Nissan Qashqai 1.3 Sky Pack Araç Fren Balatası Ses Sorunu

06 Haziran 2024 19:25

2023 Ekim ayında almış olduğum Nissan Qashqai 1.3 Sky Pack aracım, aldığım ilk günden beri frene bastığımda tiz metalik bir ses çıkarmaktadır. Bununla ilgili ilk önce aracı bana satan satış temsilcisine danıştığımda, yeni araçların ilk alındığında bir süre bu sesi çıkarabileceği yanıtını aldım. Fakat sesin geçmeyip artması ve araç içinde müzik dinlerken dahi duyulacak kıvama gelmesi üzerine hemen satın aldığım bayii olan Tepretoğlu'nun servisine gittim. Önce bir temizlik yapalım dendi. Sonra iki usta çağrıldı. Ustalar araca bakıp bu modellerin tümünde benzer bir sorun olduğunu, Nissan'ın durumdan haberdar olduğunu ve bununla ilgili iyileştirme yapıldığını, bir sonraki aya bu iyileştirmenin geleceğini ve sorunun çözüleceğini söylediler. Tarih Şubat 2024'tü. Bir sonraki ay tekrar servise gittim. Aynı ustayı bulup iyileştirmeyi sordum, henüz gelmedi ama bir sonraki aya gelir dediler. Nisan'da tekrar gittim, Mayıs'ta dediler. Artık ses beni o kadar rahatsız ediyordu ki frene her bastığımda tebeşirin tahtayı çizmesi gibi içim gıcıklanıyordu. Mayıs'ta isyan ettim ve bu isyanımla bir kayıt açıldı. O ana kadar beni ayaküstü 'Merak etmeyin, biliyoruz' şeklinde bilgilendirip gönderiyorlardı. Kayıt açıldıktan sonra usta, bu modellerde genel bir sorun yokmuş, o e-power araçlardaymış, biz sizin fren balatalarını bir teste alalım dedi. Testler ve temizlik yapıldı. Nissan genel müdürlük ile yazışıldı, toz kanalı açıldı, artık ses gelmiyor dediler ve teslim ettiler. Ancak ses kesilmedi. Bunun üzerine sesi farklı tarihlerde videoya kaydederek tekrar servise gittim. Bu arada mutlu müşteri hattına da şikayetimi belirtmiştim. İki gün aracım serviste kaldıktan sonra yeniden ilk söylenilen bilgiye geri dönüldü ve araçlarda genel sorun olduğu, iyileştirmenin beklenmesinden başka yapacak bir şeyleri olmadığı söylendi. Ne zaman dediğimde de bilmiyoruz dediler. Bu arada mutlu müşteri hattı yetkilisi, garanti kapsamındaki aracımla ilgili balata değişimi için parça değişikliği onayı istediklerini ve beni bilgilendireceğini söyledi. Ancak bilgi de dönmedi. Sonuç olarak aracı tekrar geri aldım. Hiç profesyonel olmayan süreci hukuken ihtar çekerek mahkemeye taşımaya karar verdik. Süreç sonuçlanır sonuçlanmaz bu markaya veda edip bir daha Nissan'ın yanından bile geçmeyeceğiz.

profile profile profile
13 Haziran 2024 11:24 (Şikayetten 6 gün sonra)
16 Haziran 2024 19:02

Gülümseme hattınız bana döneceğini söyleyip dönmüyor🤷‍♀️ en güzeli avukatlarla görüşelim. Buradan yazdım ki Nissan markasını herkes görsün. Ne çözüm üretiyor ne bilgi veriyor!

Yorumlar (17)

Mesut
Mesut

Bizim araçta 2023 Nissan Qashqai Sky Pack aynı sorun bizim araçta da var maalesef ayrıca bir de sağ ön kapı cam açma tuşunun olduğu yerden müzik dinlerken çok rahatsız edici bir trim sesi geliyor. Bende aynı sorunlarla servise gittim balata tozundan kaynaklandığını ve ilerleyen zamanlarda bir güncelleme gelebileceği söylendi ama neredeyse 1 sene oldu arayan soran yok.

Aynı sorun bende de devam ediyor aynı cevapları veriyor parça gelecekmiş karar alacaklarmış haber vereceklermiş garantili değil mi arkadaş bu araçlar garanti ne işe yarıyor bunu birisi izah etsin garanti ne demek

Emel
Emel

Bende de aynı sorun var. Anlaşılan o ki bunun için birlikte hareket etmemiz lazım. Hukuki süreçle çözülecek ne yazık ki sanırım. İletişim numaralarımızı paylaşalım.

Onur

Son durum nedir acaba sorun çözüldü mu?

Onur

Son durum nedir acaba sorun çözüldü mu?

Onur

Son durumunuz nedir acaba?

Efe
Efe

Aynı sorun ben de var. Frene basınca cız diye tiz ses geliyor. Bir de durduğumda frene basınca gacurt gucurt gibi sesler geliyor. Frenden çekerken de geliyor. Çok sinir bozucu. Araba daha 30 binde 2022 model otomatik

Onur

Son durum nedir sorun çözüldü mü?

Erdoğan
Erdoğan

Merhaba 2022 model Sky Pack 22bin km araç aldım. Bende de aynı sorun ortaya çıktı. Bir gelişme oldu mu şikayetinizle ilgili

Onur

Son durum nedir sorun çözüldü mu?

Yusuf

Merhaba. Ben de aynı sorun var bir ilerleme kaydedebildiniz mi?

Onur

Son durum nedir acaba sorun çözüldü mü?

Yusuf

Bugün balata sacını değiştirdiler. Ama daha da fazla ses çıkarıyor. Hukuki yola başvuracağım demişsiniz. Ben de bunun daha etkili olduğunu düşünüyorum. Ama nereye nasıl yapılır henüz araştırmadım. Girişimde bulundunuz mu?

İpek

Hayır kesinlikle hiçbir şey yapmıyorlar dönüş bile yapmıyorlar şaka gibi

Fadime
Fadime

Aynı sorun bende de var, 4 aydır yurt dışından parça gelecek diye bekliyoruz, ama ne genel müdürlük ne de aldığım bayii ilgileniyor, biz size dönüş yapacağız deyip aylarca aramıyorlar, global şirketlerde bu kabul edilebilir bir durum değil, o yüzden bende pazartesi hukuken hakkımı arama yoluna başvuracağım.

Onur

Son durum nedir sorun çözüldü mu?

Kunter
Kunter

Süreç sonuçlanınca haber eder misiniz aynı durumdayım

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai 1.3 Sky Pack Araç Fren Balatası Ses Sorunu!

Gökhan
02 Temmuz 2024 12:02