Hasan sonuçtan hiç memnun değil

19 Kasım 2024 13:53

2 sene önce Electrolux KODDP77WX pirolitik fırın aldım, 3 yıllık garantisi vardı. Daha garantisi bitmeden, resimlerde de görüldüğü üzere arka duvar sacında çürüme başladı. Kapı lastiğinde de buhar/yağlanmanın vermiş olduğu bir sertleşme ve kopmalar oluştu. Pirolitik özellikli bir fırında bu malzemelerin bu kadar çabuk dağılması normal değildi. Servis çağırdık, servis bunların garanti kapsamında olmadığını, sadece elektrik aksamının garantiye girdiğini, parçaların garantiye girmediğini söyledi ve ciddi bir ücret talep etti. El insaf, pirolitik temizleme zamanı geldiğinde kendini temizleme modunda çalıştırılmış bir fırında kendi kendine oluşmuş bir çürüme nasıl garanti altında olmaz? Parçaları sıradan kullanıp, bir süre sonra oluşacak bozulmada, parçalar garantide değil deyip, tüketiciden ekstra para kazanma modeliyle mi marka güvenirliği sağlanacak? Bu kadar para verip aldığımız fırında, sadece piyasa malı fırın kadar dayanıklılığı olmaması değil, asıl mallarının arkasında durmamaları çok büyük bir mesele. Bu absürt durumun adaletli şekilde düzeltilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Electrolux markasını evden içeri sokmayacağım gibi, çevremde de almamaları yönünde telkinde bulunacağım.

19 Kasım 2024 15:57 (Şikayetten 2 saat sonra)
Hasan
26 Kasım 2024 19:00

Hiçbir şekilde sorun çözülmedi, müşteri hizmetleri benden arama bekliyor hala, ben aradım tekrardan. 2-3 gün sonra ger dönüş yapan kişi ise, servis tarafından garanti dışında olduğu bilgisi verildi, hiçbir şey yapamıyoruz maalesef diye saçma sapan bir savunma yapıyor. Madem servis elemanının sözü son söz, o halde neden siz çözüm merkezisiniz? Ayrıca buharlı pişirme özelliği olan fırında "arka duvar nemden çürümüş, garanti altına girmez" bahanesi ne derece mantıklı? Sizler müşteri memnuniyeti değil, müşteriyi kısa vadeli sömürülecek kitle olarak görüyorsunuz belli ki. 3. Kalite malzeme kullanan ve ürünlerinin/garantisinin arkasında durmayan Electrolux bir daha evimden içeri girmeyecek. Çevreme de bu markayla alışveriş yapmamalarını tavsiye edeceğim. Bu iş Tüketici Mahkemesi'ne gidecek. Güya koca bir markanın bu şekilde yönetilmesi ise büyük bir hezeyan.

Esra
06 Haziran 2024 15:21