Süha sonuçtan hiç memnun değil

Gezinomi Yurt Dışı Paket Turu İptal Süreci Ve Tüketici Hakları

26 Aralık 2023 11:34

Gezinomi firmasından yurt dışı paketi kapsamında İtalya tatil turu satın aldım. Eşimle birlikte yedi günlük bir tatildi. Tatil sözleşmesinde, hastalanma durumunda devlet hastanesinden alınacak rapor ile turun iptal edileceği ve ödemenin gerçekleştirileceği açıkça belirtilmişti. Seyahate üç gün kala klima çarpması sonucu gece hastaneye kaldırıldık. Devlet hastanesinden eşim için beş artı beş gün, bana ise beş artı üç gün iş göremez raporu verildi. Durumu tur şirketine bildirdik ancak ödemeyi gerçekleştirmediler. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk ve Gezinomi'nin tutarı bize ödemesine karar verildi. 26.12.2023 tarihinde, yani bugün, itirazın son gününde şirket mahkemeye başvurarak konuyu mahkemeye taşıdı. Açıkçası hukuki haklarını kullanıyorlar ancak amaçları farklı görünmektedir. Davayı kazanamayacaklarını bilmelerine rağmen sadece enflasyondan dolayı parayı değer kaybetmesi için dava açıyorlar. Olay olduğunda, tatilimizi iptal etmek yerine ileri bir tarihe ertelememizi teklif ettik ancak kabul edilmedi. Biz iyi niyetle tüm seçenekleri sunduk ancak her seferinde olumsuz yanıt aldık. Bugün o tatile gitmek istesem, o günkü fiyatın iki katını ödemem gerekecek. Şu anda Türkiye'de dört yıldızlı bir otele bile bu tutar yetmez. Bu ülkede adaletin olmadığını düşünüyorlar ve bu yüzden enflasyon farkını da ödemeyecekler; sadece o günkü net tutarı alacağım. Bu mesajımı okuyan tüketicilere sesleniyorum; Gezinomi'den, Türkiye'den otel tatili bile satın alınmamalıdır. Hayatımda karşılaştığım en sorumsuz, hakları gözetmeyen bir firma ile karşılaştım ve tek gecelik otel konaklaması bile alınmamalıdır.

Fatih
Fatih

Aynı durum ile karşılaştık, bize de gezinomi karşı dava açtı. Süreciniz nasıl işliyor bilgi verirseniz sevinirim.

09 Eylül 2023 12:27

08 Ağustos 2025 00:49