Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4X Sıfır Araç Kusurlu, Ayıplı Çıkması

Duygu
28 Şubat 2024 22:28

17.02.2024 tarihinde Nev Oto Tarabya Citroen Bayisi'nden C4X model otomobil siparişimi verip ödemelerini tamamladım. Süreçte satış danışmanıma araç teslimi öncesi araçta bir kusur olup olmadığını kontrol edip edemeyeceğimi sordum ve araçta herhangi bir kusur olmadığına dair 'Ama bizim bildiğimiz sürtme, tamir vs. bir durum olduğunda biz zaten size bilgi veriyoruz.' şeklinde WhatsApp üzerinden yazılı bilgi verildi. Aracımı teslim almak için 23.02.2024 saat 17:30'da bayiye gittim. Araç teslimi sırasında gözle yaptığım kontrollerde ön kaputun iç tarafında küçük bir boya soyulması olduğunu (Fotoğraf 1) ve sol ön çamurluk civatasında bir kayma izi olduğunu (Fotoğraf 2) fark ettim ve bunu bayiye bildirdim. Kaput için bayi tarafından kaşeli ve imzalı bir belge tarafıma verildi; ancak çamurlukla ilgili olarak bir belge veremeyeceklerini, çamurlukta bir işlem yapılmadığını söylediler. İki gün aracı kullanmadan 26.02.2024 tarihinde içim rahat etmediği için ilgili parçada boya ölçümü yaptırdım ve mikron değerinin yüksek olduğunu tespit ettim. Ayrıca çamurluğun ayarlanmış olduğunu ve kapıya sürttüğünü öğrendim. Bunun üzerine Nev Oto Tarabya Citroen bayisine giderek durumun tespitini istedim. 26.02.2024 tarihinde saat 13:55'te garanti kapsamında sürecin Citroen Türkiye'ye raporlanarak (Fotoğraf 3) iletildiğini öğrendim. Citroen Türkiye Müşteri Hizmetleri'ne durumu anlatarak, aldığımız sıfır aracın bize söylendiği gibi kusursuz olmadığını, ayıplı mal olduğunu bildirerek şikayet ve değişim talebimi ilettim ve iki iş günü içinde çözümleneceği söylendi. 28.02.2024 tarihinde yasal bilgilendirme gereği aradıklarını, sürecin hala incelemede olduğunu belirterek, kendilerinden haber beklememi söylediler. Bayi tarafından tespiti yapılmış bir kusurun incelemesinin bu kadar uzun sürmesini, maalesef süreci uzatarak yıldırma taktiği olarak değerlendiriyorum. Bu sürede aracı kullanmamız konusunda bir sıkıntı olmayacağını belirttiler; ancak kilometre artışı nedeniyle yaşayabileceğim sorunlardan endişe ettiğim için aracı aktif olarak kullanamıyorum.

citroen-c4x-sifir-arac-kusurlu-ayipli-cikmasi-1.pdf

21 Mart 2024 16:01

Nev Oto Tarabya Citroen Bayisi'nden C4X model otomobil kusurlu çıkması sonucu Hem Citroen Türkiye Hem Nev Oto'ya durumu bildirip kayıtlarını açtık. Nev Oto Tarabya servisi tarafından aracın kusurlu olduğu raporlarlar ile Citroen Türkiye'ye Bildirildi. Citroen Türkiye'den Aracın pdı Raporunu istedik fakat bize herhangi bir rapor sunmadılar. Daha sonrasında bizi arayarak kendileri taleplerimiz sordular iade değişim ya da değer kaybı olarak ve biz de iade ve değişim değil, aracın kusurundan kaynaklı değer kaybı istediğimizi bildirdik. Sürekli olarak sonuçlanacak tarihi öteleyerek en son 18 Mart tarihinde dönüş yapacaklarını söylediler ve tarafımıza dönüş yapılmadı. Dönüş yapılmadığına dair defalarca telefon ile iletişime geçtik. 21 Mart tarihinde yine telefonla arayarak kusuru kabul ettiklerini beyan etmelerine rağmen gerekçe sunmadan talebimizi kabul etmediklerini söylediler. Bu süreçlerde kesinlikle yazılı olarak iletişim kurmuyorlar. Bunun nedeninin de hukuksal olarak kanıt bırakmamak olduğunu düşünüyoruz. Sonuç olarak Satın alınan bayinin servisi tarafından kusurları raporla tespit edilmiş bir araç için herhangi bir talebimizi olumlu karşılamadıkları için yasal yollara başvuracağız. Bu süreçte de maddi manevi tüm kayıplarımız tazminini isteyeceğiz.

profile profile profile

Ramazan

Mehmet bey bugün bende aynı aracı teslim almaya geldiğimde kaputun sök tak olduğu mikron değerlerinin yüksek olduğu tespit edildi nasıl iletişim kurabaliriz nasıl bir yol izlediniz.

Duygu hanım iyi günler. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. 10 gün önce Citroen ec4x aldım. Kaput ve bagaj sök tak, sağ ve sol çamurluklarda vidalarda oynama var fabrikasyon boya hatası ayrıca 80 ile 250 arasında çıkan mikron değerleri var. Siz den nasıl bilgi alabilirim. Lütfen iletişime nasıl geçeriz. Beni bu kadar oyalamadan sonuç almak istiyorum teşekkürler

Duygu hanım

Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4 Kaporta Hasarı

Sercan
24 Aralık 2023 18:44
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Ocak 17:37
Citroen Sıfır Araç Teslimatında Hayal Kırıklığı
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

0 Km Araçta Boya Sorunu Ve Citroen'in Süreci Uzatma Çabası

Ercan