Betül sonuçtan hiç memnun değil

Evkur'da Borç Faizi Krizi

05 Kasım 2024 15:32

Evkur'dan 2 adet telefon satın aldık. Toplam 17 bin tl tuttu, bir tanesinin taksiti 900 TL, toplamda 2 taksit ödedik. Sonrasında maddi sıkıntılardan dolayı taksitlerimizi ödeyemedik ve yasal sürece girdiğini söylediler. Bize 17.000 TL'lik borcumuz 2 ay öncesine kadar 25 bin tl'ye çıkmıştı ve 2 ayda 10.000 TL daha artmış ve 35.000 olduğunu söylüyorlar. Borcumu ödemek için vermiş oldukları numarayı aradım, indirim talep ettim, herhangi bir indirim yapmayacaklarını söylediler ve günde %6 faiz uygulandığını söylediler. Araştırdım, icraya düşen bir dosyada avukatlık ücretleri, dosya masrafları vesaire haricinde satıcı günlük faiz gibi aylık faiz gibi tutarlar ekleyemediğini öğrendim ve avukatımla görüştüğümde borcumuzun henüz icraya dahi düşmeyeceğini, Evkur'un kendi hukuk servisinde dosyayı tuttuğunu ve günde yüzde 6 faiz uyguladığını gördüm. Zor duruma düşmüş ve borcunu ödeyemeyen insanları bu şekilde günde %6 faiz uygulayarak daha mı zengin olmak istiyorsunuz? Borcunu ödeyebilen bir insan zaten bu duruma düşmek istemez. 17.000 TL'yi ödeyemeyen bir müşteriniz 35 bin tl'yi nasıl ödeyeceğini düşünüyorsunuz? İşleri daha da zorlaştırmaktan başka yaptığınız bir şey yok mu? Size aradım, indirim talep ettim, 1 TL bile indirim yapamayacaklarını söylediler ve yıllardır müşterisiyiz, ailecek, sülalecek alışverişimizin çoğu da peşin olmuştur. Hayatın ne getireceğini bilemediğimiz için bazı problemlerle karşılaştık ve borcumuzu ödeyemedik. Bu durumun Evkur genel müdürü tarafından tekrar gözden geçirilip tarafımıza makul bir fiyat sunarak ödeme yapmak için bize ulaşmalarını rica ediyoruz. Eğer bu tutumları devam ederse ben borcumu ödemeyeceğim, süreç nereye giderse gitsin ben de Evkur'u mahkemeye vereceğim.

13 Kasım 2024 02:24

Evkur alışveriş merkezi Üsküdar şubesinden yapmış olduğumuz alışverişin taksitlerini eşimin İBB'deki işinden çıkarılmasından ve kayınpederimin ona yakın bir tarihte trafik kazası geçirmesi dolayısıyla maddi zorluklardan dolayı ödeyemedik ve bu ay borcumuzu ödemek için Evkur hukuk servisini aradık borcumuz 18.000 TL'den 35.740 TL'ye çıktığını borcumuzun icraya düştüğünü söylediler ve günlük %6 faiz uygulandığını söylediler icraya düşen bir borca avukat vekalet ücreti yasal faiz tahsilci gibi ücretlerin eklendiğini biliyorum da icra edilen bir borca Evkur nasıl olur da hala %6 faiz uygulamaya devam edebilir. Buna rağmen borcumu eğer indirim uyguladıkları takdirde ödeyeceğimi 3 kez yazılı ve sözlü olarak Evkur'a bildirmeme rağmen her dönüşlerinde borcuma bir kuruş bile indirim yapmayacaklarını ve günlük %6 faiz uygulamaya devam edeceklerini tehdit edermiş gibi söylediler. Ve Evkur'un hukuk servisindeki görüştüğüm kendisine avukat olarak tanıtan kişi Evkur'un açık 500.000 dosyası var hepsine %6 faiz uygulanıyor bir kuruş bile indirim yapamayacaklarını ya borcu bir şekilde tahsil edeceklerini söyledi Evkur pişmanlıktır 3 kez arayıp indirim talep etmeme rağmen olumsuz dönüş yaptılar. Ben de bu yaptıklarını bütün sosyal medyada paylaşabildiğim her mecrada paylaşacağım benim başımı yakıyorlar başkalarının başı yanmasın Evkur pişmanlıktır

05 Kasım 2024 15:39 (Şikayetten 7 dakika sonra)

Merhaba, konu ile ilgili olarak dilek, şikayet ve taleplerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 6698 Sayılı KVK kanunu kapsamında kişisel verilerinizin bu mecralardan paylaşılmasının yasal müeyyideleri söz konusu olduğundan buradan yardımcı olamıyoruz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

05 Kasım 2024 19:21

Şikayetlerimi büyün mecralardan duyuracağım vermiş olduğunuz adrese yazmayı düşünmüyorum şahsen aradım konuştum bana olumsuz cevap verdiniz,

İlker
İlker