Marca Tour Balkan Turu Kabusu Rehberden Kötü Hizmet Ve Tehdit

11 Eylül 2024 15:24

İsmini vermek istemediğim bir tur şirketinden balkan turu satın almıştık (şikayetim sebebiyle özür dileyip telafi yoluna gittiler, o nedenle o şirketin adını burada yazmıyorum). Anladığım kadarıyla sayı yeterli olmayınca bizi marca tour ile birleştirdiler.

Rehberimiz m*** a*** gelmedi, son anda değişti ve f**** ş**** adında bir rehber geldi. İlk akşam yemeği Selanik'te ekstra olmasına rağmen ödemenin zorunlu olduğunu söyleyerek kişi başı 35 euro (yaklaşık 1300 TL X 4 kişi) ödedik. Hem ekstra hem zorunlu ödeme nasıl oluyor anlamadım. Yediğimiz de hem az hem kalitesizdi. Zaten rehberle anlaşmazlığımız burada başladı.

Bu yemeğin yetersizliğini WhatsApp grubunda serzenişte bulunarak yazdım. Şahsın ilk işi beni aile bireylerimin de dahil olduğu WhatsApp grubunda rencide edecek şekilde sert bir üslupla cevap yazıp "sadece yöneticiler yazabilir" kısıtlaması getirmek oldu. Açıkçası grubun iletişimini kapattı. Sabırla beklemeyi seçtim, beyefendi ise hiç yokmuşum gibi davranmayı seçti. Dubrovnik şehrine, yani 6. Güne kadar rehber f**** ş**** grubu her şehirde meydanlarda toplayıp "sağda tarihi Çeşme, solda kilise, yukarıda cami, aşağıda türbe" diyerek 3 dakikayı doldurmayacak konuşma yapıp herkese serbest zaman verdi. Atatürk'ün eğitim aldığı askeri idadide bile "burada anlatım yapmak yasak" diyerek tenezzül edip içeri dahi girmedi.

İçeride ise diğer tur rehberleri gayet rahat olarak anlatımlarını yaptılar, herhangi bir yasak yoktu. Ailece tüm yerel bilgiyi sığıntı gibi para ödemediğimiz başka grup rehberlerinden edinmeye çalıştık. Gruptakilerin yüzlerine o kadar uzaktı ki 3. Gün oğlumu bir otelin restoranında akşam yemeğinde garson sanıp İngilizce olarak tuz bile istedi. Arkasından da "anlatıyorum anlatıyorum yüzüme avel avel bakıyor" ifadesini bile kullandı. Ben fark edip oğlumu çağırınca da gelip bir özür dileme zahmetinde bile bulunmadı.

6. Günden sonra ne olduysa dubrovnik şehrinde bir coşkuya geldi. Rehber olduğunu hatırladı. Yerel rehber ile birlikte sunum yaptı. Ancak kısa sürdü. Makedonya'da yine yoktu, sonrasında Bosna'da daha aktif davrandı. Bugüne kadar da Google haritalar'dan konumumu yorumlarken küçük küçük sitem mesajları paylaştım.

Marca tour ya da rehber f**** ş**** dönüş yapar, bir özür diler, telafi eder diye bekledim. Ancak f**** ş**** dün gece 01:15 saatlerinde şahsıma "turdayım, dönünce savcılığa hakkın suç duyurusunda bulunacağım" diye tehditkar bir üslup kullanarak mesaj yazmıştır. Bırakın telafiyi, özrü tehdit bile edildik.

Fevzi
Fevzi

İstediğin yere yaz, istediğin yere şikayet et özgürsün. Sana dava açacağım turumun bitmesine 3 gün kaldı. İnsanlara kafana göre hakaret edemezsin. Şikayet var seni ve yaptıklarını temize çıkarmaz. Şahsıma ve aileme yaptığın hakaretlerin hesabını Türk yargısı önünde vereceksin.

Keşke, nerede, bekliyoruz inşallah

Fethi

He ya, bekliyoruz inşallah.

Meryem sonuçtan hiç memnun değil

Marca Tour İle Sözde Süper Balkan Turu

22 Ağustos 2023 13:47