İPhone Apple Türkiye Denetlenmiyor Ve Garanti Yalanları

18 Ağustos 2024 00:22

Arçelik mağazasından iPhone 14 Pro max aldım. Çok geçmeden telefon birden kapandı ve açılmadı. Cihazı Gayrettepe Apple mağazasına götürdüm. Yeni telefon vermemek için uğraştılar fakat cihaz onarılamadığı için yeni cihaz vermek zorunda kaldılar.

Yeni cihazda ise sürekli sim okuma sorunu yaşandığından ilerleyen zamanda ise ekran titreşimleri belirmeye başladı ve görüntü sürekli gidip geliyordu. Telefonumu koruyucu kılıftan çıkarmaya çalışırken tekrar kararıp duruyordu ve sonrasında ekranın bir kısmında ciddi kararmalar meydana geldi. Apple mağazasına gittiğimde aynı durumdan bahsettim fakat sim kart okumama durumundan bahsedildi ; anten sorunu varmış telefonda ve tekrar darbe aldığı için kararmış denildi.

Garanti bunu karşılamıyor denildi. Resmen dalga geçerek gönderdiler. Hiçbir şekilde parça onarımı yapmak istemeyen bir Apple Türkiye var. Para almak için 47 bin tl verin yenisini verelim dediler. Kabul etmedim ve araştırmaya koyuldum. Bu olaydan sonra 20 tane telefoncu gezdim hepside Apple para almak için onarım yapmamış dediler. Apple ın 20 dakikada bu sorunu çözebileceklerinden bahsettiler. Apple Türkiye ne kadar denetleniyor açıkçası bilmiyorum. İnsanlar markaya güvenerek ürün alıyor fakat karşılığında hiçbir destek alamıyor. Dalga geçer gibi istersen Tüketici Hakem Heyeti'ne başvur diyorlar.

Ürünümün ne ekranı onarıldı ne de sim kart kısmı onarıldı. 70 bin tl para verdiğim telefonumu hiçbir şekilde garanti kapsamında olmasına rağmen onarmadılar. Elini bile sürmüyorlar. Araştırmalarım sonucu yapılabilecek onarımları bilerek yapmayarak para karşılığı sıfır telefon satmaya çalıştıklarını öğrendim. 20 ye yakın telefoncu gezdim hepside aynı şeyleri söyledi. Apple Türkiye'nin hiçbir güvenilirliği kalmamıştır. Denetim yapıldığını düşünmüyorum. Apple'ın CEO'sunun Türkiye'de dönen bu durumlardan haberi var mı açıkçası bunu da bilmiyorum.

Ben 2. Defa yaşadığım mağduriyeti ve yaptığım araştırmaları Apple yetkilileriyle paylaşıyor olacağım hem yurt dışı merkez temsilciliklerine hem de Türkiye'de ki ilgililere detayları paylaşıyor olacağım. Sizin için garanti kapsamı sadece hoparlör temizlemek mi? Garanti kapsamı telefon alırken müşteriye veriliyor mu? Ayrıca garanti taahhüdü verip onarım yapmak istemeyen sadece müşteri nasıl kaybedilir ve nasıl para kazanırızın derdine düşmüşsünüz.

Garanti sadece hoparlör temizlemek değildir. Türkiye'de uygulanan Apple politikasını hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Denetlediğinizi de düşünmüyorum.

profile profile profile

Gamze sonuçtan hiç memnun değil

iPhone Gebze Onarım Merkezinden Şikayetçiyim

Gamze
13 Temmuz 2023 00:43

iPhone Apple İphone Türkiye Şikayet...

05 Eylül 2024 14:31
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

iPhone Apple Telefonumu Bozup Geri Gönderdi

İbrahim
06 Eylül 2024 15:43
Ali sonuçtan hiç memnun değil

12 Eylül 2024 10:08
iPhone Apple Cihaz Değiştirmeme Çabası
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

28 Kasım 2023 13:32