Garanti Mağduriyeti: Pert Kararı Ve Yetersiz Çözüm

Özgür
14 Kasım 2024 13:20

17.04.2022 tarihinde İstanbul Ataşehir Metropol AVM Media Markt'tan satın almış olduğum Philips 58PUS8506/62 marka ve modelli televizyonumda 29.10.2024 tarihinde bir ekran titremesi ve ekranda uzun siyah çizgiler gelgitli şekilde meydana geldi.
Garanti süresi bittiği için Philips'in kendi servisi bakmıyor, ek garantisi olduğu için ürünü aldığım yeri aramam gerekiyormuş. Ben de Media Markt'ı aradım ve 31.10.2024 tarihinde servis geldi ve ürünü benden aldı. Birkaç gün sonra bilgi almak için aradığımda herhangi bir bilgi alamadım. Böyle bir kullanıcıya ait bir cihaz olmadığı söylendi ve mağazaya gidip yüz yüze görüşmem gerektiği iletildi.
Mağazaya gittiğimde ürünüme pert kararının alınmış olduğunu ilettiler. Ek garanti alırken, üründe herhangi bir arıza durumu söz konusu olursa, herhangi bir ücret ödemeden onarım yapılabileceği bilgisi verilmişti. Firmadan, pert çıkan ürünüm karşılığında 7857 TL hediye çeki teklifi yapıldı. Ancak bu teklifi kabul etmedim, bu ücrete yeni bir televizyon günümüz şartlarında alınması mümkün değil. Zira ek garanti yaptırmamın amacı, üründe yaşanan bu tür sorunlarda ücret ödemeden onarım ya da değişim talep edebilmekti. Ek garantiyi yaptırırken çok güzel övüyorlar, kesinlikle olması gerekiyor diyorlar, bozulursa ücret ödemeden değiştiriyoruz veya onarıyoruz diyorlar ama iş sadece satana kadar, sattıktan sonra ne halin varsa gör'e dönüşüyor durum. Bundan sonra Media Markt yerine mağazaların kendi bayilerinden alışveriş yapacağım zaten ama bu konuda mağduriyetimin giderilmesini de istiyorum. Ürünüm halen serviste ve 15 gündür televizyonsuzum.

Philips Televizyonumun Pert Kararı Ve Garanti Sürecinde İlgisizlik

Suzan
31 Ekim 2025 00:11
Philips Televizyonumun Pert Kararı Ve Garanti Sürecinde İlgisizlik
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2025 14:18
Sinan sonuçtan hiç memnun değil