Ferayi sonuçtan hiç memnun değil

Eyobus Turizm Yaşanan Vize Sorunu Ve İade Problemi

13 Ağustos 2024 23:47

13 Haziran 2024'te Instagram üzerinden Eyobus Avrupa turuna denk geldim ve kayıt esnasında 18-30 yaş arası gençler ve proje katılımı gerektiren bir tur olduğunu okudum. Bu kriterlere uymadığım için başvuruyu tamamlamadan sayfadan çıktım. Ancak Eyobus tarafından arandım ve bu yıla özel olarak kriterlerin esnetilebileceği bilgisini verdiler ve başvurumu tamamlamamı istediler. Daha önce turdaki ülkelerin yarısını gezdiğimi, kız kardeşim için gitmek istediğimi anlattım. Kardeşim ilk kez yurt dışına çıkacağı için bu istisnadan ikimizin birlikte yararlanıp yararlanamayacağımızı sordum ve ancak ikimizin de olumlu olması durumunda birlikte katılabileceğimizi paylaştım. Görüştüğümüz hanımefendi, kardeşimin de başvuru yapmasını, birlikte değerlendirileceğini söyledi.

Bunun üzerine başvurumuzu tamamladık ve kabul gördük. Bizden istenen evrakları ve ödemeleri zamanında yaptık. Kardeşim yeşil pasaport olduğu için vize sorunu yok, lakin benim bordo pasaport olduğundan ayrıca vize için Eyobus'a 220 euro ödedim. İzmir'de VFS Global olmasına rağmen ısrarla İstanbul'a çağrıldım. Gidiş dönüş yol masrafı ve bir gece konaklama masrafına katlanarak görüşmeye gittim ve ne yazık ki vize başvurum 10. Madde nedeniyle reddedildi. Bu maddeye göre tur programına uygun bulunmamışım (15 yıldır kurumsal bir şirkette çalışmaya devam ediyorum. Türkiye'de gayrimenkulüm ve arabam var. 3 Schengen vizem var, en yakını 2023 Ocak ayına ait ve benden istenen tüm evrakları eksiksiz paylaştım. Yani benden dolayı vize reddi alacağım bir durum bulunmuyor), tek uygunsuzluk tur şartlarına uymadığımız bir tura dahil edilmemiz. Tur firması bu durumu kabul etmiyor ve tur ücretini geri ödemiyor. %50'sini keseceklerini ya da seneye erteleyebileceklerini söylüyorlar. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne ileteceğimi, bu durumun pasaportumda yer almasının yeterince olumsuzluk doğurduğu yetmezmiş gibi tur ücretimi de geri alamadığımı belirttim. Eyobus firmasından şikayetçiyim. Tur için ödediğimiz 2600 €'dan yurt dışı sağlık sigortası ücreti kesilerek kalan miktarın iadesini talep ediyorum.

22 Eylül 2024 21:52

Eyubos Firması vize ücreti için 220 Euro talep etti, lakin vize reddi sonrası öğrendik ki eyobus firması vize ücretinin neredeyse 1,5 katı kadar hizmet bedeli almış bizden. Hizmet bedelinin bu kadar olacağına dair hiçbir bilgi verilmedi tamamının vize ücreti olarak alındığını biliyorduk. Vize için konsolosluğa 90Euro ödenmiş kalan 130 euro hizmet bedeli olarak alınmış. Hizmet bedelinin vize ücretinden daha pahalı olması hakkaniyetli değil, alınan tutara itiraz ediyorum bu kadar hizmet bedeli alıp vize alamayan bir kurum için bu tutar tamamen haksız kazanca girmektedir. Hizmet bedeli olarak vize için konsolosluğa ödenen ücretin en fazla yarısının kesilip kalan rakamın iadesini talep ediyorum.

profile profile

Hediye sonuçtan hiç memnun değil

Eyobus Turizm Vize Red Nedeniyle Ücret İade Sorunu

19 Ağustos 2024 13:20
Eyobus Turizm Vize Red Nedeniyle Ücret İade Sorunu
İbrahim sonuçtan hiç memnun değil

29 Temmuz 2024 15:05
Eyobus Turizm Hem Mağdur Etti, Hem De Ücret İadesi Yapmıyor!
Seda sonuçtan hiç memnun değil

Eyobus Turizm Avrupa Turu

15 Eylül 2023 15:02
Eyobus Turizm Avrupa Turu
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

01 Nisan 2025 14:34

09 Eylül 2023 14:26