Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

24 Ağustos 2024 15:33

Bosch marka buzdolabı aldım. Alt kısmı derin dondurucu olan modelinden. Geçen yıl alt kısmında paslanmalar oldu. Kapakta hata olduğunu belirtip kapağı tamamen değiştiler. Bugünde üst kapağı silerken aynı sorunun üst kapakta olduğunu gördüm. Aradım bilgi istedim. İki ay önce garanti bittiğinden işlem yapamayacaklarını ancak ücretli değişim olacağını belirttiler.

Her ne kadar garanti dolmuş olsa da bu müşteri hatası değil, bu kapak içten içe paslanıyor ürünün kendi hatası dedim. Kabul edilmedi. 6000 gibi bir fiyat çıkartıldı. Bu ürünler dayanıklı tüketim ürünleri olarak geçiyor. Benim üç yılda bir paslanmadan dolayı kapak mı değiştirmem gerekiyor. Biz bu ürünleri yıllarca kullanmak için alıyoruz. En az 10 20 yıl. Yazık değil mi, benim param çöpmü ve bu kadar değersiz mi. Bir dolap paslanmadan soyulmadan nasıl idare eder diye mi 3 yıl garanti süresi belirliyorsunuz.

S******** marka bulaşık makinem var 8 yıldır kullanıyorum. Tezgah yanında ve bir tane pas deforme yok. Suya yakın, şu ile daha çok etkileşimde. Ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Dolapta elektrik ile ilgili bir hata olabilir, ya da kapı açık kalır dolap bozulur anlarım. Kullanıcı hatası dersiniz. Peki siz bu paslanmaya nasıl çözüm bulamazsınız. Ben parayı kolay mı kazanıyorum sanıyorsunuz. Üç yılda ver 6000 TL değiştir kapağı.

24 Ağustos 2024 14:51

Bosch marka buzdolabı aldım. Alt kısmi derin dondurucu olan modelinden. Geçen yıl alt kısmında paslanmalar oldu. Kapakta hata olduğunu belirtip kapağı tamamen değiştiler. Bugünde üst kapağı silerken aynı sorunun üst kapakta olduğunu gördüm. Aradım bilgi istedim. İki ay önce garanti bittiğinden işlem yapamayacaklarını ancak ücretli değişim olacağını belirttiler. Her ne kadar garanti dolmuş olsa da bu müşteri hatası değil, bu kapak içten içe paslanıyor ürünün kendi hatası dedim. Kabul edilmedi. 6000 gibi bir fiyat çıkartıldı. Bu ürünler dayanıklı tüketim ürünleri olarak geçiyor. Benim üç yılda bir paslanmadan dolayı kapak mı değiştirmem gerekiyor. Biz bu ürünleri yıllarca kullanmak için alıyoruz. En az 10 20 yıl. Yazık değil mi, benim param çöpmü ve bu kadar değersiz mi. Bir dolap paslanmadan soyulmadan nasıl idare eder diye mi 3 yıl garanti suresi belirliyorsunuz. Siemens marka bulaşık makinem var 8 yıldır kullanıyorum. Tezgah yanında ve bir tane pas deforme yok. Suya yakin, su ile daha çok etkileşimde. Ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Dolapta elektrik ile ilgili bir hata olabilir, ya da kapi açık kalır dolap bozulur anlarım. Kullanıcı hatası dersiniz. Peki siz bu paslanmaya nasıl çözüm bulamazsınız. Ben parayı kolay mı kazanıyorum sanıyorsunuz. Üç yılda ver 6000 TL değiştir kapağı. Benim annem bir dolabı 30 yıla yakın kullandı. Kardeşimde ve komşum da hepsinde başka marka inox var. Kimsede bu sorunu görmedim duymadım. Lütfen sorunuma çözüm bulunuz. Gerek sosyal medya gerek yasal olarak haklarımı arayacağım. Yurt dışı yetkililerine mail yoluyla ve fotoğraf aracılığı ile ileteceğim. Beni 6000 TL vermeye mecbur etmeniz çok yanlış. Bu durumu her yerde anlatacağım. Yazıklar olsun diyorum.

24 Ağustos 2024 16:34 (Şikayetten 1 saat sonra)

24 Ağustos 2024 16:52

Sorunum çözülmedi. Garantisi 1 ay 7 gün geçtiği için işlem yapılmadı. 5000 TL kapak için fiyat istendi. Çok zenginiz biz ülkemiz ve vatandaşlarımız. Veririz 2-3 yılda bir parayı. Tonlarca para verip aldığımız buzdolabının kapağını değiştiririz tabi ne demek. Ama sonra aynı paslanma olacak mi onun da garantisi yok. Koskoca Bosch. Şaka gibi. Alanlar bir daha düşününüz.

Hulya
Hulya

Kesinlikle katılıyorum. Aynı sorunu ben de Hitachi marka buzdolabında yaşadım.

Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Fatih
09 Eylül 2024 01:23
Bosch İnox Buzdolabı Paslanması
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabımın İç Kapağı Delik Ve 3 Ay Oldu Alalı

Merve
17 Ekim 2023 10:20
Savlet sonuçtan hiç memnun değil

Savlet
15 Ağustos 2024 18:13