10 Aralık 2024 14:48

İş Bankası'nın Pazarama uygulamasında büyük bir güvenlik açığı var. Gece uyurken kredi kartımın limiti dolana kadar 7 farklı alışveriş yapıldı. Bunu sadece 'siparişiniz onaylandı' mesajıyla fark ettim ve hepsini iptal etmeme rağmen hemen yeni siparişler oluşturuldu.
Sorun 1: Bu kadar şüpheli ve sayıca fazla sipariş varken, nasıl fark edilip bir aksiyon alınmaz?
Sorun 2: Bankayı arıyorum, kartlar kapanıyor ama Pazarama'dan halen bir dönüş yapılmadı, 3 gün oldu.
Sorun 3, ki en büyüğü: Hayatta kredi kartımı hiçbir siteye kayıt etmem ve sanal kart dışında alışveriş yapmam. Ama Pazarama'da tüm kartlarınız açık ve kayıtlı, silemiyorsunuz! Hesabımı ele geçirdiler ve kayıtlı kartlarımdan istedikleri gibi alışveriş yaptılar. Tüm bilgilendirme mesajlarım ve üst düzey güvenlik doğrulamalarım varken, bana banka işlem onayı gelmemesi ayrı bir saçmalık.
Sonuç olarak, uyanık ve bilinçli bir tüketici olarak, bir şekilde şifremi ele geçirdiler. Başka hiçbir sitede şifrem ele geçirilmeden sadece Pazarama'da olmuş. Eğer yaşlı ve telefon sipariş işlerinden az anlayan biri olsaydım, o kargo yola çıkardı ve geçmiş olsun, 55.000 TL giderdi. (Bu arada kart limitim yüksek olsa 500 bin çekerlerdi ve banka zahmet edip 'ne güzel alışveriş yaptınız' diye aramazdı). İş Bankası yetkililerine duyurulur: Acilen Pazarama'ya bir önlem alın. Kredi kartı bilgilerimi kayıt etmeyin. Bırakın ben manuel gireyim. Hem ben sanal kart kullanacağım, sanane ya. Adam hesap kartımdaki limiti bile kullanmış.

10 Aralık 2024 14:17

İş bankasının Pazarama uygulamasının büyük güvenlik eksiği. Gece ben uyurken kredi kartımın limiti dolana kadar yapılan 7 farklı alışveriş gerçekleşti, ben bunu sadece siparişiniz onaylandı mesajıyla fark ettim ve hepsini iptal etmeme rağmen hemen yeni siparişler oluşturuldu. Sorun 1 bu kadar şüpheli sayıca fazla sipariş ve hemen iptal varken bunu nasıl fark edip bir aksiyon alınmaz koca banka. Sorun 2 bankayı arıyorum tamam kartlar kapanıyor ama Pazarama'dan bana halen bir dönüş yapılacak 3 gün oldu. Sorun 3! Ki en büyüğü : Hayatta kredi kartımı hiçbir siteye kayıt etmem ve sanal kart dışında alışveriş yapmam. Ama bu pazaramada tüm kartlarınız aleni açık ve kayıtlı ve Silemiyorsunuz! Hesabımı ele geçirdiler ve kayıtlı olan kartlarımdan istedikleri gibi alışveriş yaptılar ve tüm bilgilendirme mesajlarım veya üst düzey güvenlik doğrulamalarım varken bana banka işlem onayı gelmemesi zaten yine ayrı bir saçmalık. Sonuç olarak ben uyanık (kendimce) ve bilinçli bir tüketiciyim ayrıca banka, alışveriş sitelerinde güvenlik şifre olaylarında dibine kadar kullanan biri olarak bir şekilde şifremi ele geçirdiler ki başka hiçbir sitede şifrem ele geçirilmeden sadece pazaramada olmuş ne hikmetse, yaşlı ve telefon sipariş işlerinden az anlayan biri olsaydım o kargo yola çıkardı ve geçmiş olsun gitti 55.000 TL (Bu arada kartım yüksek olsa 500 bin çekerlerdi ve banka zahmet edip bir anda ne güzel alışveriş yaptınız diye aramazdı). İş Bankası yetkililerine duyurulur. Acilen pazaramaya bir önlem alın. Kredi kartı bilgilerimi kayıt etmeyin kardeşim oraya, bırakın ben manuel girerim. Hem ben sanal kart kullanacağım sanane ya. Adam Hesap kartımdaki limiti bile kullanmış.

İşCep Pazarama'dan Alışveriş Yapılamaması

28 Haziran 2024 14:04
İşCep Pazarama'dan Alışveriş Yapılamaması
Sena sonuçtan hiç memnun değil

06 Ekim 2024 17:17

13 Aralık 2024 21:15

07 Mayıs 2024 13:58
Tülay sonuçtan hiç memnun değil

İş Bankası Maksimum Kartımdan Bilgim Dışında Yüksek Tutarda İşlem Yapılması Ve Güvenlik Sorunu

02 Mayıs 2025 19:12

İş Bankası Kategorileri