iyzico Ödeme Yapmayıp Müşterimin Kart On Ve Arka Fotoğrafını İstiyor

Volkan
31 Ocak 2024 18:14

Ödememi bir haftadır bekliyorum. Fraud kontrolü de yapıldı ve faturamı, sözleşmemi de sundum. Risk birimi, İyzico'dan ödeme yapamayacaklarını belirttiler. Müşterimin kartının ön ve arka fotoğrafını talep ediyorlar. Günümüzde kimse kimseye kredi kartının fotoğrafını vermez. Müşterime nasıl 'Kartının ön ve arka fotoğrafını bana gönder' diyebilirim? Bu çok saçma. İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Haksız yere paramın üzerine oturulduğunu düşünüyorum.

01 Şubat 2024 12:44

Iyzico yu şikayet ettim. 24 ocaktan beri ödememi bekletiyorlar. Her hafta çarşamba ödeme yapıyorlarmış. Tamam bir şey demedim.

Fakat dun çarşamba idi. 1 hafta bekleyen ödememi yapmadılar. Bugün perşembe. Haftaya çarşambaya tekrar beklemem gerektiğini söylediler.

TTK m. 1530/2 uyarınca, tarafların sözleşmede ödeme günü veya süresi kararlaştırdıkları hallerde, borçlu, alacaklıya herhangi bir ihtarda bulunmasına gerek kalmaksızın temerrüde düşer ve sözleşmede şart edilmemiş olsa bile faize hak kazanır. Bu hüküm borçlu temerrüdüne ilişkin olarak tbk’da yer alan genel düzenleme ile çelişir. Tbk m. 117 uyarınca, borçlunun temerrüde düşmesi için kural olarak alacaklı tarafından temerrüde düşürülmesi şarttır. Bu kuralın tek istisnasını, sözleşmede kararlaştırılan vadenin “belirli bir vade” niteliği taşıdığı haller oluşturur. Bir başka ifadeyle, tbk m. 117 uyarınca, sözleşmede belirli bir vadenin öngörülmediği her durumda, borçlunun temerrüde düşebilmesi için, alacaklı tarafından temerrüde düşürülmesi gerekir. Oysa, TTK m. 1530, sözleşmede ödeme günü veya süresi kararlaştırılan tüm durumlarda, alacaklının ihtarına gerek kalmaksızın borçlu temerrüde düşmesini öngörü

iyzico-iyzico-odeme-yapmayip-musterimin-kart-on-ve-arka-fotografini-istiyor-2.jpg
iyzico-iyzico-odeme-yapmayip-musterimin-kart-on-ve-arka-fotografini-istiyor-1.jpg
01 Şubat 2024 11:46

Iyzico hakli şikayetimi yaptım diye çalışmama kararı almış benim ile. Zaten çarşamba günleri ödeme yapıldığı için firma 24 ocaktan bu yana zaten bekledim,

Dun ödeme yapmadılar, bir hafta daha beklemem gerekiyormuş. Bu politika da hukuka aykırı

Yargıtay içtihatları gereği kazanılan hak ileri tarihe devredilemez.

Ve benim ile çalışmama kararı aldıkları an benim paramı zaten hemen göndermeleri gerekir.

Zaten 1 hafta gecikmiş bir parayı tekrardan ileri tarihe atamazlar.

Tüketici Hakları kanununa da aykırı bu yaptıkları.

Ben çok daraldım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca bu hakka el koymaktır.

İyi ki varsınız. Saygı ve hürmetlerimle arz ederim.

31 Ocak 2024 18:01

Yüzük odanın ödeme aldım Bir haftadır bekliyorum fraud kontrolünden geçti.

Fatura ve sözleşme sunuyorum benden

Müşterimin kartının on ve arka fotoğrafını istiyorlar.

Suç duyurusunda bulunacağım.

Kişisel bilgilerin gizliliğine yasal değil aykırı bu.

01 Şubat 2024 09:26 (Şikayetten 15 saat sonra)

iyzico Ödeme Yapmıyor Sözleşmede Olmayan Belge Talep Ediyor

Özüm
08 Ocak 2024 16:24

Kübra
03 Ekim 2024 17:08
Hilal sonuçtan hiç memnun değil

Hilal
09 Ocak 2024 15:13

Batuhan
04 Şubat 2025 17:16
Özlem sonuçtan çok memnun

Hesabım Kapatıldı, 279.000 TL Param Ödenmiyor!

Özlem
20 Ekim 2025 22:26