Onur sonuçtan hiç memnun değil

Ford Polen Filtresine Su Sızması

20 Aralık 2023 20:13

06***962 plakalı Focus model aracımın klimasının az üflemesi üzerine 9 Aralık 2023'te çetinkayalar Ford yetkili servisini aradım. Görüştüğüm danışman, her salı servisin Bingöl'de anlaşmalı olduğu yağmur oto'ya çetinkayalar servis personeli tarafından bakım ve arıza tespitinin yapıldığını bildirdi.

Bunun üzerine 12 Aralık 2023 gününe randevu oluşturuldu. Randevu saatinde çetinkayalar personeli tarafından karşılandım. Ustaya klimanın az üflediğini bildirdim. Usta, torpidoyu sökerek polen filtresine ulaştı ve filtrenin yaklaşık üçte birinin ıslak olduğunu tespit etti. Aracın sorununun giderilmesi için Ford çetinkayalar servisine getirmem gerektiği bilgisini paylaştı. Tekrar randevu oluşturup, 18 Aralık 2023'te Elazığ'a giderek aracımın sorununu ilgili servis danışmanına aktarıp teslim ettim.

20 Aralık 2023'te servis tarafından arandım ve aracımın teslime hazır olduğu bilgisi tarafıma iletildi. Ben de aracımın polen filtresine dair ne tür bir işlem yapıldığını sordum. Bana verilen cevapta, polen filtresinin ıslak olmadığı ve herhangi bir problemin bulunmadığı bilgisi verildi. Verilen bu bilgi karşısında hem şaşırdım hem de öfkelendim. Aracımın polen filtresinin su aldığını tespit eden servis çalışanları, ne hikmetse bir hafta sonra kendilerinin tespit ettiği arızayı inkar ettiler ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Ben de cevap olarak, birkaç günden beri havanın Güneşli olduğunu, polen filtresinin bezimsi bir yapısının olduğunu ve haliyle kendiliğinden kuruyabileceğini söyledim.

Onlar da bana ilgili testleri yaptıklarını ve herhangi bir problem tespit edemediklerini bildirdiler. Bunun üzerine, 'eğer herhangi bir problem yoksa, polen filtresi kendiliğinden mi ıslandı? ' diye bir soru yönelttim. Cevap olarak, aracın eğimli bir yerde yağmura maruz kalmasından kaynaklanabileceğini söylediler. Ford gibi köklü bir firma, herhangi bir arızayı böyle basit bahanelerle (eğimli bir yer ve yağmur suyunun sızması) geçiştirebilir mi? Diyelim ki bu basit eğim hikayesine inandım ve gidip aracı teslim aldım, peki bundan böyle her yağmur yağdığında 'acaba polen filtrem ıslanacak mı? ', 'bir yerden su sızacak mı? ' endişesi ile bekleyecek miyim? Bu konuda bana neden tatmin edici bir açıklama yapılmadı?

Kendilerine, herhangi bir şekilde aynı problemle karşılaşmam halinde, problemin çözümüne ilişkin gerekeni yapacakları hususunda tarafıma yazılı bir belge vermelerini talep ediyorum. Aracımın arızası giderilmeden aracımı teslim almayacağım.

