Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Adaletsiz Eğitimci Davranışları

03 Aralık 2023 15:50

Çocuklara korku salarak disiplinize etmeye çalışan bir eğitim anlayışına sahip olan bir okulda öğrencim var. Kadrolu olmayan öğretmenlerin umurunda bile değiliz. Ortaokul 5. Sınıf öğrencisine kod veriliyor ve siciline olumsuz veriler işleniyor. Sonrada biz sizin çocuğunuz ile uğraşamayız der gibi bu bahanelerle okuldan uzaklaştırmaya çalışırlar ne kadar ucuz bir yapı ve sistemdir. Öğrencilerden önce eğitimcilerin eğitilmesi gerektiği kanaatindeyim. Okulumuzda eğitim öğretim anlamında çocuklarımız çok geride kalıyor. Derslerimiz genelde boş geçiyor. Sınıflarımız 40 kişi Bakırköy gibi bir ilçede devlet okulundan bahsediyorum. Daha çok değil kayıt döneminde 15-20 bin tl kayıt parası bağış adı altında ödeme yaptığımız bir okul burası. Öğrencilerden her ay extra A4 kağıdı vs malzemeler talep ediliyor. Sınıfın her türlü ihtiyacını o sınıfta öğrencisi olan veliler karşılıyor. Hayır eğitim öğretim anlamında karşılığını almış olsak lafımız olmazdı ama maalesef onu da alamıyoruz. İlgili akanlığı acilen göreve davet eder, mantıklı bir açıklama talep etmekteyim. Konuyu ayrıca CİMER'e de ileteceğim.

28 Eylül 2023 23:44

23 Eylül 2023 21:34