Lenovo Bilgisayar Lenovo Ideapad Gaming 3 Laptop "Kırmızıları Turuncu Gibi Gösteriyor"

Burak
06 Ocak 2024 03:38

14 Aralık 2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden 2 adet Lenovo marka laptop aldık. İlk başlarda Windows yükleme işleri programları kurma falan derken pek de dikkat etmedik yaklaşık 20 günde 2 ya da 3 kere açtık laptopları. Daha sonra video izlerken özellikle kırmızı renklerde bir tuhaflık olduğunu hissettik, sıcaklık ayarlamaları kontrast ayarlamaları yaparak düzeltiriz diye düşündük ve üzerine çok düşmedik. 04.01.2024 tarihinde ayarlamaları yapmaya çalıştık renk doygunluğunu kontrastı ayarladık fakat bir türlü kırmızı renkleri turuncu gibi görünmekten kurtaramadık. 05.01.2023 Tarihinde Lenovo müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. İlk başta bana temiz kurulum yaptırdılar. Faydasını olmayacağını bile bile yaptım. Daha sonra durum düzelmeyince Bios güncellemesi yaptırdılar gene faydası olmayacağını bile bile Bios güncellemesi de müşteri temsilcisi yardımı ile yapıldı hiçbir şey değişmedi. Daha sonra benden durumu gösteren fotoğraf istediler, 1 adet Lenovo Yoga serisi tablet 1 adet aoc marka masaüstü PC monitörü ve laptopu yan yana koydum, 3 cihazdan da aynı videonun aynı karesini açarak video ve fotoğraf çektim. Daha sonra bu fotoğrafları l********@lenovo.com adresine göndermemi istediler, teknik servise durumun düzeltilip düzeltilemeyeceğini sormak için, ben de gönderdim. Aradan 1-2 saat geçmeden müşteri temsilcisi K*** bey aradı ve teknik servisin "Renkler arasında gözle görülür bir fark olmadığını ve herhangi bir müdahale yapılamayacağını" aktardı. Oysaki görsellerde bariz bir şekilde laptoptaki kırmızı tonlarının turuncuya kaydığı aşikar. Koskoca teknik servisin böyle bir cevap vermesi de Lenovo'nun ayıbı olsun. Bana laptop panelinden dolayı olduğunu söylediler. Ürün açıklamalarında kırmızıları turuncu gibi gösteriyor yazsanız almam laptopunuzu. Ben teknik servise kontrol edilmesi için gönderilmesini talep ettim. Bana kargo numarası bildirildi 06.01.2024 günü ürünü kargoya vereceğim. İade sürecim dolduğu için iade yapamıyorum maalesef, ama renk tonlarını doğru göstermeyen bir laptopu da kullanmak istemiyorum. Umarım Lenovo bu durumun telafisini tez vakitte yapar ve iadesi gerçekleştirilir.

08 Ocak 2024 09:24 (Şikayetten 2 gün sonra)
08 Ocak 2024 09:27

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

Özdeş
12 Haziran 13:47
Lenovo Laptopta Süregelen Ekran Sorunu Ve 6 Aylık Mağduriyet
Duhan sonuçtan hiç memnun değil

Duhan
12 Aralık 2023 15:34
Lenovo Bilgisayar Lenovo İdea Pad Gaming 3 Fabrikasyon Hoparlör Sorunu
Beril sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Bilgisayar Servis Mağduriyetim & Asla Düzelmeyen Yoga

Beril
16 Temmuz 2024 15:48
Lenovo Bilgisayar Servis Mağduriyetim & Asla Düzelmeyen Yoga
Ragıp sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamında Olmayan Onarım Ve Yüksek Ücret Talebi Mağduriyeti

Ragıp
15 Ağustos 12:29
Recai sonuçtan hiç memnun değil

Recai
25 Aralık 2024 20:11