Yücel sonuçtan hiç memnun değil

PHILIPS Ev Aletleri Philips Homerun3000 Robot Süpürge Sıfır Kapalı Kutu Hatalı/ayıplı Ürün

10 Mayıs 2024 10:49

5 Mayıs 2024 te Vatan Bilgisayar'dan almış olduğumuz Philips XU3000/02 homerun 3000 serisi robot süpürgenin kurulumuna 9 mayısta Philips yetkili servisinden geldiler; ürünün paketini ilk kez servis sorumlusu açtı. Tüm güncellemeleri yaptı. Hiçbir şekilde cihaz çalışmadı ve haritalama yapamadılar. Ürünü resetleyip telefondan eşleşmeyi kaldırıp yeniden bağlamaya çalıştıklarında ürün asla bağlanmadı ve haritalama yapmadı. Tarafıma hatalı/ayıplı ürün için servis fişi verilmedi; çünkü ürünün bilgisayara bağlanıp yazılım ve güncelleme kontrolü yapılması gerekiyormuş ki güncellemelerin tümünü telefona ilk bağlamada yapmıştı zaten. Vatana ürünü iade etmeye gittiğimde servis fişi olmadığı için ürünü iade almayıp yeniden servise gönderip arıza/ayıplı hatalı ürün tespiti için servis fişi alma prosedürünün başlatılacağı söylendi. Ancak ürün serviste çalışırsa bu şekilde kullanmam gerekeceği söylendi. Ben sürekli bu ürün arıza verecek diye düşünerek mi kullanacağım? Ürünü vatana bırakıp çıktım. Kutusundan servisçe yeni açılmış ve asla bağlantı/haritalama yapılamamış bir cihazın "tamir edilip" tarafımca kullanılmasını istemiyorum. Ürünün iadesini istiyorum. Philips'ten, iade ve servis prosedürlerinden bu yaklaşımından dolayı şikayetçiyim. Yoksa hakkımı mahkemede arayacağım.

10 Mayıs 2024 11:25 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Sayın B., Şikayetvar.com sitesine yazmış olduğunuz yorum için teşekkür ederiz. Konu ile ilgili olarak özellikle wifi bağlanma sorunu ve haritalanma sorunu yaşadığınızda mutlaka tuya smart uygulamasını kurarak kontrol ediniz. İşlemleri sıra ile nasıl yapacağınızı paylaşıyorum; ''Cihaz yazılım güncelleme kontrolünü Tuya smart ile kontrol edilir. Tuya hesabı oluşturulur. Mail adresine gelen kod girilir şahsi parola oluşturulur. Uygulama izinlerine onay verilir uygulamaya git butonuna tıklanır. Tuya smart ekranında cihaz ekle butonuna tıklanır. Modem seçili gelecektir modem şifresi girilir. Sağ menüden küçük ev aletleri seçildikten sonra akıllı robot süpürge(Wifi) seçeneği tıklanır. İleri seçenekleri geçildikten sonra AP Modu seçilir. Cihazın üst iki düğmesine aynı anda basılır Wifi modu aktif edilir. Tekrar uygulamaya dönülür Bağlan’a git seçeneğine tıklanır. Philips robot wifi ağına bağlanılır tekrar uygulamaya geri dönülür. Bazı durumlarda bağlantı kurulurken hotspot shield bağlantısını onaylayın seçeneğini çıkacaktır onay verilir. Cihaz bağlantısı gerçekleştikten sonra Home Run uygulama ekranı Tuya Smart üzerinden açılacaktır. Sonraki işlemler Home Run ile aynıdır.'' Bu işlemleri sağlamanıza rağmen aynı hata devam etmesi durumunda ürünü servisimiz de inceletmeniz gerekmektedir. Servisimiz sizin adınıza yetkili departmanımız ile görüşme sağlayarak destek olacaktır. Her türlü soru ve sorunlarınız da size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Saygılarımızla, Philips Ev Aletleri Tüketici Danışma Merkezi

10 Mayıs 2024 12:43

Cihazın ilk kurulumunda sorun yaşamamak için ilk kurulumu yetkili servise yaptırdık; ancak kendileri kurulumu yapamadı, cihazı çalıştıramadı. Wi-Fi gayet düzgün çalışıyordu ve cihaz %67 şarja sahip olarak göründü ki bunu teknisyeniniz de gördü. Bu bahsettiğiniz uygulamanın benim Philips orijinal cihazımla ne ilgisi var anlayamadım, servis de Home run uygulamasını kullanarak bağlantı ve haritalama yapmaya çalıştı ve yapamadı? Ayrıca sıfır kutu alınmış bir ürünün ilk kurulumda çalışmaması, bağlanma ve haritalama yapamayıp tekrardan aynı gün servise gönderilmesi ne demek böyle şey mi olur? Şu an ürün Vatan Bilgisayar aracılığıyla yetkili dedikleri servise gönderilme durumunda, ürün bizde değil ve bu durumlardan dolayı bu üründen soğuduk, karnımız ağrıdı ve iade etmek istiyoruz. Ne olduğu belli olmayan Philips'e ait olmayan bir uygulama ile cihazı deneyip sonuç almayı beklemek istemiyoruz. Eğer ki cihazda bir sorun olmasaydı bu bahsettiğiniz süreçlere gerek olur muydu da ilk kendi uygulamasında çalışmaz mıydı? Ki kuruluma gelen teknisyen bunları bilmiyor muydu da biz bu sorunlarla uğraşıyor ve rezil oluyoruz? Ürünü ilk sizin ekipleriniz açtı, kuramadı, arızalı/hatalı olabileceği söylendi ve aynı gün tekrar Vatan Bilgisayar'a, servise gitmek üzere bırakıldı. Biz bu ürünü iade etmek istiyoruz. Türlü türlü uygulamalarla zoraki çalıştırmalar yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Prosedür dediğiniz şeyleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Sıfır bir ürün satın alıyorum, yetkililerce gelip kurulum yapılamıyor ve ben bunu aynı gün vakit bile kaybetmeden gidip iade edemiyorum öyle mi? Sözlerimin arkasındayım iadem yapılmazsa mahkemeye başvuracağım.

