HGS Geçiş Cezası: Bilgilendirme Eksikliği Ve Mağduriyet

Gizem
28 Ekim 2024 19:01

HGS'ye bakiye yüklemek için sisteme giriş yaptığımda 31.08.2024 tarihinde Gebze Orhangazi İzmir Otoyolunda 640₺ geçiş ücretinin 2560₺ cezasıyla birlikte 3200₺ olarak yansıdığını gördüm.
27.08.2024 tarihinde HGS sistemine 1000₺ lik yükleme gerçekleştirmişim. Geçişlerden sonra bakiye yetersiz kalmış ve ihlali geçişe düşmüş.
07.09.2024 tarihinde 1500₺ yükleme gerçekleştirdim.
Yaptığım yükleme sonrasında ihlali geçişin ücretini sistem HGS hesabımdan çekmemiş ve ben şimdiye kadar böyle bir ihlali geçiş yaptığımı bilmiyordum. Hesabıma para yüklemek için 27.10.2024 tarihinde sisteme giriş yaptığımda 640₺ lik geçişimin cezasıyla birlikte 3200₺ olduğunu gördüm. Tarafıma SMS ya da herhangi bir bildirim ulaşmadı. Bilgi dahilimde olmadan ceza katlanarak bu miktara ulaşmış. Bugün itibariyle ödeme yapmış bulunmaktayım. Ceza tutarının (2560₺) tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Gerekli yerlere şikayetimi ulaştıracağım.

Yusuf
Yusuf

Merhaba arkadaşlar HGS bakiyemde 700 TL ücret var İstanbul'da ücretli yollardan geçtim çoğunu veznede ödedim hesaptaki bakiyeden geçişlerimi çekmeyip 2 ye katlamışlar ceza ücretini bunları nasıl ödeyebilirim benim bildiğim bakiye olunca ücretleri kendiliğinden çekiyordu Şu anda çekilmemiş ödeyemedim nasıl yapıyoruz bilen yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

Ahmet sonuçtan memnun değil

Ahmet