BMW Turbo Değişecek Saçmalığı

BMW Turbo Değişecek Saçmalığı
01 Mart 2024 11:41

BMW yetkili servisine tahrik uyarısı alan aracımı götürdüğümde, ilk önce yazılım güncellemesi yapılması gerektiği söylendi ve bunun sorunu çözeceği belirtildi. Ancak yazılım güncellemesiyle sorun çözülmedi ve depo ile ilgili bir parçanın değiştirilip denenmesine karar verildi. Bu işlem de sorunu çözmedi ve sorunun turbonun basıncındaki dengesizlikten kaynaklandığı ifade edildi. Daha sonra tekrar arandım ve aracın bir gün daha serviste kalması gerektiği, net bir tespit yapılacağı söylendi. Ertesi gün yine arandım ve sorunun turbodaki basınç dengesizliğinden kaynaklı olduğu, bu yüzden turbonun değişmesi gerektiği belirtildi. Turbonun basıncını ayarlayan 'wastegate' isimli parçanın ve bu parçayı hareket ettiren elektronik wastegate aktivatörünün sorunun asıl kaynağı olduğu açıkça ortadayken, sadece o parçanın neden değiştirilmediğini sorduğumda, yetkili servisin o parçayı ayrı olarak değiştiremediğini, turbonun tamamının değiştirildiği yanıtını aldım. En fazla 7.000 TL'lik bir parçanın karşısında 100.000 TL'lik bir turbo değişimi söz konusu. Yabancı forumlar da dahil olmak üzere birçok kaynağı inceledim. Kullanıcılar, BMW servisinden 'turbo değişecek' yanıtını aldıktan sonra wastegate aktivatör kalibrasyonu veya parçanın değişimi ile sorunlarını çözdüklerini belirtiyorlar. BMW yetkili servislerinin bu tutumu kabul edilemez. Kullanıcıların neden yetkili servisi değil, özel servisleri tercih ettiklerini bir kez daha anladım. 75.000 km'deki aracımın turbosu değişecekse, 100.000 km'ye geldiğinde motorun değişmesi ve aracın sıfırdan tasarlanması gerekecek muhtemelen.

01 Mart 2024 11:49 (Şikayetten 8 dakika sonra)

07 Mart 2024 11:45

Beni aradılar ve birim müdürlerimiz tarafından tekrar aranacaksınız dediler fakat 1 haftadır hiçbir aksiyon alınmadı, arayan soran yok. Bütün periyodik bakımları yetkili serviste yapılan aracımda bir sorun çıktığında hiçbir destek alamayacaksam, yetkili servise gitmenin hiçbir anlamı yokmuş öyle görünüyor.

Hocam en son naptınız arızayı nerede hallettiniz

Ayberk

Bir önceki yanıtımdan 2 ay sonra özel servise gittim turboyu tamir ettiler 15K ya çözüldü. 6-7 aydır sorunsuz.

Ayberk

Hiçbir şey yaptırmadım, aracın yokuşta düşük devir gidince bayılıp bu arızayı verdiğini fark ettim. Yokuşlarda devirli kullanıyorum 3 aydır uyarı çıkmıyor.

BMW 3.20i'de Kronik Soğutma Ve Isınma Sorunu Çözülemiyor

Seda
30 Temmuz 2025 10:41
Ali sonuçtan hiç memnun değil

BMW Yetkili Servisinde Beklenmedik Turbo Değişimi Şoku

Ali
20 Ağustos 2024 10:56
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

BMW 3.18i Tahrik Hatası Ve Turbo Değişimi

Ömer