Rukiye sonuçtan hiç memnun değil

Rukiye
22 Mayıs 2023 00:10

Apple iPhone 11 128 GB cihazımda servis yok ve hücresel ağ sorunu şikayeti yaşadım. İlk önce Apple destekle görüştüm ve yazılımsal olmadığını sorunun donanımsal bir hata olduğunu ve Apple Store mağazalarına götürüp onarımı teslim etmem gerektiği söylendi. Bende 11 Mayıs 17.30 a randevu oluşturup Zorlu Center Apple store gittim. Cihazımla ilgili şikayetimi belirtim. Rapor oluşturuldu. (ek1). Kontroller yapıldı herhangi bir fiziksel hata olmadığı tespit edildi ve sorunun donanımsal servis yok uyarısı vermesi tespit edildi ve raporda da belirtildi (ek1). Onarım için Apple Onarım Merkezine gönderildi. 19 Mayıs cuma günü cihazımı teslim almaya gittim. Cihazım ilk başta bana teslim edildiğinde açılmadı daha sonra cihaza sadece ülke girişi yapabildim güncelleme istedi o sıra da teknik ekip benden sim kartım takılı bir şekilde cihazı alıp Zorlu Center deposuna götürdü ve 10 dakika içinde getireceklerini söylediler fakat 2 saatten fazla sürdü. Onarıma gittiğinde ekran değişimi yapılmış ve ilk gönderim sırasında ekranımda herhangi bir sorun saptanmamıştı ve dış görünümde de fiziksel bir hata görülmediği belirtilmişti ( ek1). Cihazımda sorun olduğu belliydi. Ardından cihazım açık bir şekilde bana teslim edildi sim kartım takılı olduğu için ve pin istemediği için kurulumu kendileri yapmışlar ve benden izinsiz yapılmış. Sorun dışı Ekran değişimi için de ekran görüntü kalitesi gösterilmişti. Yapılan işlemin raporu (ek2) (ek3). Cihazı teslim aldıktan 5 dakika sonra tekrar servis yok hatası ve hücresel ağ sorunu hatası yaşadım. Ekran değişimi olduğu için kasamda yamulmalar oluşmuş, çünkü ben teslim ederken fiziksel hiçbir sorun yoktu belgede de ve onarım merkezi raporun da da açıkça belli. Oradaki teknik ekiple ve yetkili kişiyle tekrar görüştüğümde cihazda fiziksel hasar olduğunu belirtti. Ve onarıma alabilmek için benden ücret talep etti. Ben cihazı alalı 9 ay oluyor. Garantim devam ediyor ve onarım için gönderdiğim telefonum hem sorun çözülmeden geliyor hem de hasarlı geliyor ve bunun benden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Teknik ekibin bana öneri Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmam gerektiği oluyor. Destek için gittiğim Apple store Zorlu Center da hak etmediğim bir muamele gördüm. Sorunum çözülmedi, sorunum dışı yapılan ekran değişimi yüzünden cihazım hasar gördü. Cihazımı kullanamıyorum cihazım hasar gördü. Hem iş hayatımı hem de günlük hayatımı olumsuz etkiledi. Hasarımın ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Aksi takdirde yasal süreç başlatacağım.

profile profile

19 Eylül 2025 19:19

Apple’ı Sorumlu Tutun: İOS Güncellemeleri Pil Sağlığını Düşürüyor

Şenol
03 Mart 21:55

Apple Bul Uygulamasının Hatalı Konum Görüntüsü Evlilik Güvenimizi Sarsıyor

Sümeyye
05 Mart 17:35
apple-bul-uygulamasinin-hatali-konum-goruntusu-evlilik-guvenimizi-sarsiyor-1.jpg

iPhone iCloud Şifremi Hemen Sıfırlayamıyorum, 6 Gün Beklemek Zorundayım

Random