Eren sonuçtan hiç memnun değil

Huawei Teknik Servis Süre Aşımı

12 Temmuz 2023 12:23

26.05.2023 tarihinde Huawei tarafından yetkilendirilen servis olan KVK Ankara Teknik Servis'e 23013189** form numaralı Huawei Matebook 14 model laptop, cihazımı ekranın sol altının menteşe kırığı nedeniyle kasaya sürtmesi sorunun çözülmesi isteğiyle teslim ettim. KVK Ankara Teknik Servis cihazımı KVK Kartal Teknik Servis'e ileteceğini tarafıma bildirdi. 30.05.2023 tarihinde servis tarafından tarafıma kasa ve klavye değişimi için garanti kapsamı dışında 1677 TL ücret yansıtıldı. Ücreti aynı gün içerisinde ödedim. Ödemeyi yaptıktan sonra cihazın kasa ve klavyesinin değiştirildiğini kendim servisi arayarak öğrendim. Bu tarihten sonra cihazımın durumunu KVK Teknik Servis internet sitesinden sorguladığımda cihazın onarımı için üreticiden parça beklendiğini gördüm. Servisi tekrar aradığımda cihazın garanti kapsamı dahilinde anakartının değişmesi gerektiği ayrıca parmak izi sensörünün de stabil çalışmadığı söylendi. Cihazı aktif olarak kullanıyordum ve cihazda ekranın kasaya sürtmesi dışında herhangi bir problem bulunmamaktaydı. Bu sebeple belirtilen arızaların servisin onarımı sırasında oluştuğunu düşünmekteyim. Bu tarihlerde servis 20 iş günü olan yasal süreyi çoktan aşmıştır ancak KVK Kartal Teknik Servis'e bu bilgi verildiğinde kendileri kayıt günü olarak 02.06.2023 gününü kabul ettiklerini ve bu tarihe göre henüz süreyi aşmadıklarını söylemişlerdir. Cihazı 26.05.2023 tarihinde servise teslim ettiğim belgelerle kanıtlıdır. Eğer cihaz 02.06.2023 tarihinde serviste kayıt altına alındıysa 30.05.2023 tarihinde ödediğim 1677 TL bedelinde parça değişimi ücretinin iadesini talep ediyorum. Son 3 haftadır KVK Kartal Teknik Servis'e bilgi almak amacıyla ulaştığımda bana üreticiden bilgi beklendiği söylenmiştir. Bunun üzerine Huawei ile görüştüğümde, Huawei gerekli bilginin KVK tarafına iletildiğini söylemiştir. Son 3 haftadır iki kurum da beni bu şekilde oyalamaktadır. 26.05.2023 tarihinde bilgisayarımı teknik servise vermemin üzerinden 12.07.2023 tarihine kadar 31 iş günü geçmiştir. Bu şekilde onarılan bir bilgisayarın onarım sonucunda performansından şüphe duymakla beraber, onarım süresince çalışmalarım aksadığından maddi zararım da oluşmuştur. Huawei'den maddi zararlarımın karşılanmasını, bilgisayarımın sağlığından emin olmadığımdan ve onarım sonucunda yeni arızaların oluşması sebebiyle yeni, aynı model bir bilgisayarın tarafıma ulaştırılmasını, aynı zamanda cihazın kasa ve klavye kısmının değişimi için ödediğim 1677 TL'nin iadesini talep ediyorum.

Yiğit

Cevabınız için teşekkürler Eren Bey. Emin olun her yere ve herkese ulaştım. Sizin değişiminiz Tüketici Heyeti kararıyla mı oldu yoksa Huawei kendisi mi bu kararı aldı?

Yiğit

Eren Bey merhaba. Benzer sorunu ben de yaşamaktayım ve 3. Teknik servis yasal suresi yarın itibariyle tamamlanacak olmasına rağmen mağduriyetim hala giderilmedi ve süreci yasal zemine taşımayı düşünüyorum. Sizin sürecinizle ilgili bir gelişme var mı ve bana tavsiyeniz varsa iletir misiniz?

Eren
Eren

Merhaba, Huawei cihazımı geçen gün yenisi ile değiştirdi ancak benim sürecim 60 güne yakın sürdü. Bu süre zarfında Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmaktan başka hukuki bir girişimim olmadı ancak hakkınızı aramanızı ve hukuki haklarınızı sonuna kadar kullanacağınızı hem Huawei'ye hem de Teknik Servis tarafına söylemenizi tavsiye ederim.

Kübra sonuçtan hiç memnun değil

Kübra
21 Aralık 2024 13:48
Huawei Matebook 14: Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı
Huawei Matebook 14: Garanti Sürecinde Hayal Kırıklığı
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

İbrahim
02 Ocak 2024 16:00