Opel Servisinde Yaşanan Büyük Hayal Kırıklığı Ve Müşteri Mağduriyeti

Özkan
15 Kasım 2024 00:41

25.000 km de 2022 Opel Grandland aracımın motoru rölantide çalışırken çıkardığı tıkırtı sesi şikayetiyle servise gittim. Deneyimli 4 usta 40 dakika boyunca sesin kaynağını bulamadı. Bir an yanımıza genç bir çocuk geldi, 2 dakika içinde sesin kaynağını buldu. Çırak gibi bir çocuktu. Her neyse, genç usta, motor bloğundaki yağlanmayı da gösterdi bana. "Bu araçlarda kronik bir sorun, bunu da onarabiliriz, bir daha da aynı sorunla karşılaşmazsın" dedi. Ne gerekiyorsa yapılmasını istedim, Garanti devam ediyordu. Sisteme giriş yaptılar, video ve fotoğrafları attılar, garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için 40-45 dakika bekletildim. Sonunda tüm parça ve işlemlerin garanti kapsamında olacağını söylediler. Parça siparişleri verildi ve geldiğinde arayacaklarını söylediler. Üzerinden 35 gün geçti ve ben aradım. Hâlâ gelmemişti. 50. Günde yine aradım, kontrol ettiler ve parçaların geldiğini söylediler. Niye haber vermiyorsunuz diye sorduğumda her çalışan suçu bir diğerine yükledi. Sonra aracı sabah 09:00'da teslim ettim. 15:40 gibi beni arayıp, garanti kapsamında olmadığını ve 14.800₺ ödeme yapmam gerektiğini söylediler. İşlemlere de başlamışlar ve bitirmek üzerelermiş. "Garantiye tamam dediniz, 50 gün beklettiniz, işleme başladıktan sonra da ödeme çıkardınız! İşleme başlamadan önce arayıp benden onay almanız gerekiyordu! " diye çıkıştım. O öfkeyle gittim, servis müdürüyle görüştüm. Benden onay almadan yapılan ne varsa geri alınsın, aracımı alıp gidiyorum, dedim. İşlemleri geri almadılar, zira mağdur edildiğimi onlar da biliyordu. Ödemeyi üzerlerine aldılar. Personel hatalı, siz haklısınız dediler. Sonuç olarak aracı almadım. Bir gün sonra yine 6.000₺ tl conta filan sızıntı var diyerek fatura çıkardılar. (Bir şekilde para almaya ant içmişler sanki) Ben de periyodik bakım olsun madem dedim, 7000 ödedim. Adeta ölümü gösterip sıtmaya razı edildim. (Müşteriden para koparma servisi.) Garantiden yapılacak diye inandırıldım, sonra mecbur bırakılarak farklı işlemler adı altında bir şekilde ödeme yaptım. Ve sonuç; tıkırtı sesi 2 hafta geçmeden devam etmeye başladı. Arıza giderilmiş olsa hadi oldu. Bitti helali hoş olsun diyeceğim ama sorun devam ediyor. Belki de hiç yapmadılar, belki de geçici bir çözüm buldular. Kul hakkı nedir, önem verirler mi bilmem ama Düzce Opel Kervan'a hakkım helal değildir.

Burak
08 Kasım 2024 12:20

Salih
22 Temmuz 2024 13:47

Opel Grandland X 1.2 Puretech 130HP Motor Yağı Basıncı Arızası

Uğur
12 Eylül 2024 21:39
Murat sonuçtan hiç memnun değil

Opel Grandland: Garanti Kapsamı Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı

Murat
28 Şubat 2025 18:28
Tansel sonuçtan hiç memnun değil

Tansel
12 Mart 2024 15:14