Delonghi ICM17210 Filtre Kahve Makinesi Tamir Edilemiyor

12 Aralık 2023 10:43

Ekim 2022 yılında De'Longhi ICM17210 model filtre kahve makinesini büyük bir hayranlıkla aldım ve Media Markt güvencesiyle 1 yıl sigorta + 3 yıl garanti uzatması yaptırdım. Bir yıl boyunca cihazımdan gayet memnun kaldım. Cihaz tasarım ödülü almış, Youtube.com'da kullanıcılar tarafından övgüler almış. Yaptığım araştırmalarda hiçbir kullanıcının memnuniyetsizlik yaşamadığını gözlemledim; nimetlerini saymakla bitiremem.

O zamanın fiyatıyla 2900 TL'ye (yaklaşık 160$) aldığım makine, birinci yılın sonunda, 30 Ekim 2023'te, arızalandı. Media Markt garantisiyle gönül rahatlığıyla cihazımı servise teslim ettim. İki hafta sonra 'Cihazınızın süreci tamamlanmıştır.' şeklinde bir SMS aldım. Serviste yedek parça olmadığı için cihaz onarılamamış ve ücret iadesi kararı verilmiş. Ne kadar iade edileceğini sorduğumda 2900 TL (yaklaşık 100$) dediler. Cihazın sıfırı şu anda Hepsiburada'da 9000₺'ye satılıyor.
1. Eğer firma herhangi bir sebeple cihazı onaramıyorsa (20 iş günü içinde), ürünün sıfırını vermek zorundadır.
2. Ürünün sıfırını veremiyorsa bir üst modelini vermek zorundadır.
3. Satın alınan bir ürün için ilgili firma 10 yıl boyunca yedek parça ve tamir hizmeti vermek zorundadır.

Kasımın ilk haftasından beri sürekli Viaport mağazasına giderek cihazın durumunu soruyorum, Delonghi servisinden dönüş beklediklerini söylüyorlar. Bana 'Ücret iadesi çıkmış, siz kabul etmiyorsunuz.' dediler. Şimdi cihazın onarılıp onarılmayacağına, yurt dışından parça gelip gelemeyeceğine bakacaklarmış.

Konuyu her açıdan ele alırsak komik bir durum söz konusu; Media Markt gibi ek kasko paketlerinin arkasında durmayan bir firmaya mı üzüleyim, yoksa kahve denilince akla gelen ilk markalardan biri olan De'Longhi'nin bir yıl önce satılan ürün için yedek parça bulamamasına mı?

Diyelim ki cihaz tamir edildi. Dört yıl daha garantisi var. Tekrar bozulursa ne olacak? Mağduriyetimin makul seviyelerde giderilmesini talep ediyorum. Cihazın sıfırı gerekirse yurt dışından getirilsin veya makul seviyede bir iade rakamı verilsin, ben başka bir makine alayım.

Hem Delonghi hem de Media Markt yetkililerinden iki aydır süren sürecimle ilgili dönüş ve çözüm bekliyorum.

12 Aralık 2023 14:16 (Şikayetten 3 saat sonra)

Sayın Müşterimiz, Şikayetinizle ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır. İlginize teşekkür eder, Sağlıklı mutlu günler dileriz. De'Longhi Müşteri Hizmetleri

17 Aralık 2023 22:15

Ben hala dönüş bekliyorum.

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Mahmut
11 Eylül 2023 11:44

05 Temmuz 2023 12:48
Burkay sonuçtan hiç memnun değil

Burkay
16 Nisan 2024 13:36

30 Mayıs 2024 03:17
PHILIPS Ev Aletleri Philipp Markasını Ürünlerinin Satıldığı Yerleri Kontrol Etmesi Gerek.
Sebahat sonuçtan çok memnun

Kahve Makinesi Alışverişinde Değişim Krizi