Fiat Connect Uygulamasıyla Uzaktan Erişim Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Deneyimi

Eray
20 Aralık 2024 18:57

2023 Ağustos ayında İzmir'de bayiden Fiat Egea marka aracımı sıfır olarak aldım. Bayi ismi verme gereği duymuyorum çünkü yazımın bayi veya servisle ilgisi yok. Yanında faydalı olacağını düşündüğüm Yol Arkadaşım uygulamasını kullanmak üzere Fiat Connect cihazını taktırıp 2 yıl üyelik satın aldım. İlk zamanlar sorunsuz şekilde güzel bir şekilde kullandım. Mesleğimden dolayı ülke dışına çıkmam gerekti. Şehir dışına çıktıktan hemen sonra telefonla bağlantım koptu ve bir daha bağlanamadım. Bilmeyenler için yazıyorum bu uygulamanın amacı arabaya uzaktan erişim sağlayıp nereye park edilmiş, kapılar açık veya kapalı mı araç yer değiştirdi mi vs. Gibi durumları takip etmek. Haliyle uygulamayı kullanamaz hale geldim. Fiat müşteri hizmetlerini aradığımda ise servise getirmem gerektiğini uzaktan bir şey yapamayacaklarını söylediler. Türkiye'ye döndükten sonra servise gittim ve sorunum çözüldü. Bu süreçte uygulamayı aylarca kullanamadım. Müşteri hizmetleriyle görüşüp bu konudaki mağduriyetimi dile getirip "kullanamadığım" kadar olan aboneliğimin bana yeniden tanımlanmasını rica ettim. Sonuçta bu hizmet için bir ücret ödedim ve benden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı uygulamayı kullanamadım. Uygulamanın amacı zaten uzaktan arabaya erişip bilgi sahibi olmak ve uygulama bu görevini yerine getiremedi. Ben haklarımın yeniden tanımlanmasını istediğimde beni yeniden arayıp kendilerinin beni servise yönlendirdiğini benim ise gitmediğim (gidemediğim) için kusurun bende olduğunu söyleyerek kullanım haklarını bana yeniden tanımlayamayacaklarını söyledikler. Şimdi sizlere soruyorum. Ben yurt dışındayken İzmir'deki aracımı servise nasıl götürebilirim? Eğer bu uygulama ben şehir dışına çıkar. Çıkmaz bağlantıyı koparıyorsa bu benim hatam mı? Bu uygulamanın amacı araca uzaktan erişim değil mi? Eğer uzaklaşınca bağlantı kesilecekse insanlar bu cihaza ve bu uygulamaya neden para versinler? Ben uygulamayı kullanmak için arabaya yakın olmam mı gerekiyor? Eğer araca yakın olacaksam bu uygulamayı neden satın aldım:)? Keşke severek satın aldığım bu uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanabilseydim. Bu serzenişimi Fiat markasının bana kullanım haklarımı tekrardan tanımlaması için yapmıyorum. Amacım markanın benim gibi bu uygulamayı kullanan insanların bu sorunu yeniden yaşamamaları için daha fazla çalışmaları. Ayrıca bu cihazı taktırıp kullanmayı düşünen arkadaşlar için bu gibi sorunları yaşamadan önce başlarına gelebilecek sıkıntılardan birisine dikkat çekmek istedim. Saygılarımla.

profile profile
15 Mayıs 15:09 (Şikayetten 4 ay sonra)
Eray
30 Temmuz 04:47

Kullanamadığım ayların hiçbir şekilde telafisi olmadı. Markadan daha duyarlı olmasını beklerdim.

Vedat sonuçtan hiç memnun değil

Vedat
11 Nisan 2024 11:56
Fatih sonuçtan çok memnun

Fatih
23 Eylül 2024 12:02
"Fiat yol arkadaşımdaki arkadaşlara çok teşekkürlerimi sunarım. Bu süreçte özverili çalışmalarıyla bana tekrardan kullanamadığım 4 aylık süreyi tanımladıkları için. Özellikle 2 gündür arayıp ilgilenen Gül hanıma ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. İyi çalışmalar"
Fiat Yol Arkadaşım Arızası Ve Kullanım Süresinin İade Edilmemesi
Fiat Yol Arkadaşım Arızası Ve Kullanım Süresinin İade Edilmemesi