Passolig Uygulamasında "Field Mobile Number Not Set" Hatası

09 Ağustos 2023 04:43

Passolig kartımı Passo uygulamasında görüntülemek istediğimde "field MOBILE_NUMBER is not set" diye bir hata oluşuyor. Bu hata genelde Yurt dışından başvuru yapanlara çıkıyor. Bu şekilde kaynaklanıyor.

İlk başta başvuru yaptığımda Türk vatandaşı olarak t. C. Kimlik Numaram ve yurt dışı numaramla başvuru yaptım, fakat bu başvuruyu yarıda bırakmıştım çünkü ben kartımı stat gişesinden teslim almak istiyordum. Bu sadece Yurt dışından başvuru yapanlar için mümkünmüş. Ondan dolayı yeniden pasaport numaramla ve aynı yurt dışı numaramla başvuru yaptım, resim yükledim ve 230 TL ödedim yurt dışı vatandaşı olarak. Hata neden oluşuyormuş, aynı numarayla yapılmış iki başvuru olarak görüyormuş sistem. O yüzden çakışma oluşuyor ve o hata geliyor. Ona rağmen siz gene de bilet satın alıp tanımlayabiliyorsunuz kredi kartınızla ödeyip. Stat girişinde uygulamada maça gir butonuyla QR kod ile giriş sağlayabiliyorsunuz. O olmazsa, tek girişlik pass şeklinde gişelerden alabilirsiniz. Burada en önemlisi biletleri satın alıp ve tanımlayabilmek. Passolig kartınız elinize geçse de geçmese de fiziksel olarak, gene stada girebileceksiniz. Bu mobile number not set hatasını çözmek için dilekçe şeklinde cep telefonumu başka kullanılmamış yeni bir numaraya güncelledim bildirim olarak. Bu güncellemeden sonra o telefon numara çalışması olmaması gerekiyor. Bunları öğrenmek için en az 5 defa Yurt dışından iletişim merkezini arayıp konuştum. Böyle bir sorun için daha genel anlamda çözüm verilmemesi çok şaşırtıcı bir durum ve bu kadar insanın aynı problem yaşaması gerçekten inanılacak kadar değil. Bu rezilliği maç günü çekmemek için maça iki hafta kala uğraştım ki bu zamanı sorunu çözebilmek için kullanayım diye.

09 Ağustos 2023 08:38 (Şikayetten 3 saat sonra)

Merhaba, Öncelikle zaman ayırıp görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. İletmiş olduğunuz bildirim değerlendirmeye alınmıştır. Tarafınıza en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Saygılarımızla, Passolig Müşteri Bildirimleri Yönetimi

09 Ağustos 2023 15:55

Daha daha anladığım kadarıyla maça gir butonu çalışmayan kisiler ilk öncelikle stat girişlerinde pasaportu ibraz etmeleri gerekiyormuş. Posta ile t. C. Kimlikli vatandaşlara ulasan kartlara ibraz gerekmediği için Passolig kartı anında görünüyormuş Passo uygulamasında. Yurt dışı vatandaşları stattan teslim alacakları için pasaport ibrazı zorunluymuş statta ve ondan önce maça gir butonu aktif hale gelmesi imkansız ve dolayısıyla kare kodu çıkmazmış ekrana. Kısacası stat gişelerinde pasaport ibrazı etmek karekodunu görüntülüyormuş ve büyük ihtimal Passo uygulamasında yasanan hatalar gidiyormuş. Ve bu arada Passolig fiziki kartını teslim almayınca 120 gün içerisinde imha olup iptal oluyormuş kart. Yeni bir başvuru yapmak söz konusu oluyor o zaman. Bilet tanımlayıp satin alabildikten sonra maça girmek için bir engel bulunmuyormuş ve dışarıda kalmazsınız Sizler uğraşmayın diye bunları ben araştırıyorum ki beyniniz yanıp ruh hastası olmayınız diye bir gurbetçi olarak.

Volkan
Şikayeti Çözüldü

Yabancı uyruklu/yurt dışı başvuruların "Maça gir" buton aktif olması için, pasaport/kimliğin stat gişesinde ibrazı şart. Ben stada fiziki kartımı teslim almaya gittim pasaport/kimlik kontrolü yapılıyor ve scan edilip sisteme yükleniyor. Ondan sonra fiziki kartımı teslim ettiler. 15-20 dakika sonra da uygulamada "maça gir" butonu etki oldu ve QR kod/foto/pasaport no gözüktü. Maç bileti alırken tanımlama ve ödemede de sorun yok. Uygulamadaki "field mobile number not Set" hatası bende de mevcut. Ancak fiziki olarak kart elimde olduğu için pek de önemli değil. Sorun ama bariz veritabanı kaynaklı. Yani uygulamayı kaldırın yeniden kurun /Passolig şifresi ile giriş deneyin gibi tavsiyeler boş. Müşteri hizmetleri elden telefon numarasını sisteme müracaat sonrası girse, bir sorun kalmayacak aslında.

Abdulkerim

Öncelikle tüm emeklerin için sağ ol gerçekten olayı güzel özetlemişsin. Mobil number not set hatası stada girmemizi engeller mi haberiniz var mı. Benim de pasaportumu gişe personeline göstermem gerekiyor. Bu olayı maç sabahı yapsam yetişir mi? Çok teşekkür ediyorum

Emre

Update: gecen hafta planladığım GS - Ljubljana ve GS - ts maçlarına bilet alıp sorunsuz bir şekilde maça giriş yapabildim. Maça gir butonu ancak Passolig kartını teslim aldıktan sonra aktif oluyor. Teslim almadan maça girmenin tek yöntemi tek girişlik single Passo card ile. Benim Passolig kartım İstanbul'da bulunduğum süreçte hazır olmadığı için artık elime geçmeyecek. Ondan dolayı 3 ay sonra Passolig başvurum otomatik geçersiz olacak ve yeniden başvuruda bulunmam gerekecek. Kısacası: Yurt dışından gelen gurbetçiler bilet satin almada kendilerine tanımlayabildikleri sure sorunsuz bir şekilde maçlara tek girişlik kart ile girebilecekler. Biraz boşuna endişe edildi, ama Yurt dışından gelenler için yeni bir şey olduğu için bunların hepsi çok doğal

Emre

Rica ederim kardeşim, ilk öncelikle iyi günler. Bu mobile number not set hatanın tam olarak kesin bir nedeni ya da çözümü yok, ama aynı zamanda seni ve beni de kesinlikle stada girmekten engellemez. Bu maça gir butonun aktif olması için pasaport ibrazı 1 defalık gerekiyormuş, oda t. C. Kimlikle başvuruda bulunan kisiler gibi başvuru yapmadığımız içindir. Sonuçta yurt dışı vatandaşı olarak stattan teslim alacağımız için bu güvenlik kontrolü gerekiyormuş başkasının eline Passo kartın geçmesin diye. Postayla kartını adrese teslim alan t. C. Kimlikli vatandaşlar için gerekmiyormuş ve maça gir butonu direk aktif oluyormuş. Bunun nedeni de t. C. Kimlikli vatandaşlarının güvenlik kontrol aşamasının gerekmemesidir. Bende bu aksam Mac biletimle stada ilk kez giriş yapacağım. Pasaport ibrazı sonrası kare kodunu okutturarak rahat bir şekilde giriş yapmamıza sağlar. Ama kısacası mobile number not set hatası bizim için hiçbir engel olmaması gerekiyormuş. Elbette bu aksamda buradan bir update yazacağımdır Mac sonrası!

Şükran sonuçtan çok memnun

12 Aralık 2023 13:56