Ömer sonuçtan hiç memnun değil

BMW 3.18i Tahrik Hatası Ve Turbo Değişimi

30 Mart 2024 23:26

2017 model 65.000 km de BMW 3.18i aracımı 1 hafta önce yetkili servise bakıma götürmüştüm, rutin bakım+buji+akü değişti. Dışarıda 8.000 TL'ye halledebileceğim işlemleri sırf BMW yetkili servis bakımlı olsun aracımda bir sıkıntı çıkmasın, çıkarsa da karşımda muhatap bulabileyim diye 25.000 TL ödeyerek yetkili serviste yaptırdım. Önceki bakımları da fren balatasına kadar yetkili serviste yaptırmıştım.

Bugün uzun yoldan gelirken araç birden tahrik hatası ve motor lambası yanması üzerine aracımı Kocaeli BMW yetkili servisine götürdüm. Bana wastegate valfinde arıza meydana geldiğini ve bundan dolayı turbonun komple değişmesi gerektiği söylendi. Prime üyesi olduğumdan %25-30 indirim ile 115.000 TL masraf olduğu söylendi. Daha 65.000 km'de olan yetkili servis bakımlı sakin kullanılmış bir araçta kesinlikle böyle sorunlar olmaması gerekiyor.

Etrafımdaki birçok ustadan ve yetkili servisten bunun kronik bir sorun olduğunu duydum. BMW aracın arkasında durmuyor ve bunun kronik bir sorun olduğunu kabul etmiyor mu ki 115.000 lira gibi bir fatura karşıma çıktı.
Aracın kronik arızası olduğu belli olduğu için bir iyi niyet indirimi olması gerekmiyor mu?
Eğer parça değiştirilecekse böyle bir durumda kullanıcıdan hiçbir ücret alınmaması gerekmiyor mu?
BMW'nin tarafıma ulaşıp bu konuyu çözüme ulaştırmasını talep ediyorum. Sorunu çözeceklerine inancım var.
Eğer herhangi bir yardım ya da çözüm önerisinde bulunulmazsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

31 Mart 2024 02:11 (Şikayetten 2 saat sonra)

31 Mart 2024 22:56

Bugün bir gelişme olmadı.

01 Nisan 2024 16:24

Bugün birkaç yerden arandım fakat hep bir yetkili işe görüşüleceği bilgisi verildi. Bayram üzeri, Borusan yedek parça kısmı taşınmadan bana dönüş yapabilirseniz çok sevinirim.

02 Nisan 2024 11:28

Hala telefon bekliyorum, bayram geliyor. Aracımı kullanamıyorum. Olumsuz da olsa bir dönüş yapabilirseniz ben de başka çare bakayım.

03 Nisan 2024 21:16

Bugün de dönüş olmadı, aradığımda Borusan'dan haber beklediklerini belirtiyorlar.

06 Nisan 2024 12:58

Öztorun otoyu defalarca arayarak müşteri temsilcime kendim ulaşabildim, maalesef genel merkez olumlu yanıt veremiyormuş. Kendi cebimden yaptırmalıymışım. Tüm BMW 1.18i, 3.18i, 2.18i lerde aynı sorun var fakat bu kullanıcı ile alaklıymış. Yanlış üretilen parça yüzünden araç bedelinin %10 u kadar masrafı ben kendim yapacakmışım. Bakın sorunun kaynağı turbo manifoldunun valfinin içindeki keçenin zamanla sıcak soğuk sebebiyle valfin dışına taşması. 60.000km deki araçta ben bu keçeyi dışarı çıkartacak ne yapmış olabilirim? BMW markası ve servisleri araçlarının arkasında durmuyor. Keşke bakımları da yetkili servislerde yaptırıp 10 kat fiyatına kazık yemeseymişim. Madem bu kadar net üretim kaynaklı olduğu belli olan bir problemde bile yalnız kalacaktım ne diye servise yaptırdım ki fren balatası akü dahil her şeyi. Yasal yollarla hakkımı arayacağım. Bir daha BMW? Asla!

Şamil

Merhaba hocam var mı bir gelişme

Şamil

Merhaba hocam ne yaptınız

Serdar

Bende de aynı araçtan var. Aynı sorun bugün bende de göründü. Henüz servise gitmedim. Takip ediyorum konunuzu

Ömer

Kocaeli Öztorun Oto dan haber bekliyorum. Onlar da Borusan dan haber bekliyorlar. Neticeyi bildireceğim.

BMW 118 Tahrik Arızası Verdi

Gursel
01 Haziran 2024 19:21
Rüyal sonuçtan hiç memnun değil

60.000 Km'de BMW 4.18i Motor Arızası

Rüyal