Alpay sonuçtan hiç memnun değil

Booking.com İptal Ve İade Etmeme

03 Mayıs 2024 12:17

Booking adlı uygulama üzerinden İtalya tatilim için beş farklı rezervasyon yaptım. Tüm rezervasyon ücretlerini bir buçuk ay öncesinden peşin ödedim. Dört rezervasyonumda sorun yaşadım.

1) 8-11 Nisan tarihleri için Oltararno Suite adlı yerde bir rezervasyonum (rezervasyon no: 4022440980, pin: 4880) vardı. Floransa'daki bu rezervasyon için 8 Nisan sabahı yetkili bana WhatsApp üzerinden mesaj atarak ne zaman check-in yapacağımı sordu. Ben de daha önceden belirttiğim gibi 22:00 - 23:00 arası olduğunu söyledim. Yetkili bana 45 euro geç check-in ücreti olduğunu belirtti. Ben ise bu detayı rezervasyon sırasında görmediğimi ya da belirtildiğini hatırlamadığımı ifade ettim. Ek ücreti ödemek istemedim. Yöneticileri ile görüşmeler yapıldı ve sonunda saat 17:00 sularında bu ücreti ödemem gerektiğini söylediler. Ben de o anda Venedik'te tatilde olduğumu ve 19:30'da telefonla ödemeyi yapabileceğimi, Venedik'ten yola çıkacağımı ve üç saat sonra Floransa'da olacağımı ilettim. Yetkili bana Booking'in mesaj kısmında onay mesajı atarak işlemi tamamlamamı istedi. Her şeyi yaptım ancak beni arayan ya da adres konumu gönderen olmadı. İki kez aradığımda ise yöneticiler tarafından engellenmiş olduğumu fark ettim. O gece yine üç saat otel aramak zorunda kaldım. Ertesi gün Oltararno Suite'in beni aramasını bekledim fakat kimse aramadı. Bu arada depozitoyu aldıklarını ve iade ettiklerini öğrendim ama ben üç günlük konaklama bedeli olan 387,21 euroyu ödemiştim. Otel, KDV'yi çıkararak 298,21 euroyu iade etti. Yani hiç kalmadığım halde otel, geç check-in ücretini kabul etmediğim için üç günlük konaklama bedelinin tamamını almış oldu. Bir aydır Booking ile iletişim kurarak hakkımı aradım ancak hiçbir şekilde yardımcı olmadılar ve parayı iade etmiyorlar. Sözleşmede bu paranın çekilmesine dair bir madde olmamasına rağmen, hakkımı arayamayacağımı bildikleri için herhangi bir çaba göstermediler.

Ücretsiz oda teklif etseler ya da Genius seviyemi 10 yapsalar bile artık Booking ile çalışmayacağım.

Nilgün sonuçtan hiç memnun değil

25 Temmuz 2024 20:24
Booking.com Dan Konaklama Hizmeti İle İlgili Şikayet
Bilgehan sonuçtan hiç memnun değil

Bilgehan
24 Eylül 2024 18:45
Booking.com Korkunç Bir Deneyim
Nagehan sonuçtan hiç memnun değil

04 Ocak 2025 16:23
Rezervasyon İptali Sonrası Geri Ödeme Sorunu
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Viyana'da Booking Üzerinden Yaşanan Otel Rezervasyon Sorunu

30 Eylül 2024 03:22
Melek sonuçtan hiç memnun değil

04 Kasım 2024 13:55
Booking.com Floransa'da Konaklama Kabusu