Opel Grandland X 1.2 Puretech 130HP Motor Yağı Basıncı Arızası

Uğur
12 Eylül 2024 21:39

2020 Model Opel Grandland X 1.2 Puretech 130 HP aracım geçen hafta "Motor yağı basıncı arızası" hatası verdi.
Hemen akabinde 6 Eylül Cuma günü sabahı aracımı servise götürdüm. Arıza tespiti yapacaklarını ve sonrasında arayıp bilgi vereceklerini ilettiler. 10 Eylül Salı günü arayıp bilgi istediğimde bunun üretim hatasından kaynaklanan bir problem olduğunu ve garanti bittiği halde bunun garanti kapsamından ücretsiz yapılacağını fakat tek şartın periyodik bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması olduğunu ilettiler ve onay beklediklerini söylediler. Aracımın tüm bakımları da yetkili serviste yapılmıştı. Bugün arayıp onarımın garanti kapmasından yapılamayacağını, sebebinin de son bakımın 3 ay geç yapıldığını söyleyip onarım için 51600 TL talep ettiler. Konu olan aracımın problemi yağ içerisinde çalışan triger kayışının zamanla şişip kayıştan kopan parçaların yağ filtresini tıkaması. Bu motorlarda kronik bir problemmiş bu. Normalde 105000 km de değişmesi gereken triger kayışı aracım 53000 km de olmasına rağmen bu problemi yaşadı. Son bakımını da Şubat ayında 44500 km de Opel servisinde yaptırmıştım. Kullanıcı kaynaklı bir problem olması ihtimali yok. Bunu Opel servisi de teyit ediyor ama genel merkez garanti dışı bıraktığı için yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Aracım bir haftadır serviste ve araçsız kaldım. Ortada çok büyük bir mağduriyet var. Genel merkezi arayıp itirazda bulundum ama bunun için bile 2 gün beklemem gerekiyormuş. Yağ içerisinde çalışan kauçuk bir triger kayışının zamanla şişip bu problemin yaşanacağını düşünemeyen/hesaplayamayan mühendisler yüzünden aracının tüm bakımlarını yetkili servislerde yaptıran bizler cezalandırılıyoruz. Böyle bir adalet sistemi olamaz. Ben hakkımı aramak için tüm yetkili mercilere başvuracağım. Buradan da Opel yetkililerine sesimi duyurmak istiyorum. Kendi hatanız olan bu durumun arkasında durun ve bununla ilgili araç kullanıcılarını uyarın, gerekiyorsa iyileştirme yapmak için araçlarınızı geri çağırın.

profile profile profile

Sinem
Sinem

Aynı sıkıntı bizim aracımızda da mevcut kati suretle kabul etmiyorlar sebebi de alakasız bir şekilde garanti süresinin bitimi ve son bakımının başka serviste yapıldığı seklinde bahaneler üretiyorlar. Benim aracım yetkili servisin arka sokağında çamur için de korunmasız olarak 10 günden fazladır park halinde kim böyle yetkili servise araç teslim etmek ister? Ama maalesef muhatap bulamıyoruz ezberlenmiş cümlelerle bastan savılıyoruz

Yalçın
Yalçın

Devletin bu tür mağduriyetleri önlemesi gerekir, Avrupa'da bu işler nasıl oluyor! Satıcının insafına mı bırakılıyor...

Aynen katılıyorum. Yağ içinde çalışan trigerin ne faydası var mış ki? Verdiği zararın yanında!

Mesut sonuçtan hiç memnun değil

Opel Grandland X Aracımda Turbo Arızası Ve Yetersiz Servis Desteği Mağduriyeti

Mesut