Gökan
31 Temmuz 2024 12:28

Dolap uygulamasından satışa açmış olduğum Huawei P Smart 2019 yedek parça adı altında ürünün satın alan kişi, telefonun çalışmadığını ve yedek parça olarak satışa sunulduğunu bilmesine rağmen alımı gerçekleştirmiştir. Alıcı, ürünü üçüncü şahıslara içini açtırıp kontrol ettirip 'Bu telefon çalışmıyor, vidası eksik' gibi sebeplerle iadesini gerçekleştirmek istemiştir. IMEI numarası çalınması veya içerisinden bazı parçalarının çalınmasına karşılık itiraz etmeme rağmen Dolap uygulaması itirazımı reddetmiş, alıcıyı korumaya almıştır. O zaman Dolap uygulamasından elektronik satışı kapatılmasını talep ediyorum, sayın ilgililer. Siz uygulamadan bir elektronik ürün aldığınızda üçüncü şahıslara içini açtırıp sağına soluna zarar verip 'Ben bunu beğenmedim' deyip iadesini mi yapıyorsunuz? Satışa sunduğum ürünün açıklamasına bakarsanız zaten telefonun çalışmadığını ve yedek parça olarak kullanılabileceğini apaçık belirtiyorum. Buna rağmen siz burada beni mağdur bırakıp parça çalınmalarına ya da IMEI kopyalanmasına öncülük yaptığınızı düşünüyorum. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini, aksi takdirde Tüketici Hakları'na gideceğimi bilmenizi isterim.

Önder
Önder

Maalesef buna benzer olaylar benim de başıma geldi. Dolaptan satış yapıyorum ve ürüne ait tüm açıklamaları yazıyorum bir kusuru varsa yazıyorum ve Ürünün çalışır halde videosunu yüklüyorum. Bayanın biri iki adet oyuncak aldı benden ve iki ürünü birleştirip aldığı için kargo ücretini ben ödedim. Ürünün çalışan videosu olmasına ve iade kabul etmediğimi yazmama rağmen iade talebi oluşturdu. İade talebine itirazda bulundum ama Dolap iadeyi kabul etmiş. Daha önce de aynısı başıma geldi. İadeyi kabul ettim insanlık olsun diye ama gelen ürün çalışır şekildeydi. Yani resmen keyfi iade yapılmış. Başka satışımda alıcı evde bulunamıyor Ürün bana geri geliyor haliyle ücret kesiliyor sürekli. Ürün geldiğinde kırık mı gelir, başka bir ürün mü gelir bilemiyorum ama Bir daha Dolap üzerinden 250 TL üzerinde asla satış yapmam. Hem ilan açmakla uğraşıyoruz video koyuyoruz emek veriyoruz sonra kargo parası ödüyoruz üstüne Ürün bize geri geliyor. Onca zaman kaybı da cabası. Dolap çalışanları işini hiç iyi yapmıyor.

Umut sonuçtan hiç memnun değil

Umut
29 Nisan 2024 11:55
Dolap Satış Sonrası Mağduriyet Ve İade Sorunu
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

07 Temmuz 2023 10:15
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Ramazan
22 Aralık 2023 13:29