İPhone 14 Şarj Soketi Kullanıcı Hatası

İPhone 14 Şarj Soketi Kullanıcı Hatası
27 Temmuz 2024 18:37

İPhone 14 Pro Max cihazım kablolu şarj olmadığından iki defa garantiye gitti. İlk olarak Antalya KVK, ikinci olarak Antalya tvt. KVK servisi, telefonumun garanti dışı kullanım hatası olarak lightning pinlerinde hasar tespit ettiklerini ve garanti harici cihaz değişim ücreti olarak 47100₺ istediklerini bildirdi. Cihazımı başka servise göndermek için kabul etmeyerek geri iade isteyip tvt servisine gönderdim. Tvt servisi, şarj kablosunun pinlerinde kararmalar olduğunu ve kablonun garanti kapsamında yenisi ile değiştirildiğini, ama telefonun kablolu bir şekilde şarj olamadığından Apple onarım merkezine gönderdiklerini söylediler. Birkaç gün sonra gelen mesajda ise cihazın şarj yuvasındaki pinlerde hasar olduğunu ve ücretli arka sistem değişimi önerdiklerini, 36917₺ ücret istediklerini bildirdiler. Görüşme sağlayıp ürünün kullanıcı kaynaklı olmadığını, cihaz için ücret çıkmasının doğru olmadığını, kablomun pinlerinde kararma değil, tam orta pinlerinde bariz belli yanma olduğunu belirttim. Kablonun yanmasına bağlı olarak telefonumun şarj yuvasına hata verdiğini tvt servisine bildirdim. Tvt servisi, Apple'ın nihai kararının değişmediğini, sadece ücretli onayı tarafıma kabul edip etmediklerini sormaktadırlar. Bu hatanın benden kaynaklı olmadığını, gerekli mercilere dava edeceğimi belirterek iPhone 14 cihazımı, şarj adaptörümü ve eski kablomu istediğimi, değişmiş olan kabloyu istemediğimi belirttim. Ancak eski kablonun imha edildiğini söylediler. Yapılmamış bir telefon için değişen kablonun hiçbir faydasının olmadığını belirttim ve kablo değişimi ücretsiz yapılabiliyorken telefonuma neden ücrete tabi tutulduğunu anlamadım. Ürünümü servisten geri iade talep ettim. Ben tüketici olarak garantili olan cihazımın şarj kablosu bariz belli olan aksesuarı ücretsiz değiştirebilirken telefonuma ücret çıkmasını doğru bulmuyorum. KVK ve tvt aracılığı ile Apple servisin cihazımda şarj sorunundan dolayı ücrete tabi tutmalarını doğru bulmuyorum. Apple marka cihazımın bu şekilde olmasını tamamen bir mühendislik hatası olarak görüyorum ve cihazımın ücretsiz bir şekilde değiştirilmesini talep ediyorum.

Nil
Nil

Sorununuzu çözebildiniz mi

İPhone 14 Pro Max Garanti Kapsamı Dışı Sayıldı

Hulusi
27 Ekim 2023 07:46
İPhone 14 Pro Max Garanti Kapsamı Dışı Sayıldı
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki İphone'lar Aynı Anda Şarj Sorunu Yaşadı, Yüksek Onarım Ücreti Talep Edildi

Osman
19 Temmuz 2025 14:14
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamında Çözülmeyen Şarj Sorunu Ve Farklı Onarım Ücretleri

Uğur