Karahan sonuçtan hiç memnun değil

Karahan
29 Eylül 2024 15:28

29.09.2024 tarihinde Migros ticaret a. Ş. Zirvekent satış mağazasından almış oldum Migros üretimi 1000 ml. Migros limon kolonyası, her ne kadar bidonun üzerinde de 1000 ml. Yazsa da bidon ağarlığı dahil 900ml. Gelmiştir. Kabaca bidon hariç 800 ml. Yani kısacası 200 ml. 5 bidon üretimden 1000ml. 1 bidon kazanç. İnsanları böyle kandırdıklarını sanıyorlar! Ticaret ahlakı kalmamış!
Ürün alırken muhakkak tartın!
Ayıp!

29 Eylül 2024 15:49 (Şikayetten 20 dakika sonra)

Sayın Müşterimiz, İletiniz için teşekkür ederiz. Her türlü görüş ve öneriniz için bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla, Migros Ticaret a. Ş. Kurumsal İletişim

Orhan

1 Litre civa 13,6 kilogram gelir mesela... O zaman 1 litre civa alsanız, o zaman "bana fazla civa vermişler, 13 kilo değil, 1 kilo vermeleri lazımdı" mı diyeceksiniz? Benze ticaret ahlakını sorguladığınız Migros'tan özür dilemelisiniz. Bu bilgiler ilkokulda öğretiliyor, ortaokulda da tekrarı yapılıyor... Eğitim şart.

Orhan

Yanlışın var. Bilgisizlikten dolayı haksız bir şikayette bulunmuşsun. "Litre"; hacim büyüklüğüdür. Hacim ölçüsüdür. Ağırlık ölçüsü değildir. 1 litre sıvının ağırlığı, her sıvıda farklıdır. Örneğin; 1 litre su 1 kg yapar. Suyun özgül ağırlığı ile alkolün veya kolonyanın veya yağın "özgül ağırlığı" farklıdır. 1 litre yağ daha hafiftir mesela. (850-900 gr). Kolonya; 800-850 gr'dır. Alkol daha bile hafiftir (700 gr). Yani sen 1 litre kolonyayı 1 kg zannediyorsun. 1 litre yağı da 1 kg sanıyorsun, 1 litre suyu da 1 kg sanıyorsun. Litre ile kg aynı şeyler olsaydı, "1 litre kolonya" diye satılmazdı, "1 kilo kolonya" diye satılırdı. Ticaret ahlakı kalmamış diyerek haksız bir ahlak suçlaması yapmışsınız. İlkokullardaki eğitim kalitesi artırılırsa, tüketiciler daha eğitimli olup böyle hatalı suçlamalarda bulunmazlar diye düşünüyorum.

Hulusi
10 Ağustos 2024 16:23
Migros Net Miktarı Ambalajı Üzerinde Yazan Ürünü Tekrar Tartıyor
Migros Net Miktarı Ambalajı Üzerinde Yazan Ürünü Tekrar Tartıyor

İlknur
13 Ağustos 2023 23:19
Migros'ta Teraziler Fazla Tartıyor
Ali sonuçtan hiç memnun değil

18 Mayıs 2025 13:35
Migros Kategorileri