Erzin Hattuşa Thermal Club Otelden Şikayetçiyim

15 Ağustos 2024 11:27

28/07/2024 tarihinde Erzin İsos Termal Sağlık Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nden devre tatil satın aldım. Sözleşme Madde 11.1: Devre tatil sahibi, sözleşmenin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 'Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmesi' başlıklı 50. maddesi ile 14 Ocak 2015 tarih ve 29236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği' hükümlerine göre cayma hakkı bulunmaktadır. Denilmekte ve Madde 11.3: 'Bu sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkınız bulunmaktadır. Cayma süresi içinde sözleşmeye konu mal ve hizmet karşılığında herhangi bir isim altında ödeme yapmanızı veya borç altına sokan bir belge vermenizi istemeyeceğimizi taahhüt ederiz.' denilmektedir. 30/07/2024 tarihinde sözleşmeden cayma hakkımı kullandığımı T.C. Şanlıurfa 3. Noterliği aracılığıyla Erzin İsos Termal Sağlık Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ihtarname çekme suretiyle ilettim. Sözleşme imzalanırken ödemiş olduğum 40.000 Türk Lirasının tarafıma iade edilmesini istedim; ayrıca otel, şirket yetkililerinin beni sürekli oyalamaları ve arayıp 'Paranızı vermeyeceğiz, hiçbir hakkınız bulunmamaktadır. Sözleşmedeki toplam 400.000 TL tutarın yüzde 25’ini (%25) yatırırsanız sözleşmeyi iptal ederiz. Aksi takdirde sözleşmeyi iptal etmeyeceğiz.' diyerek sindirmeye çalışma, sözleşmeyi zorla devam ettirme çabaları ve oyalamalarından dolayı paramı yatırmazlarsa mahkemeye vereceğim. Verdiğim para ve enflasyon karşısında uğradığım zarardan dolayı maddi manevi tazminat davası da açacağım.

erzin-hattusa-thermal-club-otelden-sikayetciyim-1.pdf
15 Ağustos 2024 14:08 (Şikayetten 2 saat sonra)
Timur
15 Ağustos 2024 15:02

Dün 14 Ağustos günü Hattuşa Thermal Clup Otel Genel Merkezden biri aradı Cayma Hakkınızı ancak tüm paranın %25 'ini verirseniz sözleşmeyi iptal ederiz hiçbir hakkınız yok sözleşmeniz iptal edilmeyecek paranız verilmeyecek diye bir sürü şey söyledi. Halbuki Sözleşme Madde 11.1 Devre tatil sahibi, sözleşmenin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un 'Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmesi' başlıklı 50. Maddesi ile 14 Ocak 2015 tarih ve 29236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği' hükümlerine göre cayma hakkı bulunmaktadır. Denilmekte ve Madde 11.3 'Bu sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkınız bulunmaktadır. Cayma süresi içinde sözleşmeye konu mal ve hizmet karşılığında herhangi bir isim altında ödeme yapmanızı veya borç altına sokan bir belge vermenizi istemeyeceğimizi taahhüt ederiz.' denilmektedir. İnşallah beni oyalamazsınız ve en kısa sürede sözleşmeyi iptal eder ve yatırmış olduğum paramı iade edersiniz. Yasal yollara başvurmadan Mahkemeye gitmeden güzel bir şekilde halledersiniz. Aksi takdirde bütün yasal yollara başvururum hem verdiğim parayı mahkeme yoluyla alırım hem de maddi ve manevi tazminata başvurarak uğramış olduğum zararı mahkeme yoluyla alırım hem de sosyal medya aracılığıyla uğradığım zararı ve yapılanları tüm Türkiye'ye duyururum. Eğer büyük ve sizden olumlu adımlar bekliyorum.

Yorumlar (5)

Ferhat

Timur bey bende şu an davalıyım onlarla n'yaptınız paranızı alabildinizmi bir bilgi verebilir misiniz şu an bilir kişi raporunu bekliyoruz bizde

Metin

Timur Bey sonuç alabildiniz mi? Yazar mısınız bilgi sahibi oluruz

Alp

Bahar hanım Timur bey nasıl iletişime geçebilirim sizlerle, benimde şikayetlerim var.

Bahar

Merhaba! Aynı mağduriyet bende yaşadım işiniz sonuçlandımı paranızı aldını mı bilgilendirir misiniz kamera kaydı aldılar mı size de

Timur

Önce Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim şu an 3 hafta oldu Onu bekliyorum. 2 ya da 3 ay içinde sonuçlanır dediler ve böyle durumda genellikle Tüketici hakli bulunuyor bekliyorum. Eğer olumlu bir sonuç alamazsam mahkemeye vereceğim bunları

Kemal sonuçtan hiç memnun değil

Hattuşa/Hitit Ayaş Cayma Hakkı Bildirimi

19 Ağustos 2024 03:41
Hattuşa/Hitit Ayaş Cayma Hakkı Bildirimi

16 Eylül 2024 08:54
Hacı sonuçtan hiç memnun değil

Cayma Hakkımı Kullandım, Ödediğim 160.000 TL İade Edilmiyor Mağdur Ediliyorum

12 Ağustos 11:09