10 Mayıs 2024 15:56

Bu durumla alakalı tarafıma telefonla dönüş bekliyorum, Böyle bir anormallik olamaz!

12 Mayıs 2024 14:28

Evet hala bir dönüş yok, hafta içerisinde iade kararımı bekliyorum. Sürecin yakından takipçisiyim.

13 Mayıs 2024 17:12

Buradan sürekli güncellemeye devam edip bu işin peşini bırakmayacağım. Ürünüm vatandan çıkmış hala yetkili servise bile ulaşmamış durumda kaç gün oldu. Müşteri iletişim merkezinizle konuştum, ilk açılışta arızalı/çalışmayan bir ürünü "servisin bilgisi dahilinde" satın almış olduğum yerin 14 gün süre içerisinde değişim/iade alabileceğini ve servisi beklemem gerektiğini söylediler. Ben ürünü açmadan 5. Günde doğruca Vatan Bilgisayar'a iade/değişim için bıraktım. Şu an sizin müşteri hizmetlerinizin verdiği bilgiye göre bu arızalı/hatalı ürünü iade/değişim kararınızı bekliyorum. 14 gün geçtikten sonra hala bu kararı almamış olursanız yasal haklarımı tüm kademelerde kullanacağım.

14 Mayıs 2024 16:00

Hala ürünümün "servis" işlem sonucunu bekliyorum. Sıfır kapalı kutu olarak satın alınmış, ilk kez "yetkili servis" in teknisyeni tarafından kutusu açılıp kurulmaya çalışılmış; ancak hiçbir şekilde işlev görememiş olan bu ürünü herhangi bir şekilde "tamir edilip" kullanmak istemiyoruz. Bizim elimize sağlam şekilde gelmemiş, satın aldığımız orijinal bir ürünü asla ve asla "tamir edilip" kullanmamızı beklemeyin. Ürünün iadesini talep ediyoruz. Belli ki hatalı/arızalı ve/veya ayıplı olan bir ürünü bir tüketicinin hiçbir şey olmamış gibi kullanmasını beklemeyin. Markanızın ve ürününüzün arkasında durun ve iademizi yapın. Sürecin takipçisi olmaya devam ediyorum.

16 Mayıs 2024 11:44

Ürün halen Volkan elektronik Philips servisinde, hızlı bir çözüm bekliyorum.

20 Mayıs 2024 11:48

Ürün Vatan Bilgisayar Podium Ankara mağazasına tekrar geldi. Üründe yazılım sorunu olduğu, yazılımının güncellendiği, cihazın resetlendiği, bu durumun bir arıza olmadığı;ancak "arızanın devam etmesi durumunda servis hizmetleri vermekten memnun olacakları" söylendi. Şaka gibi resmen. Bundan dolayı değişim onayı vermediklerini belirttiler. Sıfır bir cihazda böyle bir "tamir" yapılıp kullanmayı reddediyoruz. Ürünün iadesi için Vatan Bilgisayar Ankara Podyum mağazası ile iletişime geçmem gerektiğini, Philips'in bir rapor verme gibi bir durumu ya da prosedürü olmadığı belittiler. Vatan Bilgisayar Podium da bu durumu kabul etmediğini, iade için Philips in onayı olması gerektiğini söyleyerek ürünü iade almıyor ve ayıplı olan bu ürünün para iadesini yapmıyor. Philips ise böyle bir prosedür olmadığını; sorunu vatanla çözmemiz gerektiğini söylüyor. Vatan da bunu kabul etmiyor. Anladığınız Vatan ve Philips arasında ayıplı/hatalı olan bu ürün sebebiyle sıkıştık kaldık ve hakkımızı alamıyoruz. Ürünü geri teslim almadık hala Vatan Bilgisayar Podyumda.

22 Mayıs 2024 14:01

Philips 3000 serisi robot süpürge ürünümdeki yazılım sorunları "arıza" olarak görülmediği için Philips tarafından iade talebi reddedilerek işlem kapatıldı ve tarafıma iade yapılmadı, ürünü bu şekilde kullanmam gerektiği söylendi.

02 Ağustos 2024 03:06
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

22 Şubat 2024 12:34
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Philips Xu2000 Robot Süpürge Sürekli Arıza Yapıyor, Müşteri Hizmetleri Çözüm Sunmuyor

27 Mayıs 18:46
PHILIPS Ev Aletleri Kategorileri