19 Kasım 2023 19:23

Opel Corsa 2017 model otomatik benzinli aracımı 39.000 km olmasına rağmen sürekli code 84 hatası veriyor. Motor arıza ışığı yakıyor. Özellikle Şu anda soğuk havalarında gelmesiyle beraber bu arıza ışığı artık hiç gitmiyor. Bununla ilgili ne yapabilirim?

Yorumlar (10)

İbrahim
İbrahim

Merhabalar. Benim aracım Corsa 2017 otomatik 1,4 benzinli. Aracıma yeni LPG taktırdım. LPG de giderken ve sanırım soğuk havanın etkisiyle bu hatayı alıyorum. Benzinde kullanırken nu hatayı almıyorum. Bujileri değiştirdim ama bujilerden olmadığı kesin. Siz kalıcı bir çözüm buldunuz mu? Ne yapmamı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Kemal
Kemal

Arkadaşlar, para harcamanıza gerek yok, arabaya bindiğinizde çalıştırmadan gaz pedalına 3 defa arka arkaya sert bir şekilde basın arabayı öyle çalıştırın. Sorun çözülecektir hadi hayırlı olsun

Ahu
Ahu

Arkadaşlar, soğuk havalarda 3 senedir yaşadığım sıkıntı, her şeyi yapmama rağmen geçmedi. Bu arkadaşın dediğini yaptım. O kadar inanmaz bir şekilde yaptım ki, okus -pokus, filan diyerek yaptım yani. İnanın 1 haftadır code 84 yazısını görmedim. Nedenini bilmiyorum ama işe yaradı.

Bende de sürekli bu hatayı veriyor. Sürekli yokuş çıktığımda genelde bu hatayı veriyor veya yokuş indikten kısa bir süre sonra bu hata oluşuyor. Gaz veriyorum fakat araç durma noktasına geliyor. Kontağı aç kapa yapınca düzeliyor. O kadar sinir bozucu ki. Tamire götürdüm dediler bobin ve bujileri değiştirmemiz lazım. 6 bin verdim. Sonraki gün yine aynı hatayı verdi. Eninde sonunda bir gün yokuşta onu ateşe vereceğim.

Yaşar
Yaşar

Bu hata bende de oluyordu genelde kış yaklaştkça yapıyor soğuktan gaz pedalında oksitlenme yapıyor gaz pedalını orijinal ile değiştiredebilirsnz ama yine yapacaktır zamanla ben şöyle bir şey buldum wd40 alın bir adet gaz pedalının o bölgelere sıkın ama siz yapmayın işi bilen biri yapsın çok fazla sıkmakta iyi değil oksitlenmeden dolayı oluyor sonra geçiyor zaten wd40 dan sonra inş düzelir

Bende Opel çetaş'a götürmüştüm 6 bin istemişlerdi gaz pedalı için sonra arıza vermemişti yaptırmamıştım bugün tekrar yaşadım aynı sorunu bazen değiştirmekte çözüm değil diyorlar ama inşallah bir daha yaşamazsınız aynı sorunu sanırım bende değiştireceğim

Samet
Samet

Merhabalar hocam benimde 2016 benzinli otomatik Corsa aracımda son zamanlarda bu arızayı veriyor her arızadaki ortak özellik araba tam ısınıyor yolda giderken yavaşlama ya da dönüş yapacağım yere gelirken ayağımı gazdan çektikten sonra kendi kendine hiz düşerken 30 km hiz civarında yavaşlamışken arıza sesi uyarısı çıkıp araba stop ediyor ya da arıza uyarısı verip titreşimli çalışıyor aracı p moduna alıp kontağı ac kapat yapınca 3 ışıktan sadece en soldaki sari ışık kalıyor araba çalışıyor ve gidiyor ben son kalan sari ışığı arabayı çalıştırmadan kontağı 3 veya 4 kere aç kapat yapıp bir de hava filtresinden önce bir soket var onu yerine tak çıkar yapınca sönüyor bir ay ya da fazla süre arıza vermiyor ama bugün aynı arızayı verdi bu sefer araba stop etmedi düşük devirli titreşimli çalışıyor ama gaz yemez bir duruma geçti 3 ışık kontağı aç kapat yapsamda 1. Veya 2. Marştada sönmedi gaz yemez olarak çalıştı bir süre kontağı aç kapat yaptım bu sefer biraz uğraştım düzeldi bu sorunun cevabini kaynağını arıyorum

Mesut

Pedalla birlikte bobin ve bujileri de değiştiler bugün 10 gün havalar bayağı soğuk olmasına rağmen hala hata vermedi inşallah vermez yardımcı olabilmek adına süreç içerisinde nurdan yazmaya devam edeceğim

Hocam selamlar aynı sorun benim aracımdada mevcut nasıl bir çözüm yolu izlediniz acaba bizimlede paylaşırsanız çok seviniriz teşekkürler.

Mesut

Merhabalar vallahi ben bayağı bir süre çözüm üretemedim Opel gülan servisine götürdüm gaz pedalını değiştiler dün aracımı aldım bugün bir sorunla karşılaşmadım hava soğuk olmasına rağmen eğer karşılaşırsam tekrar yazarım buradan

Suat sonuçtan hiç memnun değil

Opel Crosland 2021 Model Araçta Erken Motor Arızası Ve Servis Yetersizliği

Suat
17 Ekim 2024 16:23
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Opel Mokka- Tekrar Eden Arıza!

Esra
04 Şubat 2024 19:28
Tahsin sonuçtan memnun değil

Opel Stellantis Türkiye (Opel Crossland Aracımın Giderilemeyen Sorunu)

Tahsin
20 Ağustos 2024 20:54