Nurettin sonuçtan hiç memnun değil

Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Enerjisa Elektrik Tüketim Bedeli Ücretini Fazla Alma Hatası

16 Eylül 2024 11:31

Enerjisa’nın 23 yıldır 4006057526 sayaç no’lu üyesiyim. Evimde elektrik tüketimi yıllara salı olarak 3-4 KW/saat şeklindedir. Ancak evde son 5-6 aydır tek bir kişi yaşamasına rağmen bu oran Temmuz ve Ağustos aylarında anormal bir şekilde 15 KW/saate çıktı.

Temmuz 2024 faturası 707,10 TL geldi. Bunun üzerine Enerjisa’yı arayarak bir anormallik olduğunu ve incelemelerini talep ettim. Onlar ise sadece kaç KW/saat harcanıp kaç tl ödemem gerektiğine bakmışlar. Ben de bunu zaten kendi başıma da yapabileceğimi evime gelerek sayaç kontrolünü yapmaları gerektiğini ilettim. Ardından inceleme sonunda normal olduğunu ilettiler.

Ağustos 2024 faturası ise 1.196,60 TL geldi. Bunun üzerine sayaç değişimi talep ettim. AYEDAŞ 12.08.2024 tarihinde mesaj göndererek sayacımı değiştirdi. Bu arada 09-11 Ağustos 2024 tarihleri için iki günlük 140,70 TL bir fatura daha geldi.

Sayaç değişimi olan 11.08.2024 ile 09.09.2024 tarihleri arası son gelen fatura sayaç doğru denilerek 100 lira sayaç bedeli ile 154,70 TL elektrik tüketim bedeli şeklinde geldi. Müşteri hizmetleri ayrıca saatin doğru olduğuna dair herhangi bir SMS atılacağını söylese bile bu SMS tarafıma gelmedi…

Bu durumda iki aydır Enerjisa’ya ilettiğim gibi sayaç hatalıdır. Ekteki fatura incelediğinde de grafik olarak hatalı aylar dikkat çekici bir şekilde göze çarpmakta ve bu yeni sayacın doğru olduğunu göstermektedir. Bu ayların tekrar hesaplanarak fazla alınan ücretin tarafıma iadesini talep ediyorum.

16 Eylül 2024 11:33 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili tarafınıza 16.09.2024 tarihinde telefonla bilgilendirme yapılmıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

04 Ocak 2024 16:45

19 Mart 2024 22:21
AYEDAŞ Haksız Alınan Kaçak Ft Ödemesi Hakkında.
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Elektrik Dağıtım Sayaç Değişimi Sonrası Fatura Şoku Ve Çözüm Bekleyişi

19 Ağustos 2024 12:49