis yetkilisine, yan sanayi bir malzeme kullanılacağının bana söylenmediğini ve bu durumun düzeltilmesi için orijinal parçanın takılmasını talep ettim. Aradaki fiyat farkını karşılayacağımı söyledim fakat ellerinde şu an için orijinal olmadığını ileri ki süreçte temin edilse bile yeni parça parası talep edileceği söylendi. Durumu Renault resmi internet sayfası üzerinden firmaya ileterek çözüm için başvurdum. Müşteri temsilcisi beni arayarak servis yetkilisi ile ilgili benzer şeyler söyledi. Ek olarak takılan parçada asbest kullanılmadığından ses yapabildiği söylendi. Benzer şikayetleri başka müşterilerden de aldıklarını ama şu an için bir çözüm sunamadığını iletti. Üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen fren yaparken kulakları tırmalayan çığlık sesi gibi bir mekanik ses gelmekte. Etrafta insanlar varken kulaklarını kapatmasına bile sebep olabiliyor. Bu nedenle frene basarken huzursuz oluyorum. Ayrıca 07 Temmuz 2023'te aracı aynı serviste bakıma götürdüğümde aracın ana kumandasının tutukluk yaptığını, araca inip binerken sorun yaşadığımı bildirmiştim ve garanti kapsamında değişim yapılacağını söylemişlerdi. Aradan 3 aydan fazla zaman geçti, her aradığımda henüz gelmedi deniliyor. Bu otomobil yerli üretim değil midir? 3 ayda nasıl bir anahtar gelemez. Hala yedek anahtar kullanıyorum. Artık firmadan bir beklentim kalmadı, sadece başka insanlar da aynı şeyleri yaşamasın diye bilgi vermek istedim.

24 Ekim 2023 08:36 (Şikayetten 9 saat sonra)

Ferhat

Ben hallettim aynı sorun bende de vardı habersiz yan sanayi taktılar değiştirttim test aracındaki orijinal balatayla. Simdi ses yok

Ferhat

Hocam kale marka al geç tık ses yok :)

Ayça sonuçtan hiç memnun değil

Ayça
28 Kasım 2023 18:26