Hyundai Tucson 5.000 Km Araç Arızasını Garantiden Karşılamıyor!

28 Şubat 2024 13:38

2022 model, 5.000 km deki Hyundai Tucson model aracım, 13.2.2024'te motor ikaz ışığının yanması, aşırı titreme, tekleme ve sürüş zorluğu ile Hyundai Yol Yardım ile en yakın yetkili servise çekildi. Servis, "benzin deposundan yoğun koku alıyoruz, öncelikle en son benzin aldığınız akaryakıt firmasından analiz talep edin, gelen sonuca göre hareket edelim" dedi. BP'den analiz talep ettik. Benzin aldığım pompadan numune alıp analiz edeceklerini belirttiler. Aracın yetkili serviste olduğunu, araç deposundan da numune alabileceklerini söyledik. "Öyle bir uygulamamız yok, sadece pompadan numune alıyoruz" dediler. 16.2.2024'te analiz raporu uygun olarak geldi. Servise ilettik. Servis, 17.2.2024'te aracın benzin deposunu boşaltıp temizlediğini, yeni benzin ile aracı test ettiğini, herhangi bir sorun olmadığını belirtti. 19.2.2024'te aracı teslim aldım. 22.2.2024'te aynı arıza belirtileri ile yolda kaldım. Yol yardım ile araç tekrar aynı yetkili servise çekildi. Ve yapılan kontrollerde değişmesi gereken parçalar olduğunu, ancak bunun benzin kaynaklı olduğu düşünüldüğü için garanti kapsamı dışında kaldığını belirttiler. 5.000 km de 18 aylık bir araç, ilk bakımı aynı yetkili serviste yapılmış, şehir içinde kullanılmış ve motor hatası sadece benzinin üzerine yıkılıyor! Bu kadar yeni bir araçtaki bu arıza üretim hatası olamaz mı? Tabii ki benzin kullanacağız. Akaryakıt firmalarının benzin kalitesinden tüketici mi sorumlu? Otomotiv firmaları o zaman Akaryakıt firmalarını denetlesin, bize de sadece şu firmadan yakıt alın desin. Tüketici neden mağdur oluyor bu durumda? Kaldı ki bu arızanın %100 benzinden kaynaklı olduğunu kim söyleyebilir? Hyundai firması neden 5.000 km deki yeni aracının arkasında durmuyor? Aracı satarken ve reklamlarda araç garantisinden bahsederken tüketici kandırılmış olmuyor mu? Motor ikaz ışığı yandığına göre, öncelikle üretim kaynaklı bir sorun olduğu düşünülmez mi? Hemen suçu benzine atmak, BP den gelen analiz raporunu dikkate almamak, bunlar Hyundai gibi büyük bir dünya markası olmuş firmaya yakışan yaklaşımlar mı? Üstelik yaşadığım şehirde Hyundai Yetkili Servisi yok. En yakın servis 145 km uzaklıkta. Hem arabasız kaldım hem de Hyundai üzerine düşeni yapmıyor ve garanti kapsamında değil deyip, ücretli şekilde parça değişimi yapmaya çalışıyor. Hyundai yetkililerinden ricam, markalarına yakışan bir şekilde davranmaları ve garantili aracımın tamirinin garanti kapsamında yapılıp, en yakın zamanda sorunsuz bir şekilde tarafıma teslim edilmesidir.

profile profile
20 Mart 2024 14:01 (Şikayetten 21 gün sonra)

Yasar

Hyundai gereken adımları atmadı 3 ay oldu mağduriyetim giderilmedi firmayı mahkemeye verdim sonucu bekliyorum. Hyundai hakkında o kadar çok şikayet var ki 40 kere düşü nün bir kere karar verin Hyundai firmasının ciddi bir kuruluş olduğunu düşünmüyorum.

Fadime

Tam da Hyundai almak üzere girmiştim ki siteye sizin şikayetinize denk geldim, son durum nedir? Hyundai gerekeni yaptı mı? Sorun çözülmüştür umarım

Mesut
23 Ocak 2024 16:39
Nalan sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan Tucson Fatura Detayı

Nalan