Peugeot 308: Bitmeyen Motor Arızaları Ve Yüksek Servis Ücretleri

Muhammed
15 Kasım 2024 13:00

İyi günler, 2016 model Peugeot 308 1.6 dizel araç sahibiyim. Araç 156,000 km'de ve 29.06.2024 tarihinde Peugeot Aktif İriyil'e genel bakım için servise verildi. Araç bakımdan çıktıktan sonra motor arızası verdi. Bize kronik sorun olan AdBlue deposu değiştirildi, ücretsiz yapılması gerekirken 53 bin TL ücret aldılar. Araç AdBlue deposu değiştikten birkaç hafta sonra yine motor arızası yandı. Bu sefer egzoz katalizörü değişecek dediler. Peugeot müşteri hizmetlerini aradım, ilgilenmediler. Mecbur 64 bin TL ödeme yaptım. Araç servisten çıktı, bir hafta sonra yine motor arızası verdi. Bu sefer partikül filtresi değişecek dendi ve 52 bin TL ücret talep ettiler. Değiştirelim dediler, hayır değiştirmeyin, aracı orada yakın dedim. Bakım için verdiğim araç aynı arızaları vermesine rağmen tespit etmeden sürekli parça değişimine gidiliyor ve yüksek ücretler talep ediliyor. Olayı Peugeot müşteri ilişkilerini arayıp şikayet ettim. 15.11.2024 tarihinde saat 11.44'te G***** adında bir bayan aradı, Peugeot müşteri temsilcisi. Teknik birimler şikayetimi incelemiş, 'Arıza koduna istinaden işlemler tamamlanmış, aracın model yılı ve km yüksek olduğundan bir değerlendirme sağlanmamaktadır ve destek verilememektedir' dedi. Yazılı olarak bana iletebilirsiniz dedim, hayır iletemeyiz dedi. Yani Peugeot, müşterilerine km ve modelin yüksekse ben bakmam, sadece arıza kodunu referans alır değişim yaparım, yüksek ücreti karşılığı diyor ve bunu yazılı olarak söylemekten çekiniyor. Aracım alındığından beri sürekli yetkili servise götürüldü fakat aracımın arızası tespit edilmeden sürekli parça değişimi yapılıyor. Mağdur oldum, yardımcı olmuyorlar, mağdur ediyorlar.

profile profile profile

Cihan
Cihan

Çok geçmiş olsun. Ben de aynı sorun oldu. Ne yazık ki, hata kodlarına göre işlem yapıyorlar ve 10 dan fazla ve birbirinden farklı kök nedeni olabilen kötü tasarım ve kötü kontrol sistemine sahip AdBlue system Hataları için müşterileri suçlayıp duruyorlar. Memleketimiz bunlara göz açtırdığı için, millet de AdBlue iptali yapıp geçiyor. Bendeki hata kodu P20EE-92. Sizdekiler ne idi?

Gülistan
Gülistan

Aktif İriyıl Peugeot servisine aracınızı götürmeyin. Aracın sorun kaynağını tamir etmekten çok parça değişimi ile müşteriyi mağdur ediyorlar. Aracın silecekleri için giderseniz motorunuzu indirtirler.

Peugeot 3008'de Kronik AdBlue Sorunu Ve Yüksek Onarım Maliyeti

08 Nisan 2025 17:25