Merve sonuçtan hiç memnun değil

16-25 Ağustos Pronto Tour'un Düzenlediği Mısır Turu Hakkında

27 Ağustos 2024 13:23

16-25 Ağustos tarihleri arasında Pronto Tour'dan Sharm-Kahire-Hurgada şehirlerini kapsayan Mısır turu satın aldık. Acente sözleşmede 'yerel hizmet bedeli' diye bir madde olduğunu ve bunun ücretinin (kişi başı 60$) havaalanında rehber tarafından toplanacağını belirtti. Ücretle ilgili sorduğum hiçbir soruyu yanıtlayamadı ve topu rehbere attı. Havaalanında rehber de bu ücretin ne olduğunu izah edemedi, ben bunun yasal olmadığını, vergiden kaçınmak için yaptıklarını söyleyince de kabul etti. Bizden zorla o parayı aldı yoksa bizi satın aldığımız ve parasını peşinen ödediğimiz turdan mahrum bırakmakla tehdit etti. Sharm'a indiğimizde bize turda satılan otelin değiştirildiğini ve bölgenin terk edilmiş bir noktasına götürüldüğümüzü öğrendik. Buna da otelinizi 5 yıldızlıya upgrade ettik diyerek kılıf uydurdular. Otelde hiçbir hazırlık yoktu ve gece gece 2,5 saat odalara geçmeyi bekledik. Rehber tarafından satılan ve tur ücreti kadar tutan hiçbir aktiviteyi satın almadık hepsini dışarıda bu işi yapan bir Türk'ten 3'te 1 fiyatına satın aldık. Rehber O*** bizim gibi Pronto Tour'un sattığı aktivite ve mini turları satın almayan kimseye herhangi bir konuda yasal hakkımız olan hiçbir yardımı sağlamadı. Aksine Kahire'ye gitmeden önce check out yaptığımız için akşama otelin hepimize sunduğu duş/giyinme alanından bizi çıkarmaya çalıştı ve bunun için yalan söyledi. Gerek Kahire'deki gerekse de Hurgada'daki otelde de aynı tavırlarını sürdürdü. Kendisinden tüm turları satın alan 11 kişi dışında kalan 27 kişiyle iletişimini minimumda tuttu, kimseye yardımcı olmadı. Ben tura çıkmadan gerekli tüm hazırlıklarımı yaptığım ve dil bildiğim için bana istese dahi bir zorluk yaşatamadı ama ondan tüm turları değil de bazılarını alan kişileri dahi görmezden geldi, şikayetlerini dinlemedi. Mecburi yapılması gereken şehir turlarını eksik yaptı, sürekli hatalı bilgiler verdi. İnsanları korkutmak için abartılı şeyler anlattı Mısır'la ilgili. Daha gezi bitmeden havaalanı yolunda da hepimizi gruptan çıkardı 11 kişi dışında kimseyle vedalaşmadı. Rehber O***'un insani ilişkilerini geliştirememesi, Pronto Tour'un fazla kazanmak için nerede ücra yer varsa bizleri oralarda kalmaya mecbur bırakması, hiçbir yerde dayanağı olmayan bir para alıp hiçbir hizmet sunmamaları gibi olumsuzluklardan dolayı bir daha Pronto Tour'u tercih etmeyeceğim. Bu turu satın almadan önce sayfalarca okuyup araştırdığım halde Mısır'dan ürktüğüm için kurumsal bir firma diye Pronto'yu kullanmıştık ama buna hiç gerek yokmuş

Merve sonuçtan hiç memnun değil

09 Temmuz 2023 18:09

Mısır Turunda Açıklanamayan Ve Resmi Olmayan Ek Ücret Talebi

24 Temmuz 2025 02:21
Taylan sonuçtan hiç memnun değil

30 Ocak 2025 16:35

25 Temmuz 2023 15:22