Nurbanu sonuçtan hiç memnun değil

İGDAŞ Doğalgaz Faturasında Şok Artış Ve Yanlış Hesaplama

Nurbanu
28 Aralık 2024 14:31

Konu: Doğalgaz Faturası hakkında Şikayet

Sayın İGDAŞ Yetkilileri,

Doğalgaz sözleşmesini yaptığım tarihten bu yana hayatımda böyle bir fatura görmedim. En son faturam 828 TL iken, şu anki güncel faturam 4960 TL ile %600 zamlanmış durumda. Ayrıca, güncel birim bedelinin 7.02 TL olmasına rağmen, fatura 7.46 TL'den hesaplanmış.
Sayacımda arıza olup olmadığının kontrol edilmesini ve faturanın yeniden hesaplanmasını talep ediyorum.

Ödeme işlemlerimde zorluk yaşamamak adına, faturamın detaylıca incelenerek tarafıma bilgi verilmesini rica ediyorum.

30 Aralık 2024 10:57

Normal koşullarda aylık doğalgaz faturamız son on yılın istatistiklere de bakarsanız en maksimum geçen yıl bile 2017TL gelmiş oda 389M3 en kış ayında. Normal şartlarla da ortama 800/1200 TL arası olması gerekirken bu ay tarafımıza 4960 TL tutarında fahiş bir fatura ulaştı geçen ay 838 TL gelmişken 6 kati fazlası. Bu durumun, kullanım alışkanlıklarımızda hiçbir değişiklik olmamasına rağmen gerçekleşmesi kabul edilemez.

Evimiz 100 m² büyüklüğünde ve ısıtma ortalaması her zaman olduğu gibi 30 derece seviyesinde. Ve yine maksimum oda saatlik 40dereceye çıkarılmakta sadece akşamları gün içinde evde kimsenin olmayışıda ek bilgi. Kombi ve petek kullanımında herhangi bir artış ya da farklılık söz konusu olmamasına rağmen, tüketimin 4-5 kata yakın artmış olması, sayaç ölçümünde bir hata olabileceğine dair ciddi bir şüphe oluşturmaktadır.

Benzer şikayetlerin yalnızca tarafımıza özgü olmadığını ve aynı dönemde birçok hanede bu sorunun yaşandığını sitede gördüm. Bir hanenin tüketiminde hiçbir değişiklik olmadan bu denli yüksek bir artış olması, sistemsel veya sayaç kaynaklı bir hata ihtimalini ortaya koyuyor.

Bu durumla ilgili olarak müşteri hizmetlerinizle iletişime geçip tüketim şikayeti oluşturdum. Ekipler gelerek sayacı kontrol edecekler. Güncellemeleri ileteceğim ancak İGDAŞ absürt gelen faturalara acil çözüm bulmalı.

Nurbanu
10 Ocak 10:25

Bize bu faturayı ödetmek zorunda bıraktılar binbir türlü bahanelerle

Rabia sonuçtan hiç memnun değil

Rabia
27 Aralık 2024 02:12
Doğalgaz Faturasında Beklenmedik Artış
Doğalgaz Faturasında Beklenmedik Artış
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Uğur
27 Aralık 2024 14:28
dogalgaz-faturasinda-anormal-artis-4.pdf
dogalgaz-faturasinda-anormal-artis-3.pdf
Faruk sonuçtan hiç memnun değil

Sayaç Arızası Sonrası Haksız Fatura Ve İade Sorunu

Faruk
21 Ağustos 22:38
Çağla sonuçtan hiç memnun değil

Doğalgaz Faturasında Anlam Veremediğim Yüksek Borç

Çağla
08 Ekim 2024 19:05
Doğalgaz Faturasında Anlam Veremediğim Yüksek Borç
Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Olağan Dışı Yüksek Doğalgaz Faturası Şikayeti

Cemal