Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

17 Haziran 2024 02:34

2014 - 2019 yılları arasında üretilen 1.5 Ecoboost motorlu Ford Mondeo ve Kuga araçların motor silindir blokları hatalı üretilmiş. Ford, bu hatayı kabul ederek teknik servis bülteni ile araçları geri çağırıp yetkili servislerde ücretsiz blok değişimleri yapmış. Ancak, Türkiye'de bu işlem için 300.000 TL istiyorlar.

Yani, kendi yaşattıkları mağduriyeti fırsata çeviriyorlar. Üretim kusuru olan ve üreticinin kabul ettiği hatalı parçayı ücretsiz değiştirmesi gerekirken, yüksek fiyatlar isteyerek araç sahiplerini mağdur ediyorlar. Ford Otosan'ı ve Ford Otokoç'u mahkemeye verdim.

profile profile profile
19 Haziran 2024 09:10 (Şikayetten 2 gün sonra)
01 Temmuz 2024 18:26

Ne arayan ne soran, ne de sorunu çözen var... Koskoca "Koç gurubuna"  Yakışmıyor...

15 Temmuz 2024 13:18

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Çağrı merkezimiz üzerinden yaptığını başvurunuz bulunmaktadır. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

Yorumlar (6)

Benzer Şikayeti Var

Merhaba, Aynı sorunu yaşıyorum Ford Otosan arıza tespit için yönlendirdiği ASF Ford Yetkili servisi aracımı inceledi. Serviste yalnızca karbon testi yapıldığını, motor bloğunun açılmadığını, egzoz dumanının antifiriz suyuna karıştırma yaptığından dolayı nihai olarak motor değişimine gidileceği belirtildi. Titreme, rölantide silkeleyerek çalışma, yüksek hararet, soğutma suyu eksikliği problemi yaşayan 2015-2019 model aralığındaki 1.5 Ecoboost motorlarda 21N12 kapsamında talimat gereği servis motoru değişimi ve diğer bileşenlerin değişimi kararı alınmaktadır. Tarafıma bu tamirat işlemi için 1.000.000TL'na yakın fatura çıkartılmaktadır. (Aracımın kasko bedeli 895.000TL). Otosan tarafından "sözde" iyi niyet kapsamında %40+%25 indirim uygulanmakta olup buna rağmen toplamda motor muamele işlemleri ile birlikte 487.893TL fatura teklif edilmiştir. Gizli ayıplı üretilen bu motorun kusurlu olduğu apaçık delilleriyle ortadadır.

ford-otosan-hatali-uretim-motor-blogunu-ucretsiz-degisim-yapmiyor-1.jpg
Gökhan

Konuyu Tüketici Mahkemesinde çözebilirsiniz, Gizli ayıp ve üretim hatalı motor davası açınız, Tüm dünyada Ücretsiz değişirken bizimkiler fırsattan istifade ediyor, bunlara fırsat vermeyin.

Eyup
Eyup
Benzer Şikayeti Var

Aracımızda aynı sorun söz konusu. Gelişmeleri paylaşmanızı rica ederim örnek teşkil etmesi için bende hukuk yolunu tutmayı düşünüyorum

Kasım
Kasım

Merhaba 2015 model Mondeo gaz kesme sorunu var çalıştırıp hareket ettiğim zaman gaz kesiyor sanki yakıt bitiyormusgibi stop etme derecesine geliyor stop edip çalıştırınca sorun gidiyor ne olabilir bir arkadaşlar yardımcı olur musunuz

Halil
Halil

Sorunu çözebildiniz mi? Servis dokümanlarına ulaşabildiniz

Gökhan

Servis dokümanları Elimde, ama sorunu çözme eğiliminde değiller, cevap bile vermediler, Tüketici Hakem Heyeti'ne Taşıdım Konuyu...

Orhan sonuçtan hiç memnun değil

Ford 1.5 Ecoboost Blok Kusuru Hk.

24 Eylül 2024 11:16
Ford 1.5 Ecoboost Blok Kusuru Hk.
ford-15-ecoboost-blok-kusuru-hk-3.pdf
ford-15-ecoboost-blok-kusuru-hk-2.pdf

Hayalet
01 Mayıs 2024 22:57
1.5 Ford Mondeo Ecobost Memnuniyetsizliği
1.5 Ford Mondeo Ecobost Memnuniyetsizliği
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Ford Kuga Ecoboost Motor Arızası Sonrası Yaşanan Mağduriyet

Kadir