Eren sonuçtan hiç memnun değil

Byd Auto Servis Mağduriyeti ATTO3 Güncelleme Ve İletişim Sorunları

Byd Auto Servis Mağduriyeti ATTO3 Güncelleme Ve İletişim Sorunları
Eren
13 Kasım 2024 17:39

Byd atto3 marka aracımın 2. Güncellemesi için SMS'i almıştım. Yakın zamanda yaşadığım basit arıza kaydını ve düşük anahtar pili uyarılarını da aynı anda göstermek için randevu oluşturdum. Servis talebim; güncelleme yapılması, ilk Türkçe'ye geçiş güncellemesinde küçük ekranın Türkçe'ye geçmediği için düzeltilmesi, anahtar pilinin garanti kapsamında değişmesi ve park sensörü uyarısının araştırılmasıydı. Sabah teslime gittiğimde önce sistemde randevumu bulamadılar, daha sonra kumanda pilinin garanti kapsamında olmadığını söylediler (bu ayrı bir tartışma konusu) ve aracımı teslim ettim. Plazadan ayrıldım ve 12:30'da teslim için geri döndüm. Servis arası 13:30'da biter, ondan sonra teslim yapılır denildi. Gittiğimde 3 saat daha beklemem gerektiği söylendi. Durumun neden uzadığını sordum. Nedenini bilmediklerini söyleyip servis yetkilisi ile görüştürdüler. Kendisi sıra olduğunu sıraya göre aldığını söyledi. Daha sonrasında yarım gün tanımının aslında 6-7 saat olabileceği konusunda alay edercesine bilgi paylaştı. Sonrasında "işten izin aldım, bana yarım gün dediniz, kaçta teslim edilecek" dedim ve "hızlandırıp en geç 14:30'da aracı teslim ederiz" denildi. Tekrar gittiğimde ise araca sadece güncelleme yapacaklarını, arızalar için ise aracın en az 1-2 gün serviste kalması gerektiğini söylediler. Kendilerine aracın kalma talebi için herhangi bir arıza tespiti yapılıp yapılmadığını sordum. "hayır bakmadık ama incelememiz gerekir. 1-2 gün dursun ve bakalım" dediler. Bu durum sonrası müdürle konuşmak istedim: "her konuda haklısınız, resepsiyonda yeni birisi vardı, randevuda sorun olmuş, güncellemeye müdahale edeceğim, araç 14:30'da hazır" dedi. 1-2 gün aracın nedensiz kalma talebi konusunda ise "yorum bile yapmıyorum, bu aile içi çözeceğimiz konu, sizi mağdur etmeyeceğiz, arıza var mı diye de baktıracağım, özür dileriz" dedi. Günün sonunda aracı zar zor saat 16:00 gibi teslim aldım. Rapor: sensörler sorunsuz (foto var) pil sorunsuz (haftalarca uyarı verdi). "ekranı Türkçe'ye çevirme durumunu beceremedik. Bunun için sizi başka gün davet edeceğiz" dediler. Zaten rapora yaptık diye yazmadık dediler. Not: byd'den çok memnunum, hatta aynı gün Dolphin için sıraya girdim. Ama bugün yaşadıklarım, byd servisinin eline düşerseniz başınıza neler geleceğinin fragmanıydı. Böyle bir servis işleyişini, yönetimini, araç 1-2 gün kalsın deme cesaretini, müşteriyi umursamamayı aklım almıyor.

profile profile profile

Berkan
Berkan

Merhaba, Ben de Byd almayı düşünüyorum. Yaşamış olduğunuz servis sıkıntısı gibi görünüyor. Hangi serviste bu mağduriyeti yaşadınız acaba? Bir de aracınızdan memnun musunuz genel olarak. Teşekkürler

Elif
Elif

Merhabalar, yaşadığınız olumsuzluklar için üzüldüm açıkçası biz de byd almayı düşünüyoruz acaba hala servis sıkıntısı yaşıyor musunuz, burada çok fazla şikayet görünce sormak istedim

Volkan
28 Ekim 2023 16:33

BYD Servisinde 7 Saatlik Bekleyiş Ve Ciddiyetsizlik

Abuzer
24 Ocak 2025 20:45
Samet sonuçtan hiç memnun değil

Togg T10X: Sürekli Arıza ve Servis Sorunlarıyla Hayal Kırıklığı

Samet