02 Ocak 2024 14:40

İyi günler. Daha önce sizlerle paylaştığım şikayetime dair (klimanın az üflemesi ve polen filtresine su sızması) aracın bir probleminin bulunmadığı tarafıma iletildikten sonra 26 Aralık salı günü aracımı teslim almak üzere çetinkayalar Ford servisine gittim. Kafamdaki şüphenin giderilmesi adına, servis çalışanları, servis müdür yardımcısının eşliğinde ve benim şahit olacağım şekilde aracın ön camına tekrar su tutuldu. 5dk sonra polen filtremi söktüler ve filtrede su damlacıklarının mevcut olduğunu tespit ettikten sonra benden özür dileyerek problemi kabul ettiler ve aracımın sorununun giderilmesi için gerekenin yapılacağını belirtiler. İşlemin uzun süreceğini söyleyip tarafıma ikame araç tahsis ettiler. Ben de Bingöl'e döndüm. 27 Aralık çarşamba günü beni arayıp aracın hazır olduğunu söylediler. Ben de babamın 26 Aralık gecesi beynine pıhtı attığını, kendisine hastanede tarafımca refakat edildiğini belirtip taburcu işlemleri sona erdikten sonra aracımı teslim alabileceğimi belirttim. 29 Aralık cuma günü servis çalışanları ile yaptığım görüşmede polen filtresi sökük durumda iken dahi klimanın normalden az üflediğini ve bu konu ile ilgili ne tür bir tamirat yaptıklarını sordum. Onlar da klima kanallarında kaçak olduğunu, klimanın az üflemesinin bundan kaynaklandığını ve bu kaçaklar'ın giderildiğini, her şeyin sorunsuz ve normal olduğunu tarafıma aktardılar. 30 Aralık cumartesi günü aracı teslim aldığımda klimayı açtım ve hala az üfürdüğünü fark ettim. Servis çalışanı ile irtibata geçip durumu paylaştım. Kendisi de bana 1-2 gün aracı kullan şikayetlerin devam ederse tekrar haberleşiriz dedi. Bugün aracımın soğutucusunu test etmek için ac tuşuna basıp dereceyi 18'e düşürüp yaklaşık 10 dakika seyir halinde aracı kullandım ve aracın klimasının soğutmadığını tespit ettim. Servise klimanın az üflemesi ile gittiğim şikayetimin hala çözülememesine ek olarak, servisin yaptığı işlem sonrası aracın soğutucusu ile ilgili problem yaşıyorum şu anda. Kendileri ile görüştüğümde tekrar aracı servise getirmemi ve sorunun çözümü için yardımcı olacaklarını belirttiler. Şimdi buradan şunu sormak istiyorum 12 gün boyunca aracım oradaydı ve 12 günde çözemedikleri basit bir klima olayını kaç günde çözecekler acaba. Bu küçük problem için 3 kez Elazığ'a gidip geldim. Yol yemek yakıt ücretleri gibi maddi mağduriyetlerimle beraber 3 kez Elazığ'a gidip gelmenin zahmetinin karşılığında hala sorunumun çözülemeyişini ne ile açıklayacaklar.

20 Aralık 2023 22:03

Ayrıca şikayetimde yağmur oto servis diye belirttiğim mekan, her salı Çetinkayalar Ford yetkili servisinden Bingöl'e gelen mobil Ford servisinin günü birlik hizmet verdiği yerdir. Şikayetimin bahsetmiş olduğum yağmur oto iş yeri ile ilgili herhangi bir alakası yoktur

20 Aralık 2023 20:37

Talebimin yerine getirilmeyip aracımın bahse konu arızasının giderilmediği takdirde gerekli yasal işlemleri başlatacağımı belirtmek isterim. Buradan şikayet var vasıtasıyla Ford'un mühendislerine sesleniyorum lütfen eğimli bir park durumu ile polen filtresinin ıslanması arasındaki ilişkiyi bize açıklar mısınız? Bir hafta önce daha önce farklı modellerde de karşılaştıkları bu soruna ilişkin, aracıma Ford tarafından gönderilen izolasyon malzemesinin uygulanarak sorunun çözüleceğine dair bilgi veren servis çalışanlarının bir hafta sonra herhangi bir sorun olmadığı şeklinde bilgilendirme yapmalarını hala anlayabilmiş değilim. Usta Polen filtresini söktükten sonra bizzat dokunup ıslaklığı hissettim. Buna rağmen nasıl olur da herhangi bir problemin olmadığı tarafıma iletiliyor. Madem bir sorun yoksa neden aracımı kendilerinin tavsiyesi üzerine Elazığ'a götürdüm. Bilindiği üzere servis yaptığı iş ve işlemlere en az 1 yıllık Garanti verir. Aracımın polen filtresinin 1 yıl boyunca su almayacağına dair Garanti verebiliyorlar mı? 1-2 hafta sonra tekrar yağışlar başladığında aynı sorunu yaşamam halinde muhatabım kim olacak? Bana araca su tutarak test ettiklerini söylediler acaba onların tuttuğu su ile yoğun bir şekilde saatlerce yağan sağnak yağışın etkisi aynı mı? Günlerce yağan sağanak sonucu oluşan bu sorun 10 dakika su tutarak test edilebilir mi? Aynı şikayetle aracını servise götüren arkadaşımın aracına işlem uygulanmış ve şu bilgi verilmiştir"iğne ucu kadar dahi bir açıklık olursa oradan su sızar" bu bilgiyi paylaşan servis benim aracıma karşı neden böyle ihmalkar davranmıştır?

