30 Temmuz 2024 11:27

2023 yılında aldığımız 2022 model Citroen marka c3 Aircross aracımız var. İlk aldığımızda aracın sol arka camı çalışmıyordu. Citroen Arkas servisine başvurduk. Parça siparişi verdiler. Parça geldi takılması için servise gittiğimde sol yerine sağ arka cam krikosu geldiğini söylediler. Bir daha sipariş vereceklerini söylediler fakat 1 yıl boyunca kimse ne arayıp ne sordu. Bakımlarını aksatmadan hatta erkenden yaptırmamıza rağmen sürekli sorun çıkartmaya başladı. Aracımız 60000 küsur kilometrede. Sorunlar başta cruse control’ ün çalışmamasıyla başladı. Aracın motor arıza ışığı yandı aynı zamanda. Citroen Arkas Gaziemir şubesine başvurduk. Aracın ön kamerasının bozuk olduğunu ve değiştireceklerini söylediler. Aracın kamerası sipariş edildi ve 1 hafta sonra değiştirdiler fakat cruse control yine çalışmıyordu. Aracı sözde test sürüşüne çıkartacaklardı ve bundan dolayı araba 1 gün orada kalacaktı. Fakat akşam 16:30 gibi servis bizi aradı ve aracı teslim alabileceğimizi söyledi. Kapanış zamanında aldığım için arabayı geri götüremedim aynı gün servise. Arızanın devam ettiğini anladığımda çoktan kapanmıştı. Sonraki günler yine servise gittim, randevu verdikleri günler gittim. Mayıs ayından beri ben bu arabanın arızalarıyla uğraşıyorum ve artık çok sıkıldım. Servisten kaç kez randevu alıp kaç kez gittiğimi hatırlamıyorum bile o kadar çok gittim ki. Servisteki E*** hanım artık aracımın plakasını ezberlemişti. Bu sorunlar sadece Cruse control ile kalmadı artmaya devam etti motorda titremeler, garip sesler, ilk çalıştırmada benzin kokusu. Bu saydıklarımı her başvurumda söylememe rağmen aracın sadece beynine yeni yazılım atıp arıza kodlarını silip bize geri verdiler. Citroen Arkas Gaziemir şubesindeki ustaların usta olmadıklarını düşünüyorum. Onların yaptıkları gibi sadece bilgisayara bağlayıp hata kodlarına baktım kendim ve fotoğraflarda gördüğüm hataları aldım. Lütfen yetkililer bize ulaşırsa çok sevinirim.

06 Ağustos 2024 09:41

Merhabalar aracımın arızası devam etmekte 2. Ve 3. Silindirlerde bobin arızası veriyordu en son. Bugün tekrar hata kodlarına baktık ve 3. Silindir ateşleme arızası veriyor. Yani kısaca arabamda ya 3. Silindirde bobin arızası var, ya buji arızası ya da silindir kapağında bir sorun var. Citroen Arkas Ustaların sorununu bir türlü bulamadığı sorunu kendimiz tespit ettik. 15 Ağustosta servis randevum var. O zamana kadar görüşmek üzere.

07 Ağustos 2024 00:36

Bugün de aracımızın orta konsolundaki dokunmatik ekran çalışmadı. Aracı kapadım açtım belki düzelir diye ama hiçbir şekilde açılmadı. Şu an ne klima açabiliyoruz ne de aracın diğer ayarlarına ulaşabiliyoruz. Her gün yeni bir arızayla güncelleme yapıyorum. Ben anlamadım nasıl bir araba almışız biz. 2000 model 206 ım var bu kadar üst üste arıza yaşamadım.

09 Ağustos 2024 02:42

Merhabalar tekrarda aracımı 2 gün önce servise götürdüm tespit ettiğimiz gibi 3. Silindirde bobin arızası varmış. Bu sorunu hallettiler fakat cruse control’ ün neden devreden çıktığını tespit edemediler. Benden video kaydı istediler arızaya dair. Servisten çıktıktan sonra biraz dolaştık ve aracımızı park ettik her şey yolundaydı. Fakat tekrar aracımıza binip yola çıktığımızda aracımız yeniden motor arıza lambasını yaktı. Aynı zamanda cruse control de devreden çıktı. Yarın sabah servise bırakmadan önce videosunu çekeceğim arızanın ve tekrar servise bırakacağım. Aracıma benden çok serviste test eden kişiler biniyor ve neredeyse 1 depo benzinim gitti. Aracı o kadar sert kullanıyorlar ki benim ortalama yakıt tüketimini 7.5 litre de bıraktığım araç geri aldığımda 10 litre idi. Aracın arızasını bulamazlarsa dava açmayı planlıyorum hem Citroen markasına hem de Citroen arkas yetkili servisine. Benim hem vaktimden hem paramdan hem de psikolojik sağlığımdan ettiler. Arabamı görmek dahi istemiyorum artık sorun üstüne sorun. Her an yolda kalmaktan korkuyorum, bu araca sadece ben binmiyorum ailemden birisi de yolda kalabilir. Markanın artık lütfen bana ulaşmasını istiyorum eğer itibarlarını korumak istiyorlarsa.

Enes
Enes

Merhaba b183f kodu için bir Çözüm bulabildiniz mi acaba

Evren

Bir çözüm bulmadık sadece arızayı tespit etmeye çalışıyoruz, servis randevusunun gelmesini bekliyoruz.

Tan sonuçtan hiç memnun değil

05 Nisan 2024 20:53
Gonca sonuçtan hiç memnun değil

Gonca
02 Ekim 2024 10:15