H. Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Motor Sorunu Ve Yetersiz Servis Desteği

06 Eylül 2024 14:23

16 Ağustos 2024'de Side Kumköy’den Beyşehir-Ankara istikametine hareket halindeyken, yaklaşık 50 km sonra Kargıhan bölgesindeki yokuşu tırmanırken, 2012 model 128.000 km'deki Ford Focus 1.0 Ecoboost aracım çekiş sorunu yaşadı. Vites küçülterek ilerlemeye başladım. Sarı motor ışığı yanıp söndü.

Viraj ve yokuş olduğu için uygun bölgeyi zar zor bulup park ettim. Araç teklemeye ve gitmemeye başlamıştı zaten. Kasko ile Otokoç Antalya’ya çektirdim. İlk muayene sonucu olarak, yakıt odalarından birinin çalışmadığı, bu motorlarda revizyonun dikiş tutmadığı ve motorun değiştirilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Fiyat sorduğumda 400.000 TL sadece motor fiyatı ifade edildi. Sebebini sorduğumda net cevap alamadım. Aracımın suyu, yağı tamdı.

Aracımın değeri zaten 600.000 TL civarında iken bu fiyata sadece güldüm.
12 yıldır sorunsuz kullandığım ve 2012’de Yılın Motoru olarak lanse edilmesinin katkılarıyla firmanıza güvenerek satın aldığım bir aracın motorunun 130.000 km olmadan elden çıkması kabul edilemez. ABD ve İngiltere’de bu aracın bazı modellerinin geri çağrılarak motor değiştirildiği ile ilgili haberler de okudum.

Sonuç olarak; Ford Otosan olarak rektifiye yapamayan ve araç maliyeti kadar ücret talep eden servislerinizi sorgulamanızı, bu kilometrelerde arıza çıkaran ve empati kurarak, elden çıkan motorunuz sebebiyle şehirlerarası yolda 3 saat güneşte ailecek mağdur olan müşterinizi bir nebze düşünmenizi tavsiye ederim.

Bu araç son aldığım ve kimseye tavsiye etmeyeceğim bir araç olarak kalacak.
Bu arada Ford Otosan'a da gönderdim bu açıklamayı. Telefonla geri döndüler. Keşke yetkili servise bıraksaydınız dediler, hiç kronik sorunlu motorları ile ilgili bir kelam etmediler.

09 Eylül 2024 15:19 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Geri bildirimleriniz bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Görüşlerinizi ilgili ekiplerimizle paylaşıyoruz. Markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz. Saygılarımızla, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.

11 Eylül 2024 15:24

Ford'un, İngiltere ve ABD'de kronik motor sorunları olan Ecoboost araçları geri çağırıp motor değişimi yaptığına dair haber ve makaleler okudum. Türkiye'de Ford Otosan neden ilgisiz kalıyor ve benim gibi bir çok kişinin mağduriyetine sebep oluyor.

Ford Focus 1.0 Ecoboost Yağlama Problemi

Celal
02 Eylül 2024 11:38

Ford Ve Continental Lastik Sorununda Müşteri Mağduriyeti Ve Sorumluluk Beklentisi

Mert
24 Temmuz 2025 14:13
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Focus Erken Yağ Değişimi Uyarısı Ve Yüksek Bakım Ücretleri Mağduriyeti

Oğuzhan
23 Eylül 2025 22:16
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Ecoboost Motor Arızası Ve Müşteri Mağduriyeti

Sinan