20 Aralık 2023 20:01

06BUE962 plakalı Focus model aracımın klimasının az üflemesi üzerine 9.12.2023'te Çetinkayalar Ford yetkili servisini aradım görüştüğüm danışan her salı servisin Bingöl'de anlaşmalı olduğu Yağmur otoya Çetinkayalar servis personeli tarafından bakım ve arıza tespitinin yapıldığının bilgisini paylaştı. Bunun üzerine 12.12.2023 gününe randevum oluşturuldu. Randevu saatinde Çetinkayalar personeli tarafından karşılandım. Ustaya klimanın az üflediği bilgisini verdim. Usta torpidoyu sökerek polen filtresine ulaştı ve filtreyi eline aldığında filtrenin yaklaşık üçte birinin ıslak olduğunu tespit etti. Aracın sorununun giderilmesi için Ford çetinkayalar servisine getirmem gerektiği bilgisini paylaştı. Tekrar randevu oluşturup 18.12.2023 te Elazığ'a gidip aracımın sorununu ilgili servis danışmanına aktarıp teslim ettim. 20.12.2023 te servis tarafından arandım ve aracımın teslime hazır olduğu bilgisi tarafıma iletildi. Ben de aracım polen filtresine dair ne tür bir işlem yapıldığını sordum. Bana cevaben Polen filtresinin ıslak olmadığı ve herhangi bir problemin bulunmadığı bilgisi verildi. Tabii verilen bu bilgi karşısında hem şaşırdım hem de öfkelendim. Aracımın polen filtresinin su aldığını tespit eden servis çalışanları ne hikmetse bir hafta sonra kendilerinin tespit ettiği arızayı inkar ettiler. Ve herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Ben de cevap olarak birkaç günden beri havanın Güneşli olduğunu, polen filtresinin bez'imsi bir yapısı olduğunu ve haliyle kendiliğinden kuruyabileceğini söyledim. Onlar da bana ilgili testleri yaptıklarını ve herhangi bir problem tespit edemediklerini bildirdiler. Bunun üzerine ben de herhangi bir problem yok ise polen filtresi kendiliğinden mi ıslandı şeklinde bir soru yönelttim. Buna cevap olarak aracın eğimli bir yerde yağmura maruz kalmasından kaynaklanabileceğini söylediler. Ford gibi köklü bir firma herhangi bir arızayı böyle basit bahanelerle (eğimli bir yer ve yağmur suyunun sızması) geçiştirebilir mi? Diyelim ki bu basit eğim hikayesine inandım ve gidip aracı teslim aldım, peki bundan böyle her yağmur yağdığında" acaba polen filtrem ıslanacak mı? "bir yerden su sızacak mı? " endişesi ile bekleyecek miyim.? Bu konuda şahsıma neden tatminkar bir açıklama yapılmadı? Kendilerine herhangi bir şekilde aynı problem ile karşılaşmam halinde problemin çözümüne ilişkin gerekeni yapacakları hususunda tarafıma yazılı bir belge vermelerini talep ediyorum. Aracımın arızası giderilmeden aracımı teslim almayacağım.

20 Aralık 2023 20:36 (Şikayetten 22 dakika sonra)
20 Aralık 2023 22:08

Sizlerden bilgilendirme değil çözüm istiyorum.

21 Aralık 2023 07:44

Ayrıca aracımın 2023 yazında kasko kapsamında can değişimi yapıldı. Meydana gelen su sızmasının cam değişimi ile alakalı olabileceğini de kendilerine bildirdim. Çünkü cam değişene dek böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bu ihtimali kendilerine iletmeme karşın bu konuda da tarafıma herhangi bir açıklama yapılmadı. Son olarak 12 Aralık Salı günü mobil servis hizmeti vermek üzere Bingöl'e gelen servis çalışanın bilgisine başvurulmasını talep ediyorum. Kendisi filtreyi söküp ıslaklığı tespit etti. Tüm bu yaşananlar bana, aracımın 30ocak2024 tarihi itibariyle garantisinin sona ereceğinden ötürü bu tutuma maruz kaldığımı düşündürtmüyor değil. Ancak garantinin dolmasına bir gün dahi kalmış olsa üretici kaynaklı hatadan ilgili firma sorumludur

21 Aralık 2023 13:10

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

Ali
19 Temmuz 2023 10:52

Ford Yetkili Serviste Araç Nasıl Dağıtılır

15 Şubat 2024 10:23
Zafer sonuçtan hiç memnun değil

Ford Motor Suyu Eksilmesinde Eksik Bakım Sonrası Motor Arızası

Zafer
10 Haziran 2023 19:44
Burak sonuçtan hiç memnun değil

9.000 Km’de Baskı Balata Arızası: Garanti Dışı Bırakılan Ford Transit’e Çözüm Bekliyorum

Burak
20 Ağustos 2025 12:59
Umut sonuçtan hiç memnun değil

Ford Kuga Enjektör Arızası Yazılı Olarak Veremedi

Umut