Taylan sonuçtan memnun değil

Renault Talisman Debriyaj Arızasının Arkasında Durmuyor

Renault Talisman Debriyaj Arızasının Arkasında Durmuyor
Taylan
16 Mart 2024 12:47

2017 model Renault Talisman model bir Renault aracının sahibiyim. Şubat ayında her zaman yaptığım gibi aracımın vites kutusu yağı değişimi için servise verdim. Araç bakımı yapıldıktan 1 ay sonra şehirler arası yolda giderken aracımında viteste boşa çıkma ve tekrar kavrama gibi problemler ortaya çıktı. Uçağa yetişmem gerektiği için çok stresli şekilde aracımı Renault servisine ulaştırabildim ve teslim ettim, uçağa zor yetiştim. Tabii ki pazar günü seyahatimin dönüşünde aracım olmadığı için araç tutup şehirlerarası dönmem gerekti ve bu süreçte araçsız kaldım. Bana aracımdaki arızayla ilgili Servis müdürü, 14 Martta döndü ve debriyaj sisteminde arıza olduğunu, yaklaşık 136 bin liralık bir fatura çıkacağını iletti. Talisman Müşteri Hattını aradım ve daha 100.000 km dahi olmamış aracımda gelişen bu arızanın Renault tarafından tanzimini istedim. Böyle yüksek bir meblağ bu ekonomik şartlarda benim için çok yüksektir. Ben şimdiye kadar Megane, Scenic marka Renault marka araçlar kullanmış, şimdi de Talisman kullanan bir Renault sevdalısı bir tüketiciydim. Araçlarım satın alındığından bu yana düzenli olarak yetkili servislerinizde bakım görmüştür. Bir çok arkadaşım bana Alman araçları önerirken ben memnuniyetimi belirtmiş ve reklamınızı yapmışımdır. Çok daha pahalı araçları alabilecekken marka bağlılığım ve memnuniyetim nedeniyle kullanmaya devam etmekteydim. Ama şunu da biliyorum, Volkswagen gibi markalar DSG şanzımanda meydana gelen bu tür arızaları 100.000 km'e kadar İyi Niyet Müşteri Garantisi kapsamında ücretsiz değiştirmektedir. Kullanıcı hatası olmayan tamamen araçtan kaynaklanan böyle bir durumda markanın yanımda olmasını bekliyorum. Bu olmadığı durumda bende markanızı bırakıp müşterisine sahip çıkan markaları almaya başlayacağım.
Ama geldiğim noktada aracın bakımının düzenli olarak yetkili servisleriniz tarafından yapıldığı göz önüne alındığında, bu tür bir arızanın meydana gelmesi beklenmez bir durumdur. Bu durum bende, aracın kalitesi ve dayanıklılığı hakkında ciddi endişeler uyandırmaktadır.
Bu arızanın, aracın düzenli bakımına rağmen ortaya çıktığını göz önünde bulundurarak, masrafların Renault tarafından karşılanmasını talep ediyorum. Bu, hem müşteri memnuniyetini sağlamak hem de Renault markasına olan güvenimi sürdürmek için önemlidir.
Mağduriyetim çoktur dolayısıyla konuyu en kısa sürede çözüme kavuşturmanızı ve bana geri dönüş yapmanızı rica ederim.

18 Mart 2024 09:04 (Şikayetten 1 gün sonra)

Memet sonuçtan hiç memnun değil

Memet
04 Aralık 2024 11:31