Doğan sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Assan İx35 Motor Arızası

16 Nisan 2024 10:37

2013 yılı Temmuz ayında sıfır kilometre olarak Hyundai bayisinden aldığım ix35 aracımın tüm bakımlarını 150.000 kilometreye kadar aralıksız olarak yetkili serviste yaptırdım. Ancak, aracımla 150 km/s hızla otobanda seyrederken araç aniden durdu ve hızlı karar vererek aracı emniyet şeridine çekebildim. Bu durum çok daha büyük bir kazaya yol açabilirdi. Aracı çekiciyle İzmir Hyundai Hanko yetkili servisine götürdük. Bayram öncesi olduğu için işlemler bayram sonrasına ertelendi. Aracı tekrar çalıştırdığımda çalıştığını video kaydı ile belgeledikten sonra aracı durdurarak teslim ettim. İncelemeler sonucunda iki bujinin motora kaynadığı ve buji ucunun motora düşmüş olabileceği belirtildi. Bayram sonrasında motor açıldığında sübapların delindiği ve pistonun zarar gördüğü tespit edildi. Toplam maliyetin 100.000 TL'den fazla olacağı söylendi, ancak net fiyatın belirleneceği ifade edildi. Sıfır alınan ve tüm bakımları eksiksiz olarak yetkili serviste yaptırılan bir araç için bu arızanın kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Tatilimin yarıda kesilmesinin yanı sıra, aracın daha büyük bir kazaya sebebiyet verme ihtimali de bulunmaktadır. Tüm yasal haklarımı saklı tutarak, eğer yetkili serviste bir kusur varsa masrafların ilgili servise fatura edilmesini, kronik bir sorun varsa Hyundai fabrikasının sorumluluğunda karşılanmasını talep ediyorum. Mağduriyetim dolayısıyla tüm servis kayıtlarımın incelenmesini ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ediyorum. İletişim numaram 0542 595 ****, plakam ise 34 ** 8929 olan 2013 model Hyundai ix35 Style Plus APA'dır.

16 Nisan 2024 10:54 (Şikayetten 17 dakika sonra)
Doğan
13 Mart 12:24

Sayın Yetkili, 2013 yılı Temmuz ayında sıfır kilometre olarak Hyundai bayisinden satın aldığım ix35 model aracımın tüm bakımlarını 160.000 kilometreye kadar aralıksız olarak yetkili serviste yaptırdım. Ancak, 16 Nisan 2024 tarihinde seyir halindeyken aracım aniden durdu ve büyük bir kazaya sebebiyet verme riski doğurdu. Çekici ile İzmir Hyundai Hanko yetkili servisine götürülen aracımın motorunda ciddi bir hasar olduğu tespit edildi. Servis tarafından motor revizyon işlemi gerçekleştirilerek yaklaşık 1.5 ay sonra tarafıma teslim edildi. Ancak, henüz bir yılı bile tamamlamadan Mart 2025’te aracım tekrar motor sardı. Bağımsız bir usta ve motor revizyon şirketi tarafından yapılan incelemeler neticesinde motorun revizyon sürecinde hatalar yapıldığı, bu hataların geçen sürede motora zarar verdiği ve paslanmaya yol açtığı raporlandı. Ayrıca, motorun eğilme nedeniyle revize edilemez sınıra geldiği tespit edildi. Bu durum, yetkili servis tarafından yapılan işlemlerin yeterli teknik özen ve doğrulukla gerçekleştirilmediğini açıkça göstermektedir. Sıfır kilometre olarak satın aldığım ve tüm bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırdığım aracımın, yetkili servis hataları nedeniyle iki kez motor arızası yaşaması ve şu an itibariyle motorunun kullanılamaz hale gelmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle mağduriyetimin ivedilikle giderilmesini ve tarafıma ücretsiz sandık motor değişimi yapılmasını talep ediyorum. İlkinde tatilimi yarıda kesen, yüksek maliyetli onarım sürecine ve ikinci bir motor arızasına yol açan bu duruma ilişkin raporun ve fotoğrafların tarafınızdan detaylı olarak incelenmesini ve sorumluluk çerçevesinde mağduriyetimin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını rica ederim. Aksi halde, hukuki yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu belirtmek isterim. Gereğini bilgilerinize sunar, ivedilikle tarafıma dönüş yapılmasını rica ederim.

Hyundai Assan Yetkili Servis Hataları Nedeniyle İki Kez Motor Arızası Yaşadım

Garanti Dışı Bırakılan Motor Arızası Ve Yazılı Gerekçe Talebi

Ege
03 Ekim 14:21
Garanti Dışı Bırakılan Motor Arızası Ve Yazılı Gerekçe Talebi
Raziye sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai Aracımın Arızası Sonrası Mağduriyetim Ve Müşteri Hizmetlerinin İlgisizliği

Raziye
24 Haziran 00:33
Nail sonuçtan hiç memnun değil

Hyundai İkame Araç Tahsis Etmiyor

Nail