announcement

Kappatur Balkan Turu Hayal Kırıklığı Ve Sorunlar

Kappatur Balkan Turu Hayal Kırıklığı Ve Sorunlar
Şevval
12 Ağustos 19:02

Biz bir arkadaşımla Balkan turuna katıldık. Tur kesinlikle çok amatördü. Tur rehberi hiçbir yeri bilmiyordu. Lokal rehber geldiğinde bazı yerlerde yarım yamalak çeviri yaptı. Rehberin de suçu yok, asıl işi rehberlik değilmiş ve ilk kez gittiği yerler varmış. Onu oraya yollayan da kabahatli. Ne bir tarih anlattı ne de başka bir şey; bazen bir metinden okudu, bazen hiçbir şey söylemedi. Otobüsten indirip 'Burası merkezi, şurada AVM var, indiğimiz yerde şu saatte toplanacağız' dedi ve gitti. Tarihi yerleri bile söylemedi, Google'dan bulduk. İndiğimiz yerlerde 'Şuraya gidin, burası güzel, şurası iyi' demedi. Biz kendimiz gezdik ama dil bilmeyenler perişan oldular. Otellerde düğünler vardı; kaldığımız 3 gece üst üste düğün denk geldi. Haberimiz yoktu diyorlar ama öncesinde otellerin son süreçte belli olduğunu söylemişlerdi. Otel bilgisi veremiyoruz dediler ve turdan 4-5 gün önce otelleri söylediler. Yani mutlaka haberleri vardı. Zaten otel de turunuzun bilgisi var dedi. Mesela Trebinje yazmışlar ama sadece otel Trebinje'deydi ve gece 11 gibi gittik, zaten her yer kapalıydı. Sabah da 8'de çıktık, Trebinje'yi gezemedik. O listede yazan hiç gezmediğimiz yerler vardı. Götürmediler. Bazı yerlerde 2 saatiniz var diyorlar, mesela 'Yapma etme' ısrarıyla 2.5 saat yapıyoruz. Zaten yemek yesen, yemek yeri bulsan, yemek gelse, yedin vakit bitiyor. Rehber de bilmediği için gezilecek yerleri bulmak mesele. Lisansı olmayan rehber çalıştırıyorlar. Gezdiremiyor çünkü bilmiyor. Kalabalık yerlerde de 'Sizle gezemem, otobüste anlatacağım, lisansım yok ceza yerim yakalanırsam' diyor. Götürdükleri oteller şehrin dışında, adı 4 yıldız ama 4 yıldız değil. Düğün gecelerinden birinde deprem oldu. Sandık camlar titriyor (videoda da görürsünüz, camların nasıl titrediğini) başımıza yıkılacak sandık otel. Çok korkunçtu. Tur şirketine yazıyorum, 'Bizimle ne alakası var, bilgimiz yok' diyorlar ve bir de kızıyorlar. Şikayette bulunamıyoruz maalesef. Ben öğrenciyim, bir sene boyunca çalıştım ve para biriktirdim bu tatile gitmek için. Bilsem bu şirketi seçmezdim. Klima bozuldu, yollarda mahvolduk. Hasta oldum. Kusuyorum yolda, arkadaşım 'Durabilir miyiz iki dakika?' diyor, 'Şu an duramayız, on dakika sonra ineceğiz' diyorlar. Yani yolda başınıza bir şey gelse umurlarında değil. Tur rehberi bizi alternatif tura gitmek istemediğimizde merkezi bir yere bıraktığı için tur şirketi arayıp rehberimize kızıyormuş, benzinliğe bırakması gerekiyormuş.

profile profile profile
17 Ağustos 16:38 (Şikayetten 4 gün sonra)

Kappatur Balkan Turu Hayal Kırıklığı Ve İlgisizlik

Senanur