Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Sağlığımı Tehlikeye Atan Ürün Ve İade Sorunu

28 Aralık 2024 12:52

Trendyol üzerinden dnz Global Ajans - Medikal - İlaç San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından üretilen Edilift Plus Takviye Edici Gıda adlı ürünü satın aldım. Ancak bu ürün, ciddi bir yan etki olan kalp çarpıntısına neden olmuş ve beni acil bir şekilde polikliniğe gitmek zorunda bırakmıştır. Sağlığıma zarar veren bu ürün, açıkça hem güvenilirlik hem de kalite standartlarına aykırıdır.

Yaşadığım bu mağduriyeti belgelerle kanıtlamış olmama rağmen, iade talebim “ürünün açıldığı” gerekçesiyle reddedilmiştir. Bu gerekçe, tamamen mantık dışıdır. Bir gıda takviyesinin etkilerinin anlaşılması için ürünün kullanılması gerektiği açıktır. Sağlığıma zarar veren bir ürünün iadesini reddetmek, tüketici haklarını hiçe saymaktır.

Trendyol ve ilgili üretici firma, mağduriyetimi gidermek bir yana, süreçte büyük bir sorumsuzluk göstermiştir:
1. Üretici Firmanın Tutarsızlığı: Üretici firma, ürünü iade edebileceğimi belirtmiş olmasına rağmen, Trendyol iade sürecinde bu beyan tamamen göz ardı edilmiştir.
2. Tüketici Hakları'na Aykırılık: İade hakkımı reddetmek, açıkça 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun ve ilgili yasalara aykırıdır.
3. Sağlık Problemleri: Ürünün oluşturduğu yan etkiler, hem fiziksel hem de psikolojik olarak mağduriyetime neden olmuştur ve bu durum tüm sorumluluklarıyla belgelenebilir durumdadır.

Talebim:
1. Ürünün İadesinin Kabulü ve Ücret İadesi: Ürün iadesinin gerçekleşmesini ve ödediğim ücretin eksiksiz şekilde tarafıma ödenmesini talep ediyorum.
2. Sorumluluğunuzu Kabul Etmeniz: Ürünün neden olduğu sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk alınmasını bekliyorum.
3. Gerekli Aksiyonların Alınması: Hem üretici firmanın hem de Trendyol’un, bu gibi mağduriyetlerin tekrarlanmaması adına somut adımlar atması gerektiğini bildiriyorum.

Aksi takdirde:
• Tüketici Hakem Heyeti’ne Şikayet: Yasal süreçleri başlatacağımı ve tüm kanıtları sunarak hakkımı arayacağımı bildiriyorum.
• Kamuoyuna Açıklama: Trendyol’un ve üretici firmanın yaşattığı mağduriyeti açıkça kamuoyuyla paylaşacağımı ve bu tutumunuzu her platformda dile getireceğimi beyan ediyorum.

Bu süreç, hem firmanın hem de Trendyol’un müşteri memnuniyetine önem vermediğini ve tüketici haklarını hiçe saydığını açıkça göstermektedir. Mağduriyetimin derhal giderilmesini talep ediyorum.

Sipariş Numarası: [9885063890]
Teslimat No: 9086526304

30 Aralık 2024 17:30

Sayın Yetkili,

Firmanızdan satın aldığım Edilift Plus – Takviye Edici Gıda ürünü, kullanım sırasında ciddi sağlık sorunlarına yol açmış, kalp çarpıntısı ve genel rahatsızlık nedeniyle acil servise başvurmama sebep olmuştur. Bu zararlı etkiler nedeniyle ürünü Trendyol üzerinden iade etmek istememe rağmen, “açılmış olması” gerekçesiyle iade reddedilmiştir. Bir ürünü kullanmadan zararlı olup olmadığını anlamak mümkün değildir; bu gerekçe tamamen hukuksuzdur ve Tüketici Hakları'na aykırıdır.

Firmanızla doğrudan iletişime geçtiğimde ise yetkili kişinin kaba, profesyonellikten uzak ve sorun çözmeye yönelik olmayan tutumu, mağduriyetimi daha da artırmıştır. Bu tutumu kesinlikle kabul etmiyorum.

Hukuki Süreç ve Taleplerim: 1. Ürünün iadesinin kabul edilerek ücretin eksiksiz şekilde tarafıma iadesini, 2. Yaşadığım sağlık sorunları ve maddi zarar nedeniyle tarafıma telafi sağlanmasını talep ediyorum.

Aksi halde, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun kapsamında Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağımı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili mercilere şikayette bulunacağımı, ayrıca sosyal medya ve kamuoyu üzerinden yaşanan mağduriyeti duyuracağımı bildiririm.

Firmanızın bu süreçteki tutumunu kınıyor, acil çözüm bekliyorum.

Yasemen sonuçtan hiç memnun değil

Yasemen
06 Mayıs 2025 16:50

Ürün İadesi Ve Müşteri Bilgilerinin Paylaşımı Sorunu

Kadriye
16 Kasım 2024 16:31
Ürün İadesi Ve Müşteri Bilgilerinin Paylaşımı Sorunu
Ece sonuçtan hiç memnun değil

06 Aralık 2024 15:49

Satıcıdan Aldığım Ürün Orijinal Değildi, İade Ve Destek Sürecinde Sorun Yaşadım

18 Temmuz 2025 17:53
Satıcıdan Aldığım Ürün Orijinal Değildi, İade Ve Destek Sürecinde Sorun Yaşadım
saticidan-aldigim-urun-orijinal-degildi-iade-ve-destek-surecinde-sorun-yasadim-2.jpg

24 Ağustos 2025 21:56
agzi-acik-ve-bandrolsuz-urun-sagligimi-tehlikeye-atti-iadem-reddedildi-4.jpg