Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Ford Aracıma Arıza Tespiti Ve Çözüm Üretemiyor.

Ford Aracıma Arıza Tespiti Ve Çözüm Üretemiyor.
02 Nisan 2023 12:18

2022 yılı temmuz ayında aracımla seyir halindeyken ehs, ABS park pilot direksiyon emniyet kemeri v. S arızalar verdi. Akabinde marş çalışmadı. Çekici ile Ford tunalar Trabzon servisine çekici ile götürdüler. İki gün sonra aracın arızalı olmadığını sadece yazılım güncellemesi yaptıklarını söylediler ve bir ton para alarak aracı teslim ettiler. 08.12.2022 tarihinde yine aynı arızaları verdi aracım. Marş yine çalışmadı çekici ile servise çektiler. (Trabzon Ford tunalar) servis aracın aküsünün arızalı olduğunu söyledi. Arıza sebebinin aküden kaynaklandığını söylediler. Teknik servisteki danışman personel akü yenileseniz bile orijinal olmadığı için yine arıza verir dediler. Çözüm olarak aküyü bizden almanız gerekir dedi. Bu nasıl bir mantıkla çözüm üretmedir aracımda Varta marka orijinal Ford Mondeo için üretilmiş akü bulunmaktadır. Ayrıca aküyü de tunalar ait grup şirketinden satın aldım. Akünün garantisi devam etmektedir. Daha sonra aracı bana çalışır vaziyette teslim ettiler. 27.01.2023 tarihinde aracım aynı arızaları tekrar verdi çekici ile servise götürdüm. Servis birkaç gün sonra aracı yaptık dediler lakin arıcı aldım 40 km gitmeden yine aynı arızaları verdi bende aracı geri götürüp servise teslim ettim. O tarihten bu yana aracım serviste 45 iş günü çoktan geçti. Ford Markası sattığı araçların sorunlarını çözemiyor. Şikayetim aracıma çözüm üretemiyorlar ben ne kadar dah beklerim

04 Nisan 2023 15:40 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü talep, öneri, şikayet ve memnuniyetinizi (444 FORD) 444 36 73 numaralı Ford Direkt hattımıza iletebilirsiniz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

04 Nisan 2023 15:53

Bu nasıl bir ciddiyetsizlik, beceriksizlikdir. Ford markasını hak etmiyorsunuz

Anil
Anil

Yusuf hocam bende de 17 model mevcut aynı sorunu yaşadım ABS devir okuyucu sensör var fren diskinin hemen arkasında porya bilyasına 1 somun civata ile bağlı sanayide herhangi bir ustaya git onu söksün balata spreyi ile temizlet yuvasına hava tuttur geri monte et sorunun %99 çözülecek gene yapar ise ABS kablosunu komple değiş kısa devre var demektir 1 senedir bu arızanın peşinde koştum serviste boşa heder etme kendini aracını bilgisayara bağlat vereceği arıza sağ sol ABS krank devir okuma arızası çıkacak bu arabanın 3 farklı modelinde kullandım

Yusuf

Çok teşekkür ediyorum ama serviste arka sağ ve sol bas sensörlerini daha önce bu arızadan dolayı değiştirdiler ama devam etti arıza abaca ön takımlarda ABS sensörüne bağlı arıza olabilir mi?

Ford Mondeo'da Kronik Motor Sorunları Ve Çözüm Eksikliği Nedeniyle Mağduriyet

Sezer
27 Eylül 2025 23:24
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Hasan
16 Eylül 2025 15:43