Mücahit sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Sıfır Araçtaki Motor Arızası

Mücahit
29 Kasım 2023 20:36

Sıfır aldığım araçta motor arızası yaşadım ve TOFAŞ'tan şikayetçiyim. İki adet Fiat Fiorino araç satın aldım; ilk teslim edilen araçta paspas hariç herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak ikinci araç gelene kadar beklemek zorunda kaldım. Gelen ikinci araç hem iç dizayn olarak kusurlu bir şekilde tarafıma teslim edildi. Aracı çalıştırdıktan sonra fark ettim ki, aracın havalandırma kapağındaki segmanlar takılmadığı için kapak yerine oturmuyordu.

Neyse ki bu sorun teknik servis tarafından çözüldü ve beni yola çıkardılar. Ancak 500 metre yol gitmeden aracın motor arıza lambası yandı. TOFAŞ'a geri döndüğümde, aracın servise alınarak hata bilgisayar yardımıyla silindi. Hafta sonu araya girince araç bizde kaldı ve yaklaşık 200 km yol yaptık. Ancak hata sürekli olarak 'motoru kontrol ettiriniz' şeklinde ekranda yanmaya devam etti. Aracı tekrar servise bıraktık ve yaklaşık 1 hafta sonra araç hazır olduğu söylenerek tarafımıza verildi. Ancak araçtaki arıza, koltuk altındaki bir kablonun sıyrılması sonucu kısa devre yapmasıydı ve bu bir sıfır araç için kabul edilemez. Aracı alıp 2 km uzaklıktaki ofisimize geldik ve araç yeniden motor arıza ışığını yaktı. Aracı stop ettik ve fan açıldı, kapanmadı.Teknik servisle iletişime geçtiğimizde akü kutup başını söküp fanı devreden çıkarmamız istendi ve ertesi sabah aracı tekrar servise getirdim. İkame bir araç verdiler. Toplam da 11 gün bu araçla ilgili yaşadıklarım bu kadar.

Bir de 660 bin 100 lira ödenen araca koca fabrika paspas üretemiyor. TOFAŞ ilgi merkezinin ilgisizliğine gelince; aracı üçüncü defa servise gönderdikten sonra TOFAŞ'ı aradım, yaşadıklarımı anlattım ve çok üzüldüler. Ancak o kadar üzüldüler ki verdikleri sözü unuttular. F*** Bey ile yaptığım görüşmede kaydımız oluşturulduğu ve hemen geri dönüş yapılacağı söylendi. Ancak 'hemen' den kasıt 15 gün ve daha fazla olacak çünkü ne arayan oldu ne de soran. Bu akşam yine TOFAŞ ilgi merkeziyle görüştüm, yarın kesin geri dönüş yapacaklarını söylediler. Yani güzel ülkemin güzel insanları, 660 bin 100 lira para ödedim ve karşımda muhatap alabileceğim tek yetkili yok. Bu firmanın 7 bine yakın çalışanı olduğunu da hatırlatırım.

profile profile profile
30 Kasım 2023 09:55 (Şikayetten 13 saat sonra)

Hüseyin
Hüseyin

Benim aracımda motor kilitledi 16000 km de. Fiorinolarda kronik bir sorun galiba. Motorum reftefe oldu. Dava süreci başlatacağım, değer kaybım için.

Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Doblo Arızaları

Süleyman
05 Temmuz 2023 16:29
Huzeyfe sonuçtan hiç memnun değil

Huzeyfe
26 Nisan 2024 02:35