İsmail sonuçtan hiç memnun değil

2021 Renault Megane 4 1.3 Tce Benzin Vites Geçişinde Ses Yapıyor

İsmail
19 Temmuz 2024 11:55

2021 model Megane 4 1.3 TCe aracım var. Aracın satın alınmasından 1 yıl sonra Aralık 2023’te kilometresi 33.000 civarında iken 3. vitesten 4. vitese geçişte tuhaf, normalde olmayan 'vuuup' diye bir ses ve küçük bir sarsılma gelmeye başladı. Ben de geçebilir diyerek bir ay bekledikten sonra yıllık bakımı yaptırmak için Ocak 2024’te Erzincan servisine götürdüğümde yetkili olan C***** U***'ya bu durumdan bahsettim. Birlikte araca bindik ve ilgili arızayı tespit için kısa bir tur attık. Renault bayisinin bulunduğu güzergahta biraz ilerledik, C***** U*** da ilgili arızayı fark etti, telefonuna kaydetti. Bayiye tekrar döndük, aynı modele yönelik başka benzer şikayetlerin de kendisine iletildiğini, Renault Merkeze bu arızayı ileteceğini, Renault Fransa ile iş birliği içinde genel merkezin soruna genel bir çözüm bulmaya çalıştığını, çözüm bulunduğunda bizi çağırarak arızanın giderileceğini aktardı. Yetkili servis, Megane'ların yüzde doksanında bu sorunun olduğunu söyledi. O şekilde servisten ayrıldım. Sonrasında çeşitli vesilelerle servise uğradığımda yukarıda bahsettiğim vites arızasına yönelik çözüm geliştirilip geliştirilmediğini sözlü olarak C***** U***'ya sordum. U*** ise halen bekliyoruz cevabını verdi. Bunun üzerine ben, Renault Fransa genel merkezine mail atarak sorunu anlattım ve çözüm bulunmasını rica ettim. Akabinde Renault Türkiye, beni telefonla arayarak Fransa’dan kendilerine bilgi geldiğini ve arızamın ne olduğunu sordular ve sorunla ilgili genel bir çözüm üzerinde çalışıldığını, bu çözüm üretildiğinde bana haber verileceğini söylediler. Aradan birkaç ay geçtiğinde, takriben Nisan 2024 civarı arızanın giderilmesi için ben yine Fransa Renault genel merkeze mail attım. Birkaç gün sonra tekrar Renault Türkiye’den aradılar, çözüm geliştirildiğini, servislerle iletişime geçilerek kendilerinin bir planlama dahilinde bizi çağırarak arızayı gidereceklerini söylediler. Ben yine bir iki ay bekledikten sonra herhangi bir çağırma olmayınca, Renault Türkiye’ye mail gönderdim. Mail sonrasında telefonla arayarak soruna yönelik dosya açtıklarını ve bana geri döneceklerini söylediler. Sonrasında noterden ihtarname gönderdim, yine ses yok. Bu nasıl profesyonel ve uluslararası bir şirket?

19 Temmuz 2024 15:23 (Şikayetten 3 saat sonra)

Abdullah

Hocam merhabalar. Aynı sorun bende de var. Bende Fransa merkeze mail atmak istiyorum aman mail adreslerini bulamadım. Mail adreslerini paylaşır mısınız? Fransa merkeze daha fazla yazan olursa belki sesimiz daha çabuk duyulur. Yoksa bunların bir şey yapacakları yok.

İsmail

Fatih

İsmail bey merhaba aracınız manuel mi benim 2021 model 1.3 tce manuel benim araçta da 3 den 4 geçerken ses fark ettim

Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Renault Pişmanlıktır (Megane Otomatik Vites Sorunu)

Abdullah
23 Temmuz 2024 16:36

Cemal
14 Ekim 2024 16:06
Megane 4'te Bitmeyen Titreme Ve Ses Sorunları
Ruçhan sonuçtan hiç memnun değil

Renault Megane 4 Kronik Otomatik Şanzıman Uğultu Sesi Sorunu

Ruçhan