Peugeot Servis Sürecinde Yaşanan İletişim Sorunları!

24 Ekim 2024 15:3354.622

2024 model, henüz 11.000 km'de olan Peugeot 3008 gt 1.2 Hybrid 136 gt E-DSC6 aracım, 18.10.2024 tarihinde düz yolda giderken motor arızası verdi ve çekiciyle Kayseri İnciroğlu yetkili servisine çekildi. Bundan sonraki süreçte aracımla ilgili gelişmeleri sadece kendi çabalarım ile öğrenebildim. Servis tarafından asla bir arama tarafıma yapılmadı. Son konuşmamız olan 22.10.2024 tarihinde, aracın eksantriğinin arızalı olduğu ve ne yapılacağına dair kararın verilmesi için dosyanın İstanbul genel merkeze, oradan da Fransa'daki mühendislere gittiğini öğrendim. İşlemin uzun süreceği aşikarken, talep ettiğim ikame aracın sağlanması için Fransa'daki mühendislerin haber vermesi gerektiği yönünde bilgilendirildim. Ben bu araca 2.000.000 lira para verdim ve 18.10.2024'ten beri aracım yok ve ne zaman araç sağlanacağı da belli değil. Aracın arıza yapmasından yana hiçbir şikayetim yok, olabilir fakat müşteriye verilen hizmet kesinlikle vasat. Şu an Fransa'daki mühendisin keyfini bekliyorum. İkame araç alabilmek için tam 1 hafta oldu. Aracım servise çekileli. Peugeot almak gerçekten pişmanlıkmış, keşke yakın çevremi dinleyip başka marka bir araç alsaydım, en azından bu şekilde üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görmezdim. Çok merak ediyorum, acaba Peugeot Avrupa'daki müşterilerine de mi aynı şekilde davranıyor? Bundan sonraki süreçte hakkımı hukuki yollarla arayacağım.

Yasin
25 Ekim 2024 16:53

Bugün Öğrendiğim (25.10.2024) üzere aracımda ki arıza Kayseri'de ki servisin daha önce karşılaşmadığı bir arızaymış bu sebepten dolayı ne yapacaklarını bilmiyorlar ve arıza ile ilgili hangi işlemin yapılacağı teknik ekibe danışılmış fakat ekipten herhangi bir dönüş yok aracımı vereli tam 8 gün oldu, ve hala kiralık araç ile idare etmek zorundayım koskoca Peugeot bir tane ikame araç veremiyor! İşlemin ne kadar süreceği belli değil fakat kısa sürmeyeceğini görmek zorda değil, ikame araç alabilmek için teknik ekibin dönüş sağlaması bekleniyor. Aracımı kesinlikle iade edeceğim fakat aldığım bayi önce aracın arızasının giderilmesi gerektiğini söylüyor işlem bitmeden iade alamıyorlarmış, yani benim günlük 1700 TL den kaç gün daha süreceği belli olmayan araç kiralama masrafım devam edecek. Kısacası Peugeot almak gerçekten büyük hataymış, halbuki aracı verdiğimde birkaç gün içinde kusura bakmayın arızayı en kısa sürede gidereceğiz bu zaman zarfında da mağdur olmamanız için size araç verelim dense ortada hiçbir sorun yok, talep olmadan verilmesi gereken hizmeti talep ettiğim halde alamıyorum yazık!

Yorumlar(9)

Hüseyin
Şikayeti Çözüldü
16 Ocak 2025 23:36

Geçmiş olsun yasin bey aynı arızayı 412 km de bende verdi araç değişim talep ettim. Siz değişim talep ettiniz mi? 1 haftadır bilgi alamıyorum.

18 Aralık 2024 14:41

Merhaba Yasin Bey. Benzer bir durumu ben de yaşıyorum şu an. Aracı bayiden teslim aldım ve daha kapısından dışarı çıkarken motor arıza ışığı yanarak araç çekişten düştü. Hemen az ilerdeki benzincide durdum, telefonla bayiye ulaşmaya çalışırken benzin alayım dedim. Tekrar çalıştırdım ve arıza kayboldu. Ben her ihtimale karşı bayiye geri döndüm. Aracımı kontrol edeceklerini söylediler ve bugün 5. Gün hala aracımı teslim alamadım. Sizin sorununuz çözüldü mü?

20 Kasım 2024 16:39

Yasin bey aracın sorunu ne olarak söylediler

10 Kasım 2024 12:33

Ne zaman teslim edeceklermiş aracınızı bilgi verdiler mi Sizin video izledim benim aracımda bu şekilde Ses yok ama motor çalışırken arada farklı bir ses geliyor Ben 1 ayda teslim edeceklerine inanmıyorum İkame araç ne verdiler

10 Kasım 2024 12:18

Merhaba Dün aracımı servis e götürdüm yağ vs bakımı için 2 saat sonra beni aradılar ve motor eksantrik mili arızalı dediler aracı bu şekilde hareket etmek doğru olmadığını garanti kapsamında yapılacağını söylediler tahmini 1 ay zaman alacağını ve 4 gün sonra ikame araç vereceğini söylediler sizin araç teslim edildi mi

Sıfır Kilometre Araçta Sürekli Arıza Ve Yetersiz Servis Deneyimi

22 Nisan 2025 13:4718.196

Size 2024 model e -3008 aracım için yazıyorum. Aralık 2024 te satış işlemlerine başladığımız Çetaş İzmit bayisiyle girdi...

6 Destek

Tümünü Gör
Peugeot Pişmanlıktır, Tecrübe İle Sabit

PeugeotPişmanlıktır, Tecrübe İle Sabit

Ersin
2026 Peugeot Rifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

2026 PeugeotRifter Gt Araçta Gösterge Ekranı Arızası Ve Çözümsüzlük!

Muhammet
Peugeot Kilit Sorunu!

Peugeot KilitSorunu!

Ahmet
Peugeot 5008 Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Peugeot 5008Bagaj Kapağı Gecenin Bir Yarısı Açılıyor!

Şenay
Peugeot Ümitköy Göral Sıfır Araçmış

Peugeot ÜmitköyGöral Sıfır Araçmış

Ayşe
Peugeot 3008 Sorunları Bitmiyor!

Peugeot 3008Sorunları Bitmiyor!

Sinan